Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sms
Nov uporabnik

Punto - škripanje zadnjega dela

Napisal/-a sms To maj 02, 2006 10:46 am

En lep pozdrav,

In Fiat nebi bil Fiat, če nebi nekaj škripalo - ampak to gre meni na živce :x

Imam Puntota letnik 2002. Med vožnjo po naših neravnih cestah se sliši v zadnjem delu avta škripanje. Zvok je dokaj močan in se sliši, kot da bi dve plastiki drgnili med seboj. Najprej sem mislil, da so krivi bobni - sem jih spucal ampak ni pomagalo. Če med škripanjem zategnem ročno, se zvok ne spremeni. Edina situacija, da ne škripa je slabo vreme - ko dežuje škripanje preneha.

Se komu sanja kaj je to?

Hvala vam na odgovoru,
Simon

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 02, 2006 10:55 am

Mogoč guma drajsa z blatnikom... :roll: Ko je pa mokro, je pa voda gor pa se nena tak čuje... sklepam pač..

Lp

sms
Nov uporabnik

Napisal/-a sms To maj 02, 2006 11:23 am

Ojla

Ne, ni guma. Avto je nepredelan. A je mogoče kje pri mortizerjih kakšna guma, ki se lahko sname in potem drsa ob sam mortizer?

LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To maj 02, 2006 11:40 am

js mam isti problem pri corsi 2001 gsi...in namrec ko grem recimo samo z eno zadnjo gumo v kak robnik al kej podobnega da je avto torzijsko obremenjen mi odzadaj neki skripa...
1x sem probal skakat po enem amortizerju da vidim ce je amortizer...ni blo nic slisat, pa sem reku pol so plastike....in zadnjic sem se1x probal tko da sem odprl prtljaznik in po eni strani gor skakal in je skripalo...torje je mozno da je kak amortozer fuc?...a tej avti imajo torzijo maybe zadaj??
lP ;)
Slika

sms
Nov uporabnik

Napisal/-a sms To maj 02, 2006 3:42 pm

ojla

Ma nimam pojma kakšno vzmetenje ima. Škripa mi pa nonstop na naših cestah. Najbolj izrazito pa je na ležečih policajah. Takrat avto prav zajoka :(

Verjetno bo potreno it na servis (brrrrrrrrrrrrrrr)
LP

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO Ne maj 07, 2006 6:20 pm

sms je napisal/-a:ojla

Ma nimam pojma kakšno vzmetenje ima. Škripa mi pa nonstop na naših cestah. Najbolj izrazito pa je na ležečih policajah. Takrat avto prav zajoka :(

Verjetno bo potreno it na servis (brrrrrrrrrrrrrrr)
LP

verjetno so amortizerji zanič.Kaj pa ko se pelješ cca. 10-20km/h a škripa??

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Ne maj 07, 2006 6:53 pm

pri amortizerju pride guma,ki čez čas postane pretrda ali se strga kar povzoči da ob blaženju ,guma na blaži udarca dveh kovin skupaj,kar se sliši kot bi drgnil dve kovini.
malo namaži z oljem(vazelin,wd40->-samo ne bo za dolgo),če ne bo bolje pa novo gumico oz.nov amortizer
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po maj 08, 2006 11:03 am

Tak problemčič smo mel mi pri unotu. Krivo pa je blo, da je bla guma na zadnjih amortizerjih zmahana. Ta guma pride čist na vrhu. Nad njo je samo še podložka in vijak. Odpri prtljažnik pa gunci avto in poglej, če ma pr amortizerju kaj lufta(gledaš v prtljažniku). Če ja potem si najdu problem. Če pa ne pol pa iskat dalje.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po maj 08, 2006 12:13 pm

pri moji sestri je to delalo na peugeotu 206! In ni blo nič od naštetega ampak neki kar si nebi mislu! pri ključavnici ni blo ono dost zategnjeno in je blo treba mal naštelat pa zategnat, od takrat naprej ni več tega zvoka! Ni pa nujno da je pri tebi enako, je pa tudi možno!
__+__ 2FAST 4YOU__+__
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov