Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jusko
Nov uporabnik

Golf III

Napisal/-a jusko Sr apr 26, 2006 10:36 pm

Lep pozdrav vsem skupaj
Mogoče sem spregledal temo ali pa ni objavljena,kakorkoli da je prosim vse ljudi dobre volje za pomoč.Imam naslednjo težavo.Golf 3 letnik 95 1.4 benz mi nagaja,težava je takšna.V prostem teku se zaletava,obrati padajo in rastejo.V križišču ko zabremzam se ugasne.Tako da ga moram nanovo startati.Drugač dela normalno.Mogoče gdo ve kaj je narobe.Hvala

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če apr 27, 2006 1:15 am

S sajami imaš zapacano dušilno loputo za plin. Ko v križišču stisneš sklopko, bi morala loputa motor ustaviti v prostem teku, tako pa obrati kar padajo in padajo - do ničle in motor crkne.

Dela je za pol ure, gre za standardno napako na teh motorjih, očistiti je treba dušilno loputo za plin (naj bi obstajal prav poseben sprej za čiščenje le-teh), zadeva je tako pogosta, da bi jo moral poznati vsak mehanik, ki popravlja VWje.

Glej, da te ne bodo na kakšnem uradnem servisu poskušali nategovati z novo loputo (70k sit), vsaj nekaj let zapored se da zadevo lepo vsakič ščistiti in potem spet lepo dela (imam doma dva polota, stara 8 let, pa je še originalna loputa). :)

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Če apr 27, 2006 7:50 am

Pozdravljen!ko sem imel golfa isti model kot tvoj in isti letnik,sem imel isto tezavo.vendar so pri meni odkrili da ga serje racunalnik-vsake toliko casa se mu je mal sfuzlalo in ni hotel prepoznati kluca(obrati so padali,avto je ugasal,przge in takoj vgasne...)mehanik je priporocal menjavo kluca,in res ko sem ga zamnjal je delal brez problema ampak nazalost samo par dni.sledila je menjava racunalnika in s tem so me oskubili za 150.000 ampak po tem je avto delal brez problema.

upam da nimas iste tezave in da bos cimprej popravu

lp

jusko
Nov uporabnik

Golf III

Napisal/-a jusko Če apr 27, 2006 9:38 pm

Pozdravljeni
Zahvaljujem na pomoči, vsekakor bom upošteval predloge,en kolega mi je rekel da imam nekje počeno cev za zrak ki je nekje zraven bencinske črpalke in menda ne dobi dovoljno zmese zrak bencin.Poskusil sem iskat ampak nisem nič opazil,mogoče bo treba dati zračni filter stran in oreng pregledat. Še enkrat se zahvaljujem in želim preijetno druženje na forumu.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če apr 27, 2006 9:55 pm

vuko87 je napisal/-a:Pozdravljen!ko sem imel golfa isti model kot tvoj in isti letnik,sem imel isto tezavo.vendar so pri meni odkrili da ga serje racunalnik-vsake toliko casa se mu je mal sfuzlalo in ni hotel prepoznati kluca(obrati so padali,avto je ugasal,przge in takoj vgasne...)mehanik je priporocal menjavo kluca,in res ko sem ga zamnjal je delal brez problema ampak nazalost samo par dni.sledila je menjava racunalnika in s tem so me oskubili za 150.000 ampak po tem je avto delal brez problema.

upam da nimas iste tezave in da bos cimprej popravu

lp

Enako, samo da jaz nisem nič plačal, je bil še precej nov (ne spomnim se točno :? )
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov