Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Free Willy
Nov uporabnik

peugeot 206cc ne vžge

Napisal/-a Free Willy Ne apr 23, 2006 10:24 am

A mi kdo lahko kdo pomaga v nasl. primeru.

Kupil sem 206cc (malo poravsanega). Ko sem ga pripeljal h kleparju je bil benzin na rezervi in sem ga normalno pripeljal. Po tednu dni ko ga je klepar hotel zapeljati v delavnico avto noče vžagati več. Sicer smo natočili noter 5l benzina ampak kljub temu ni nič. Opazil pa sem da tudi pumpa od benzina ne vžge oz. je ni slišati. Na diplayu pa mi piše ECONOMY MODE ACTIVE. A je kdo imel že tak primer da ni hotel avto vžgati?

P.S. Baje obstaja rdeče stikalo pri motorju za resetiranje oz. nekaj podobnega, ampak jo ne najdem. .

Hvala za odgovore

:bow

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne apr 23, 2006 10:32 am

ponavad je mogoče potrebno doliti več kot 5 litrov bencina....

vem da recimo pri BMW-ju če zmanka benza do konca ga morš nalit vsaj 10L da užge spet pa ne zato ker bi tok kuru :P

tko da probi nalit še 5 L al pa mal več not pa spet probi...

če je pa pumpa bo pa jeba.. to je takoj nevem kok jurjov...
lohk pa da tut ta računalnik ne spusti štroma do pumpe ker kao ni bencina pa da se ne pokvar al pa kej tazga...

sam ugibam

LP

upam da ni nč hudga

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne apr 23, 2006 10:50 am

Tok benza morš nalit da potopno pumpo dobr zalije drgač ne bo nč. Kar lepo kanglo pa 20 litrov kupt. Porabu ga boš slej ko prej.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne apr 23, 2006 11:48 am

Sam tole mi ni čist jasno.... dokler ne zmanjka je lahko noter en pljunec pa bo vžgal, ko zmanjka pa mora bit noter X litrov da bo vžgal?
To je fuuuuuul bad če ti zmanjka bencina- na bivšem škodilaku mi je zmanjkalo benza 1km pred benzinsko. Z modelom ki je tankal na bencinski sva se zmenla pa je dolil v (z odrezanim vrhom) flaško literček, sem mu dal 500 flik, on zadovoljen, jaz zadovoljen, dolil v škodilaka pa lepo do pumpe pa natankat.

Hočete rečt da je treba zdaj kupit 2 (!!!) kanti, obe napolnit z benzom in upat da je dovolj da vžge?

Je to pri vseh "modernih" avtih?

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Napisal/-a YugoGTI Ne apr 23, 2006 12:30 pm

Vsi k majo potopne pumpe. Če si mel membransko ni imelo veze, pr teh ta novih morš pa fajn zalit. Men tud uno ni hotu vžgat k sem sam 5l nalil, z 15 litri je pa že druga zgodba. Yugc mi je pa tud s kakim litrom laufal, če ne pa direkt v forgazar pa gasa :P

Free Willy
Nov uporabnik

Napisal/-a Free Willy Ne apr 23, 2006 1:10 pm

YugoGTI je napisal/-a:Vsi k majo potopne pumpe. Če si mel membransko ni imelo veze, pr teh ta novih morš pa fajn zalit. Men tud uno ni hotu vžgat k sem sam 5l nalil, z 15 litri je pa že druga zgodba. Yugc mi je pa tud s kakim litrom laufal, če ne pa direkt v forgazar pa gasa :P

A pa mislš da bo pol pumpa zagnala. Ker zdej je ni niti slišat k dam kontakt.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Napisal/-a YugoGTI Ne apr 23, 2006 1:32 pm

Če ni slišat tistga glasa pr kontaktu dvomim da bo vžgal. Vrjetn da je pumpa fuč.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Ne apr 23, 2006 5:29 pm

H kleparju si se pripeljal ali avto že prej mi vžgal??
Če prej ni vžgal je možno da je črpalko izklopil varnostni sistem ki se sproži pri poškodbi avtomobila.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne apr 23, 2006 6:00 pm

phoebus je napisal/-a:Sam tole mi ni čist jasno.... dokler ne zmanjka je lahko noter en pljunec pa bo vžgal, ko zmanjka pa mora bit noter X litrov da bo vžgal?
To je fuuuuuul bad če ti zmanjka bencina- na bivšem škodilaku mi je zmanjkalo benza 1km pred benzinsko. Z modelom ki je tankal na bencinski sva se zmenla pa je dolil v (z odrezanim vrhom) flaško literček, sem mu dal 500 flik, on zadovoljen, jaz zadovoljen, dolil v škodilaka pa lepo do pumpe pa natankat.

Hočete rečt da je treba zdaj kupit 2 (!!!) kanti, obe napolnit z benzom in upat da je dovolj da vžge?

Je to pri vseh "modernih" avtih?

nope pri modernem dizlu lohka sam mehanike pokličeš ;)
majo sicer nekateri da ročno potegneš dizla večina pa ne
lp

Free Willy
Nov uporabnik

Napisal/-a Free Willy Ne apr 23, 2006 6:27 pm

bruki je napisal/-a:H kleparju si se pripeljal ali avto že prej mi vžgal??
Če prej ni vžgal je možno da je črpalko izklopil varnostni sistem ki se sproži pri poškodbi avtomobila.

Avto je delal normalno. Ko sem ga pripeljal h kleparju smo avto najprej "slekli" od znotraj (tapete, obloge...). In nato smem ga parkiral na klanec-sem ga normalno vžgal in parkiral. Nato me je čez en teden poklical klepar da avto ne vžge. Nato sem prišel tja in avto res ni vžgal. Potem smo nafilali baterijo, preveril sem varovalke (tako da sem eno za drugo vzel ven in pregledal-vse so bile OK). Na čudež je nato avto normalno vžgal (tudi pupma je začela delat). Nasl. dan in do zdaj avto noče več vžgat in tudi pumpa ne potegne.

P.S. Avto je bil malo karamboliran (sprednja luč, blatnik, zadnji bok, vrata popraskana)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov