Nasveti in napotki ter povpraševanja...

toncek
Nov uporabnik

Katere zavore naj vzamem?

Napisal/-a toncek Če maj 04, 2006 9:59 am

Sicer je avto ibiza 1.8 T, in je potrebna menjava zavor. Menjati je potrebno diske in ploščice.
Kaj naj vzamem: Ali originalne, ali Texstar.
Cena originalnih je 90.000, za Textar pa še ne vem. Textar bi dobil veliko ugodneje, vendar ne vem kašna je kaj kvaliteta.
Prodajalec mi je rekel, da Textar zavore itak serisko vgrajujejo v Seat avtomobile.
Ali je to res? Kajti res me skrbi da ne bom dau not neko škrt robo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Katere zavore naj vzamem?

Napisal/-a Mad Pe maj 05, 2006 11:45 pm

toncek je napisal/-a:Sicer je avto ibiza 1.8 T, in je potrebna menjava zavor. Menjati je potrebno diske in ploščice.
Cena originalnih je 90.000, za Textar pa še ne vem. Textar bi dobil veliko ugodneje, vendar ne vem kašna je kaj kvaliteta.
Prodajalec mi je rekel, da Textar zavore itak serisko vgrajujejo v Seat avtomobile.

...Textar so ok - za normalnega voznika ... Boljše od Lukasovih a vseeno so kar so za tvoj motor in njegove zmogljivosti se ti splača ko že moraš nekaj naredit gor za varnost da si kupiš kake bolj kvalitetne diske - recimo Tarox ali CTF ali Brembo Max in dobre zavorne ploščice Pagid, Ferodo racing, ali Mintex(mintex so samo za gladke diske ker jih rezani takoj porabijo - Kevlar brez metala), Freetech, Green Stuff ... Ni potrebno dajati nekih super velikih diskov gor ker je avtomobil lahek - lahko so serijskih dimenzij rabiš le boljši material ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

dirkač85
Nov uporabnik

Kraj: zreče

Napisal/-a dirkač85 Če maj 11, 2006 4:34 pm

LP jz ti priporočam da daj orginal diske notr kr se je že naredlo da je kak ponarejen disk počil pri bremzanju in še posebej pr tvojem avto ko ma zihr zavorne čeljusti močnejše in večje od navadne ibize ti toplo priporočam da daj orginal notr.Kr to morš vedet da so ti zavore na prvem mestu še posebej če si bol divji.Glede na motor v avtu je videt tako.
Ajde uživaj naprej in LP.
Hya folk če koga kaj zanima naj kr upraša drgač pa Lep dan še na prej.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če maj 11, 2006 4:40 pm

sej zdaj že delajo tud ponaredke ful dobro kvalitetne, takda ni blema če daš ponaredek notr! Če pa maš dost keša pa daj kr original
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 11, 2006 6:58 pm

dirkač85 je napisal/-a:LP jz ti priporočam da daj orginal diske notr kr se je že naredlo da je kak ponarejen disk počil pri bremzanju in še posebej pr tvojem avto ko ma zihr zavorne čeljusti močnejše in večje od navadne ibize ti toplo priporočam da daj orginal notr.Kr to morš vedet da so ti zavore na prvem mestu še posebej če si bol divji.Glede na motor v avtu je videt tako.
Ajde uživaj naprej in LP.

:P :P :P ma kaj govoriš CTF TAROX - ponaredki? komu pa se splača sicer pa od Bendixa so prva vgradnja in stanejo 17000 sit v A-net-u

dirkač85
Nov uporabnik

Kraj: zreče

Napisal/-a dirkač85 Če maj 11, 2006 8:29 pm

Ja se splača če maš tak avto pa ponaredek nikol nebo zdržal tak kot original.Men je vseen kaj bo naredil sam svetujem mu kaj je bol zihr za njega.
Hya folk če koga kaj zanima naj kr upraša drgač pa Lep dan še na prej.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če maj 11, 2006 8:37 pm

malo prevec kkk jev je 90 k za zavore.rajsi daj torax ali brembo bos zadovoljen.kar se tice pa tega original kao bols.isti drek.lahk en in drug poc.se zgodi ne

toncek
Nov uporabnik

Napisal/-a toncek Če maj 11, 2006 9:15 pm

Mene bul mori, to, da mi en prodajal trdi, da je textar prvovgradnji material, za Seate, in da so ti diski in ploščice isti, sam da ni gor štempel seat. Pogovarjau sem se tudi z enim, ki dela na seat avtohiši, pa mi je rekel isto.
Te textar pa bi dobil za enih 45.000, po dobih vezah in poznanstvih.
Prosim za predloge, kaj naj vzamem, pa kuk je kej cena, oz. kje se jih dobi.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če maj 11, 2006 9:17 pm

mhm zdej pa nevem :D mislim da nebi smel met problmeov ne z enmi ne drugim drgac pa dobis od psarcota diske za 25k sam nevm kok se obnesejo

ALEKS1
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ALEKS1 Če maj 11, 2006 9:25 pm

Ja ne vem lahko se ti zgodi, da bodo na pooblaščenem servisu dali krš in prodali kao original. Vsaj jaz sem imel tako vozim pa škodo octavio.Zdaj imam neoriginalne mislim da so jurid in ti povem, da dosti boljše primejo kot original, pa še glede na št.km, ki sem jih naredil je presenetljivo majhna poraba ploščic. tako da nič se ne boj iz lastnih izkušenj neoriginal proti original vodijo neoriginal.
lp aleks

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če maj 11, 2006 9:30 pm

Js bi na tvojem mestu kupo prvovgradni materjal.Glede kvalitete se ti ni treba bat, ker pride original in ponaredek tut iz iste proizvidne linije, sam zapakirajo drugač al pa kak štempl dajo na del pr originalu zravn.
LP Rok

toncek
Nov uporabnik

Napisal/-a toncek Če maj 11, 2006 9:49 pm

pol bom pa kar prvovgradni material textar uzeu, če je to res.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če maj 11, 2006 9:56 pm

green racing so uredu...meu kolega na 206 S16 pa dobr limajo,sam na falus mi je šlo to piskanje pr bremzanju :?
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Katere zavore naj vzamem?

Napisal/-a CupraR Če maj 11, 2006 10:06 pm

toncek je napisal/-a:Sicer je avto ibiza 1.8 T, in je potrebna menjava zavor. Menjati je potrebno diske in ploščice.

Pošl mail RSR-u... za EBC.. Te bo prišlo ceneje pa dost bolša roba :D :D Informativno za 1.8T Leona ki ma sicer večje diske so nasledne cene: Red stuff carbonske ploščice 28.000, navadn prednji disk 12.700 po komadu, navrtani TGD 26.000 po komadu...

In bo res precej bolj kot orginal, lahko uzameš pa tut bolj "umirjene" ploščice od EBC-ja in sicer green stuff :D

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 11, 2006 10:27 pm

toncek je napisal/-a:Mene bul mori, to, da mi en prodajal trdi, da je textar prvovgradnji material, za Seate, in da so ti diski in ploščice isti, sam da ni gor štempel seat. Pogovarjau sem se tudi z enim, ki dela na seat avtohiši, pa mi je rekel isto.
Te textar pa bi dobil za enih 45.000, po dobih vezah in poznanstvih.
Prosim za predloge, kaj naj vzamem, pa kuk je kej cena, oz. kje se jih dobi.

Textar je dober material in kvaliteta tudi ... vendar ... - ti imaš turbinaša? Torej Textar ti je vsekakor premalo stane manj res je se pa prej porabi ... CTF dela diske ki se uporabljajo v DTM-u ... mislim da sem povedal sedaj vse - lahko ostaneš na Textarju ker ni slab ...lahko kupiš tudi Jurid in plačaš tretjino manj Ate so tudi TRW Bosh Lukas a so le diski ... te uporabljajo mirni ljudje ki ne forsirajo avtomobilov ... Jaz vozim hitro in se moram tudi dostikrat hitro zaustaviti... zato ugrajujem diske Ferodo , CTF , Tarox, AP , EBC , Performance Friction , pri ploščicah pa moraš paziti ker ne gredo vse ploščice k vsam diskom ... Ferodo Racing DS1.11 in DS1.12 so ploščice ki so z ceno zelo dobre in prilegajo skoraj povsod so pa iz silokana - materiala ki ne spreminja lastnosti pri povišani temperaturi... PAGID Blu je ploščica ki je pol iz metala in pol iz karbonskih vlaken ... zdrži vse daš jo povsod ...Mintex Kevlar sport ima malo metala in jo daš na disk ki ni narezan sicer se zelo hitro obrabi torej za gladke diske. EBC Green stuff, Red Stuff CERAMIC, Yellow Stuff vsaka za svoj tip bremzanja - prva je cestna druga za hitre voznike in dirkače tretja pa za super športna vozila in dirkanje... Freetech so malo manj občutljive niso pa v rangu omenjenih sedaj ...tudi z ceno so na pol poti... Roesch so podobne cena je kot Freetech Tako - no to bi dal jaz oziroma imam sem imel in bom vedno dajal gor na svoje avtomobile... Diski ki sem jih omenjal so nekje od 200 do 320 eur par ploščice pa so od 100 do 250 eur - za moj avtomobil zate pa verjetno manj ... preveri tukaj ;
www.ebcbrakesdirect.com www..tarox.com www.ferodo.com www.centertecnofreno.com
L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe maj 12, 2006 7:53 am

rok46 je napisal/-a:green racing so uredu...meu kolega na 206 S16 pa dobr limajo,sam na falus mi je šlo to piskanje pr bremzanju :?

Vse športne ploščice se slišijo ko počasi bremzaš... stisni jo močno pa se ne sliši nič - razen gume :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe maj 12, 2006 7:56 am

ALEKS1 je napisal/-a:Ja ne vem lahko se ti zgodi, da bodo na pooblaščenem servisu dali krš in prodali kao original. Vsaj jaz sem imel tako vozim pa škodo octavio.Zdaj imam neoriginalne mislim da so jurid in ti povem, da dosti boljše primejo kot original, pa še glede na št.km, ki sem jih naredil je presenetljivo majhna poraba ploščic. tako da nič se ne boj iz lastnih izkušenj neoriginal proti original vodijo neoriginal.
lp aleks

...Jurid je Bendixov izdelek Bendix je že od prvih avtomobilov bremze delal... :P :P :P

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Pe maj 12, 2006 8:03 am

bom kar tukej vprašal

mogoče kdo ve kje bi lahko dobil diske brembo max oz nekaj v tem rangu za R megane coupe???

THNX
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe maj 12, 2006 1:24 pm

maccek_21 je napisal/-a:bom kar tukej vprašal

mogoče kdo ve kje bi lahko dobil diske brembo max oz nekaj v tem rangu za R megane coupe???

THNX

V Lj pr Potokarju na Pramovi , vendar jih ne bo mel na zalogi (tako kot vsi ostali) ampak jih pač naroči po naročilu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov