Nasveti in napotki ter povpraševanja...

OLI
Novinec

novi renault clio-klima!!!

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 9:25 am

Pozdravljeni

Imam 3 mesece starega novega Cliota in me zanima sledeče glede AVTOMATSKE KLIME:
-nastavim temperaturo na recimo 21 stopinj (lahko 22, 23, ni pomembno na koliko) in ko pritisnem tipko AUTO mi prižge klimo da bo ohladil na željeno prednastavljeno temperaturo in tu se pojavi problem PIHA MI SAMO SKOZI PREDNJE REŽE, NIĆ NA ŠIPE IN POD NOGE.
Pri načinu AUTO naj bi pihalo povsod po malo in ne samo meni direkt v glavo.

Glede na to da je v vseh novih Renojih enaka klima vas prosim da mi poveste kako in kaj?
Ko pa jaz prestavim na šipo gre iz AUTO načina.

Hvala že vnaprej, če je kaj nejasno napisano me popravite oz. vprašajte.

Lepo in mirno vožnjo
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr maj 17, 2006 9:44 am

isto mam jst na laguni, pa nastavim na sprednje steklo in sem pač brez avtomatike... :cry:
mislim, da ne gre drugače.. :oops:
Slika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 9:48 am

imaš avtomatsko klimo?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr maj 17, 2006 9:59 am

ročne klime ne moreš nastavit na AUTO.. :roll:
Slika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:08 am

vem ja, saj jaz drugače lahko tudi nastavim kje naj piha ampak na funkciji AUTO ne gre

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 17, 2006 10:11 am

To je normalno!
Zdaj ne vem ali ima clio senzor sonca ali imaš gumb "sonce" ali pa to samo predvideva, ampak pri mojem (safranu) je takole:

Ko ni sonca (torej ni tista "nabijajoča" vročina), piha največ na vetrobransko, manj skozi reže v faco, še manj v noge in zelo malo v stranske šipe. Ko je "sunny mode" (torej če imaš senzor takrat ko je sonce, če ne pa takrat ko pritisneš knof), bo pa pihal največ (nevem, pomojem ene 80%) skozi reže v faco, malenkost pa drugje.

A pri cliotu ni "narisano" kam in koliko piha na displeju?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:19 am

ko imam na AUTO je na zaslončku AUTO 21 stopinj in AC brez oznake kam piha in koliko, to uravnava sam, ko pa pritisnem in nastavim da naj piha na šipo ali v noge se AUTO funkcija izklopi.

Lp

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr maj 17, 2006 10:23 am

to je zaradi tega, ker AUTO mode želi avto ohladiti (notranjost) čimhitreje in njega ne briga če piha nam po telesu. zato jst najprej usmerim tok zraka v szeklo, potem, ko se pa avto ohladi, pa dam na auto in optimalno temperaturo, da lahko piha tudi v telo to je cca. 6 stopinj manj kot je zunaj. kar je pa manj je pa pretiravanje, ki ni zdravo!
Slika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:25 am

to se pravi da z mojo klimo ni nič narobe, isto klimo ima novi Megan in Senik.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Sr maj 17, 2006 10:26 am

no pri meni ista pi*da! Nastavim na AUTO pa me hoče odpihnit, na šipe pa noge pa nič ne piha! No za P206 gre! Ampak se že znajdem... 8)

LP ;)

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:28 am

Vse je Ok ampak jezi me ker siem si predstavlal da če je AUTO naj ohladi brez nekoih čudnih pihanj :roll:

Saj drugače pa odlično dela.

Na koliko časa naj bi se klima polnila?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:30 am

phoebus

Vprašal bi te kje naj bi bili nameščeni ti senzorji ki zaznavajo temperaturo v avtu?

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr maj 17, 2006 10:34 am

mislim da gor na stropu, kjer je lucka. Jaz imam en ventilatorcek, ki se ga slisi ucasih.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr maj 17, 2006 10:35 am

pri laguni so ti senzorji (je samo eden) nameščeni na plošči za upravljanje klimatizacije, tam kjer so luknjice, za clia pa ne vem povedat...
klima bi se naj polnila vsake štiri leta, oz. ko opaziš, da ne dela kot bi morala. predlagam ti pa, da vsako leto menjaš filter klime, ker se hitro zabijejo...
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 17, 2006 10:35 am

Glej... AUTO že ve kaj hoče, ti pa lahko potem z drsniki na rezah znižaš pretok. Zakaj piha na MAX skozi reže v faco? Ker je šipa vroča in bi zrak preden bi prišel v kabino ogrela, on pa hoče najprej ohladit celo notranjost na hitro, potem pa počasi preklopit na "navaden" način. Če je sonce ful močno, potem bo pač vedno pihal bolj skozi srednje reže.

Senzor temperature kabine (zdaj govorim za safrana, clio ima lahko čisto drugače) je pri displeju od klime (par "zarezic" v armaturki, zraven gumbek za preklop °C/°F), sonzor zunanje temperature je v desnem ogledalu, senzor sonca (opcija) pa je pri ogledalu (tam kjer je tudi senzor dežja).

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:41 am

Ok, na servisu mi je rekel naj zaperem vse reže ki pihajo vame, in če to naredim pihanje samo tuli in tuli piha pa ne v šipo in ne v noge.

Vsem res hvala za pomoč in par nasvetov, opazil pa sem da se poraba zaradi uporabe klime ni bistveno povečala, na pamet rečeno za 0,2-0,5 litra/100Km.

Hvala vsem.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr maj 17, 2006 10:46 am

senzor temperature pri cliotu je na stropu, zraven notranje lučke. kar se pa tiče klime pri renojih je pa to standardni problem....to poskušaš rešiti s tem da izklopiš AUTO.....boš videl šele kaj bo pozimi, ko ti bo v ksiht vroče, v noge se ti bo pa skor zanohtalo. :D

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr maj 17, 2006 10:55 am

Drugače mi je Automatska klima zelo všeč samo ta problem ki sem ga prej omenil imam.
Hladi zelo super!

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr maj 17, 2006 1:55 pm

zadevo rešuješ ročno

ko imaš vklopljeno AUTO nastavi ročno kam naj ti piha (najbolje da pritisneš gumb za prednjo šipo ter za reže ki pihajo 'vate'...če je pa treba pe še za v noge...torej dve ali tri tipke.

avtomatika glede tmeperature bo še vedno delovala, prav tako jakost pihanja (kar je v povezavi s temperaturo) sam tok zraka pa bo usmerjen tja kamor boš sam želel.

jaz vedno nastavim tok zraka (orčno seveda) v predno šipšo in na šobe..ker drugače mi moja mala na zadnjem sedežu zmrzuje meni jepa še vedno vroče ker me seka sonce skozi prednjo šipo.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 6 gostov