Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Blokirano zadnje kolo

Napisal/-a Kritik Po mar 13, 2006 10:48 am

Pozdrav. Imam en problem. Zjutraj sem vžgal avto, spustim ročno, zapeljem nazaj in je nekaj počilo, kot da bi mi boben zamrznil. Potem se je avto peljal normalno. Pridem pa na parkirišče, zabremzam, dam v rikverc in evo ga, desno zadnje kolo zablokirano do amena. Menjam prva, rikverc, se zibam, kolo pa še kar blokirano. Kaj bi bil vzrok blokade? Sem se peljal ke nekaj časa, pa ni bilo problema, pol pa pridem na parkirišče in evo ga.... Tud boben je bil bolj vroč na otip. Je možno da je notri kaj zarustalo?
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po mar 13, 2006 10:52 am

Pakno v bobnu ti je zamaknal, s tem pa tut zagrabl. Rešitev je sam da razdereš pa pakno vun, do mehanika in ti porihta kot se šika.

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Po mar 13, 2006 10:56 am

jap točn to sem dons zjutri vidu pr stricu. ista situacija. pakno vn pa do mehanika po nove

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po mar 13, 2006 11:23 am

maš renault?

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po mar 13, 2006 12:31 pm

Pomoje kak VW
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po mar 13, 2006 12:53 pm

Mogoče ima P206. Vsaj jaz poznam ene par primerov.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po mar 13, 2006 1:02 pm

To ni problem sam pri renojih al pa kakih pežojih, je kar problem večino avtomobilov, ki imajo zadaj bobne ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 13, 2006 1:39 pm

Pakna primrzne na boben in ko odtegneš ročno ostane obloga nalimana na bobnu. To se je moji naredl in zdej tudi njeni mami, tko da bomo veselo šraufal danes.
Old subarus never die, they just get faster!

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Po mar 13, 2006 2:18 pm

Stricu se je to naredil na ax-u

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po mar 13, 2006 2:27 pm

Se mi je pred parimi meseci zgodilo ravno to.Ko sem po kar nekaj matranja končno odprl preklet boben se je izkazalo, da ni samo pakna odstopila, ampak je še cilinder fuč.Sam material se mi zdi da je prišel v anetu cca 14.000.to sta oba cilindra in pakne.Je pa kar nekaj hecanja pri menjavi tega, ker je vse rjavo.No pa ni to vsakdanje opravilo tako, da gre kar veliko časa, živcev, da se zamenja vse skupaj.Macola in velik šraufenciger sta skoraj obvezna oprema :P
lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 13, 2006 3:24 pm

odlimana pakna!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po mar 13, 2006 3:28 pm

100% pakne zadnje odtrga pa zagrab.že videl na lastne oči.zaj**** razdret ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist Po mar 13, 2006 3:28 pm

Kaj hudiča zategujete ročno ko avto parkirate sej ne bo nikamor ušel. Daš v prvo pa je to to. Sedaj se pa zajebavate s paknami pa denar stran in čas mečete!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Po mar 13, 2006 3:32 pm

Ma sej ni fora panke v bobnu zamenjat. Zej al ti jo je zalimal, al pa je eno fedrco odtrgal, da jo v določenem položaju drži, kej resnga ne more bit. Mal več problemov bo bobn razdret da do pakne prideš, sam če si vsaj malo vešč, mal bol na močn razdret kej, pol boš to zlahka sam zrihtal.

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po mar 13, 2006 11:03 pm

traktorist je napisal/-a:Kaj hudiča zategujete ročno ko avto parkirate sej ne bo nikamor ušel. Daš v prvo pa je to to. Sedaj se pa zajebavate s paknami pa denar stran in čas mečete!

Pakna lahko odstopi kar sama od sebe in ni nujno, da je ročna zategnjena ;) Meni je verjetno med vožnjo odstopila(pa ni bila ročna zategnjena in tudi pod nulo ni bilo).Naredilo je PLINK(kot da bi se strgala zajla) :P Naprej sem se peljal normalno, ko sem se naslednjič hotel odpeljat ročna ni prijela in sem mislil, da je zajla strgana.vglavnem kolo je bilo blokirano, vendar se je čudežno odblokiralo in sem se lahko odpeljal še do doma.Potem šraufencigar pa macola action :P Koliko pa kej mehaniki računate za takole popravilo?
lp ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 14, 2006 7:43 am

NO z macolo in šraufcigrom si si naredu sranje. Jst sm včeraj to popravljal in ko sem bobne dol dobil sem takoj dal rob podrejat, da sem lahko tut nazaj sestavil.

Pri tem avtu, ki sem ga šraufal je bil problem v tem, da je meganizem za avtonastavitev paken in ročne zarustal in ni raztegoval paken, tko da so pakne same od sebe padle dol, ker niso bile nikol stisnjene do konca. Tist mehanik, ki je prej to delal, je bil očitno "vseznalec".

Pri kolegu mehaniku pride redni servis - menjava olja, svečk, filtrov in bremz 4500 sit + material, ki pa ni drag. Od tega je 1500 sit za drejanje.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To mar 14, 2006 8:04 am

traktorist je napisal/-a:Kaj hudiča zategujete ročno ko avto parkirate sej ne bo nikamor ušel. Daš v prvo pa je to to. Sedaj se pa zajebavate s paknami pa denar stran in čas mečete!

Kolkr js vem, more bit ročna zategnjena k je avto parkiran, vsaj kolkr se mi zdi, da to narekuje zakon, in je za nezategnjeno ročno predvidena kazen. Al se motim?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Blokirano zadenj kolo

Napisal/-a Kritik To mar 14, 2006 8:19 am

OK, sem se včeraj kar precej j... z zadnjim bobnom, in res, odstopila je pakna. Oz. se je odlimala. Se mi zdi da so bile včasih zakovičene gor. Ni panike, sem zrihtal. Hvala vsem za pomoč. Je pa res, da je potrebno po zakonu, če je avto parkiran seveda, imeti v prvi in zategnjeno ročno, drugače ti modri možje lahko napišejo kazen.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso To mar 14, 2006 9:51 am

nebivedu je napisal/-a:NO z macolo in šraufcigrom si si naredu sranje. Jst sm včeraj to popravljal in ko sem bobne dol dobil sem takoj dal rob podrejat, da sem lahko tut nazaj sestavil.

Pri tem avtu, ki sem ga šraufal je bil problem v tem, da je meganizem za avtonastavitev paken in ročne zarustal in ni raztegoval paken, tko da so pakne same od sebe padle dol, ker niso bile nikol stisnjene do konca. Tist mehanik, ki je prej to delal, je bil očitno "vseznalec".

Pri kolegu mehaniku pride redni servis - menjava olja, svečk, filtrov in bremz 4500 sit + material, ki pa ni drag. Od tega je 1500 sit za drejanje.

Nisem naredu sranja, ker nisem zabil šrafunecigra v boben in tolkel z macolo po njem ;) No mal pretiravam z to macolo.Bilo je malo večje kladivo.A za 4500 zamenja vse to.Material lahko sam prineseš ali ga moraš pri njem kupit?Jah jaz in moje amatersko menjanje bremz je tudi vredno svojega denarja :P ql filing je ko kej sam narediš doma, da pa še dela je pa sploh neprecenljivo :P
lp ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 14, 2006 10:54 am

Material prineseš sam ali pa ga vzameš pri njem. Nekateri deli so pri njem še celo cenejši.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov