Nasveti in napotki ter povpraševanja...

modello
Nov uporabnik

tresenje pri speljevanju

Napisal/-a modello Po apr 17, 2006 7:32 pm

Zivjo,
imam puntota 1.2 letnik 2002. Pri speljevanju mi pogostokrat zatrese. Ali kdo ve, v čem je problem (mogoče sklopka???). Avto ima 40000 km in ni bil nikoli zaleten. Pa še to, dostikrat mi utripne lučka za servo volan. Kot da bi bil kje slab stik. Ali kdo ve, kako rešiti ta problem.
Hvala, lp

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po apr 17, 2006 7:40 pm

Cel avto trese in posledično tut volan, al sam volan. Če cel avto trese in posledično tut volan, je šla sklopka, na hitr povedan drsi in zato trese. Če pa trese sam volan, pa najprej gume prevert, kolk so napumpane, pa to.

modello
Nov uporabnik

Napisal/-a modello Po apr 17, 2006 9:45 pm

Ne trese volan, ampak prednji konec avta - kot da bi se prednja os oz. mašina zatresla. Verjetno je nekaj s sklopko, vendar ne vem, če gre za lamelo (ta po mojem še ni izrabljena), ker je včasih zatresel že ko je bil nov, vendar redko.
lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po apr 17, 2006 10:17 pm

emm če bolj šarf speljuješ in imaš gume iz hofferjapovrh vsega pa je mokrko potem ti zdrsujejo kolesa. Nauči se normalno speljevat pa zamenjaj gume in pomaga.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To apr 18, 2006 12:21 am

To ma isto bejba na puntiču 1.2, l2000. Mehankar pravi: "sklopka u kurcu, je mela cela serija slabe, kupi ponaredek, zamenjaj pa bo delalo bolje, original so slabe" :)

Kar me ZELOOOOO moti pri tej fiatovi sklopki pa je, da če jo posmodiš, ne prime več (dokler je vroča). In je bla huuuuuuuda pizdarija. Sem peljal malo bolj obtežen avto gor v kar hud klanec, malo nenavajen avta, malo nenavajen tako male moči in sem ga pod sklopko "malo" predolgo speljeval (če p*** ni hotla povlečt). Najprej je posmrdelo, potem pa se je avto začel peljat nazaj, pri čisto spuščeni sklopki in gasu!

Enostavno ko se je posmodila, ni več N-I-Č prijela in ni ostalo drugega kot ročno pa vse 4 žmigavce dokler se ni shladila.

Za moje pojme avto s tako napako nikakor ni varen (smo že kje drugje posmodili kako sklopko pa je vseeno prijela!)...

elvisr
Nov uporabnik

Napisal/-a elvisr To apr 18, 2006 5:03 am

to ti je sklopka vsaj pri meni to dela tako da nslednji teden sem dogovorjen da jo zamenjajo (garancija avto pa je punto 05 )

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender To apr 18, 2006 6:48 am

Hm, mene zdaj čaka menjava sklopke na Tipotu. Je pa še orginalna pri ca. 200k prevoženih. :oops:

Kolk mi lahko kasira delo? Sklopko mam že doma. :D

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi To apr 18, 2006 8:31 am

Po mojem ti delo ne bi smel računat več kot 15 čukov.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley To apr 18, 2006 10:27 am

Možno je tudi da gre za blažilec motorja, ki se je odlomil. Opazuj menjalno ročico če se preveč premakne ko speljuješ ali dodaš gas v nižji brzini.

URŠA
Novinec

Kraj: ljutomer

Napisal/-a URŠA To apr 18, 2006 10:34 am

Točno tako ja lahko je kaki nosilec motorja ša !!

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] To apr 18, 2006 11:08 am

Mam puntona 2001 letnik, in mi včasih, še posebi če je hladen pri prvem speljevanju s parkirišča zatrese. Amapak se kasneje to tresenje ne pojavlja več. Razloga do sedaj nisem iskal, sem pač mislil, da je sklopka tud potrebna ogrevanja :P

Kar se lučke za volan tiče, je čisto OK in normalno (pač tako je :) ), da se ti med vožnjo za trenutek prižge. Problem bi bil, če bi ti gorela delj časa. Zaradi lučke se ti ni treba sekirat. ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To apr 18, 2006 12:11 pm

te fiati so šli v falus men tut pr speljevanju trese :)

modello
Nov uporabnik

Napisal/-a modello To apr 18, 2006 12:15 pm

phoebus je napisal/-a:To ma isto bejba na puntiču 1.2, l2000. Mehankar pravi: "sklopka u kurcu, je mela cela serija slabe, kupi ponaredek, zamenjaj pa bo delalo bolje, original so slabe" :)

Kar me ZELOOOOO moti pri tej fiatovi sklopki pa je, da če jo posmodiš, ne prime več (dokler je vroča). In je bla huuuuuuuda pizdarija. Sem peljal malo bolj obtežen avto gor v kar hud klanec, malo nenavajen avta, malo nenavajen tako male moči in sem ga pod sklopko "malo" predolgo speljeval (če p*** ni hotla povlečt). Najprej je posmrdelo, potem pa se je avto začel peljat nazaj, pri čisto spuščeni sklopki in gasu!

Enostavno ko se je posmodila, ni več N-I-Č prijela in ni ostalo drugega kot ročno pa vse 4 žmigavce dokler se ni shladila.

Za moje pojme avto s tako napako nikakor ni varen (smo že kje drugje posmodili kako sklopko pa je vseeno prijela!)...

A pa je to treba zamenjat celo sklopko ali zgolj lamelo?
lp

modello
Nov uporabnik

Napisal/-a modello To apr 18, 2006 12:16 pm

Mumbley je napisal/-a:Možno je tudi da gre za blažilec motorja, ki se je odlomil. Opazuj menjalno ročico če se preveč premakne ko speljuješ ali dodaš gas v nižji brzini.

Prestavna ročica se nič ne premika v nobenem režimu vožnje, zato verjetno ni kriv nosilec.

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Sr apr 19, 2006 7:53 pm

modello je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:To ma isto bejba na puntiču 1.2, l2000. Mehankar pravi: "sklopka u kurcu, je mela cela serija slabe, kupi ponaredek, zamenjaj pa bo delalo bolje, original so slabe" :)

A pa je to treba zamenjat celo sklopko ali zgolj lamelo?
lp

če že razdiraš je logično da vzameš komplet pa zamenjaš in lamelo in košaro ter ležaj
če so nosilci celi pa terse najverjeteneje ker je košara počena

lp
Srečna budala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 5 gostov