Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Peugeot 206 - menjalnik

Napisal/-a bergkamp To apr 25, 2006 1:48 pm

lep pozdrav! mene pa zanima če kdo ve kaj bi to blo. Menjalnik škrta med prestavljanjem, sklopka stisnjena do konca, včasih ampak res VČASIH se prestavla čist lepo ampak samo parkrat pol pa spet vse rata čudn. menjalnik škrta iz 1. v 2. tut če se čist lepo narahlo prestavlja v višjih prestavah pa poka. Tut na mestu (ko se ustavš pa prestavš v prvo gre na trdo pa poka. Avto je star 1 let pa 13000km. Pr 6000 km je popustu semering pa so menal sklopko od takrt se pa to pojavla pa skoz težim na servisu pa vse ampak njim se "zdi to vse ok, sam če ga mal pohodš škrta", a je možno da je narobe naštelana sklopka al pa da je premal olja v menjlaniku, Dokler je garancija bi rd to zrihtu da nm pol cev menjalnik plačevavov. Ga pelem tut na gorensk al pa km sam če mi kdo res lohk zrihta tko k treba. Najlepša hvala LP

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES To apr 25, 2006 2:17 pm

Drugače je vse splošno znano da imajo 206 menjalni prehod iz 1. v 2. zelo slab....Pogosto se naredi da gre zelo težko vem....tukaj pa ima napako 206 zelo slab menjalnik :? Hja ne vem če glih omenjaš gorenjsko pokliči malo na okrog pa vprašaj če bi bili dobre volje če lahko popravijo ali vsaj naj pogledajo....pridvidevam pa tudi da si mlad...ker velikokrat se zgodi da te enostavno ne jemljejo resno :? Če je tako dej pol fotru reči da nej se malo razburi na servisu.... ;)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To apr 25, 2006 3:26 pm

ni mi znano da bi ble kake napake pri 206 iz 1. v 2. vem pa da se to pojavlja včasih za v vzvratno prestavo (tud moji sestri pa enmu frendu), drugače se pa mal pozanimaj ker lahk bi blo tudi kaj s sinhronom narobe.
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Peugeot 206 - menjalnik

Napisal/-a Mad To apr 25, 2006 4:18 pm

bergkamp je napisal/-a:lep pozdrav! mene pa zanima če kdo ve kaj bi to blo. Menjalnik škrta med prestavljanjem, sklopka stisnjena do konca, včasih ampak res VČASIH se prestavla čist lepo ampak samo parkrat pol pa spet vse rata čudn. menjalnik škrta iz 1. v 2. tut če se čist lepo narahlo prestavlja v višjih prestavah pa poka. Tut na mestu (ko se ustavš pa prestavš v prvo gre na trdo pa poka. Avto je star 1 let pa 13000km. Pr 6000 km je popustu semering pa so menal sklopko od takrt se pa to pojavla pa skoz težim na servisu pa vse ampak njim se "zdi to vse ok, sam če ga mal pohodš škrta", a je možno da je narobe naštelana sklopka al pa da je premal olja v menjlaniku, Dokler je garancija bi rd to zrihtu da nm pol cev menjalnik plačevavov. Ga pelem tut na gorensk al pa km sam če mi kdo res lohk zrihta tko k treba. Najlepša hvala LP

...Jaz bi dal notri za rezervo kak aditiv za olje menjalnika ( Megalon, Sintoflon ) ker skoraj vedno pomagajo in neredko preprečijo poškodbe... Vsekakor pa naredi, kar ti je svetoval Tuning Boy ... Servisi so nesramni do strank in nemalokrat zvrnejo krivdo proizvajalcev(slab material ali serijska napaka) na mlade voznike. Tudi na nekaterih modelih avtomobilov pooblaščeni servisi v Italiji kličejo stranke not za zastonj odpravo proizvodnih napak pri nas še nisem slišal tega.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me To apr 25, 2006 5:09 pm

Kup si quickshift za 206-ko ,mogoče bo kej bolj

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp To apr 25, 2006 10:30 pm

Ja VT quickshift bom kupu.....

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr apr 26, 2006 7:30 pm

Mislim, da je tole kar serijska napaka, da so menjalniki 206 obupno slabi. Zaradi tega vzroka sem jaz namreč 206 po pol leta prodal. Aja pa kupil sem novega, je pa res, da je tega že pet let nazaj.
Dvomim pa, da bi se kaj menjalnik izboljšali do sedaj. ;)
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe maj 28, 2010 3:45 pm

Jaz imam isti problem šrkta pa škrta. zanima me kje preverim olje menjalnika ?
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 28, 2010 4:03 pm

Najbrš je prešvoh sklopka

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe maj 28, 2010 8:25 pm

Ne mislim takega šrtanja da bi po zobčenikih tolklo ampak ko prestaviš nekaj pokne, tudi če na mestu prestavljam.
Relax take it easY
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe maj 28, 2010 8:36 pm

Sklopka se ne odvaja dovolj, če avto stoji na mestu pa poka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov