Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dunker
Stalni uporabnik

Problem z oljem, Fiat Punto 1.2 8v

Napisal/-a dunker So maj 13, 2006 3:10 pm

Živjo, fantje!

Bodite dušice pa mi malo pomagajte, prav ...

Na mojem Fiat Puntu 1.2 8v, letnik 2001, mi kaplja olje ... Razločno se vidi, da olje pušča pri tesnilu pokrova ventilov, torej zelo pri vrhu mašine. Če pušča še kje drugje, zaenkrat ne vem. :D

Stvar je pa taka ... To tesnilo mi je mehanik menjal za neoriginalno tesnilo - je bilo isto. Je menjal še enkrat za neoriginalno tesnilo - je bilo mnogo slabše. Potem ga je zamenjal za original FIAT tesnilo in sedaj je nekoliko boljše, vednar olje še vedno pride skozi ... Tako da je motor hitro od olja in očitno nekako tudi do tal prikaplja, ker je pod avtom vedno nekaj kapljic olja.

Mogoče kdo ve, kaj bi se dalo ukrenit? Je kaj narobe s pokrovom ventilov (mehanik pravi, da bi ga bilo morda treba pobrusit)? Ali pa je kakšen drug razlog, da olje tam ven sili ...

Nasploh, če je imel že kdo takšne težave, bi bil zelo hvaležen za vsakršno pomoč. ;)

Hvala lepa vnaprej,

Anže

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So maj 13, 2006 3:32 pm

Najboljša je originalna dihtunga, katero po potrebi dodatno zatesniš s tesnilno maso (v tubici). Jaz sem imel podoben problem in odkar sem jo dodatno zatesnil, dihta tip-top.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme So maj 13, 2006 3:32 pm

Prlet pa ti bom uštimov :/:o:/ :mrgreen:
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne maj 14, 2006 10:23 am

Aha, ahiM, hvala za informacijo. Če bo res v tem težava, potem bova z eXtremom to že porihtala. :D

Edino to se mi zdi sumljivo, da mi je mehanik menjal 3 dihtunge v dobrem tednu dni - mislim, da bi vsaj v tretjem poskusu tudi on zadevo že dodatno zatesnil s tesnilno maso ... Še posebno zato, ker ni od mene imel nobenega profita (plačal sem le prvo dihtungo).

Just in case, a obstaja še kakšna druga možnost, kaj bi bilo narobe z avtom?

Hvala za odgovore!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov