pred enim tednom sem kupil puntiča, letnik 96 z 107.000 km, 1.2 75 elx. preden sem ga kupil, sem šel z njim na testno vožnjo, da bi ga sprobal. ko sem se peljal je nekaj hrustalo (zvok kot da bi dva kartona skupaj šmirala), pa sem si rekel da so ziher ploščice na sprednjem disku. diski so bili zrabljeni, ploščice pa nove, tako da sem mislil da ploščice pritiskajo na disk. no ta teden sem šel do mehankarja in mi je zamenjal nove sprednje diske, ploščice, podrejal zadnji boben in dal zadaj nove čeljusti, ter naštelal ročno in nove bakrene cevi ter olje (dal sem 50 čukov, kar ni velik). to sem dal zrihtat, ker so pri meni gume in zavore na prvem mestu.
no sedaj ko se vozim, je še vedno to hrustanje. bolj ko hiter vozim vse glasnejši je ta zvok. v prostem teku, se zvok komaj sliši. mislim da so slabi ležaji v menjalniku.ko speljem z prvo in drugo in tretjo je za zvok vse izrazitejši. pomislil sem na kolesne ležaje, vendar zavijanje v levo in desno ni utišalo tega zvoka. naj zamenjam menjalnik? če kupim novga se mi ne splača. če so šli samo ležaji, se da samo njih zamenjat? zraven bi potem za vsak slučaj zamenjal še sklopko

...ne vem kako lahko grejo tako hitr ležaji... prejšnja lastnica je bila ženska, ženske so pa itak vsega skoraj zmožne

svetujte