Nasveti in napotki ter povpraševanja...

daisy
Nov uporabnik

original Renault servis ali domaci mehanik (kateri?)

Napisal/-a daisy Po maj 29, 2006 5:03 pm

Zivjo!

Se nekaj km me loci od servisa na 80k km (Renault Megane):( Menjati moram:
- zobati jermen,
- klinasti jermen,
- vodno crpalko in
- prednje zavore.

Na rednem servisu mi bodo (po predracunu) za vse to racunali cca 160k SIT :shock:

Kaj pravite - naj grem vse to zamenjati na original servis ali k "domacemu" mehaniku? Nekateri pravijo, da se jermene splaca dat original, kljub temu, da so original R. na sploh zelo dragi.

A pozna kdo kakega "domacega" mehanika, vrednega zaupanja, v okolici Sk. Loke ali pa na LJ koncu?

Hvala za info!

Daisy
Zadnjič spremenil daisy, dne Po maj 29, 2006 6:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: original Renault servis ali domaci mehanik (kateri?)

Napisal/-a maccek_21 Po maj 29, 2006 5:49 pm

daisy je napisal/-a:Zivjo!

- zobati jermen,
- klinasti jermen,
- vodno crpalko in
- prednje zavore.

Na rednem servisu mi bodo (po predracunu) za vse to racunali cca 160k SIT :shock:

Kaj pravite - naj grem vse to zamenjati na original servis ali k "domacemu" mehaniku? Nekateri pravijo, da se jermene splaca dat original, kljub temu, da so original R. na sploh zelo dragi.

A pozna kdo kakega "domacega" mehanika, vrednega zaupanja, v okolici Sk. Loke ali pa na LJ koncu?

Hvaka za info!

Daisy

če hočeš kvalitetno storitev se zapelji do Podlipnika na Zlato polje, Kranj (pri bencinski postaji)

jest ga redno že 2 leti tja vozim in sem maximalno zadovoljen ;)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po maj 29, 2006 5:56 pm

Jest poznam enega domačega mehanika ki je pred nekaj leti delal na renault servisu potem pa je privat odprl. In je dost poceni in dober. Je pa blizu Bleda.

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po maj 29, 2006 6:01 pm

160k je nekajkrat previsoka cena. Jest sem pri mojem mehaniku plača 80k pa sem obnovil alternator, zamenjal napenjalec jermena, oba jermena, oljni filter, olje, pa še motor sem mimogrede zamenjal. Sicer sem delal dosti sam tako da mi je dela računal samo 15k ampak še vseeno ne more biti tako drago.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To maj 30, 2006 6:49 am

160 ksit je realna cena za veliki servis na renaultovih uradnih servisih, pri domačih mojstrih te pride več kot pol ceneje (odvisno tudi od tega, kakšen material kupiš)..
s tem, da ti od domačih mojstrov malokdo da garancijo na opravljeno delo, medtem, ko imaš na pooblaščenem servisu 1 leto garancije na delo in material...
čez nekaj let, ko bodo avti še bolj kompleksni sistemi in naprav za diagnostiko ne bo pod vsakim kozolcem, verjamem, da bomo vsi vozil k pooblaščenim serviserjim, ker verjamem, da tudi niso vsi slabi...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 30, 2006 7:30 am

Jst imam mehanika in delavnico, samo je na dolenjskem - 42km od ljubljane po avtocesti. Prišel pa te bo servis okoli 25 do 25k sit za delo + deli(ki pa imajo svojo ceno, lahko jih tudi s sabo prineseš, če hočeš). Če te zanima pošlji sporočilo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne To maj 30, 2006 10:36 am

Itaq da domači mehankarji, sploh če avto ni več v garancji -> ampak moraš pazit, ker lahko ti reče da je bil jermen menjan, ti ga računa, čez nekaj časa pa mu lahko pripeleš nazaj mašino zrihtat, ker se je strgu... tko da najbolš če koga poznaš, ali pa se odločiš glede na izkušnje drugih (tisto kar folk pohvali, poavad ni slabo) in pelješ tja. Glede kvalitete original in neoriginal delov pa ni razlike, npr: kupiš jermen od Gates-a v trgovini z deli, pa pogledaš na renojevo škatlo kdo ga je naredu--> ja Gates?! (zdej me ne za besedo držat, ker na pamet nevem kdo dela za reno, ampak sam za primerjavo).

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To maj 30, 2006 11:30 am

valeo ma večino delov
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To maj 30, 2006 4:48 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst imam mehanika in delavnico, samo je na dolenjskem - 42km od ljubljane po avtocesti. Prišel pa te bo servis okoli 25 do 25k sit za delo + deli(ki pa imajo svojo ceno, lahko jih tudi s sabo prineseš, če hočeš). Če te zanima pošlji sporočilo.

A ta mehanik dela na črno ali ima sp?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: original Renault servis ali domaci mehanik (kateri?)

Napisal/-a sonček To maj 30, 2006 5:50 pm

daisy je napisal/-a:Zivjo!

- zobati jermen,
- klinasti jermen,
- vodno crpalko in
- prednje zavore.

Hvala za info!

Daisy

Če poznaš Vrzdenec ali pa ta konec to je če greš iz Škofje Loke proti Gorenji vasi---lučine in še mal in si tam ti lahko dam št.....drugač zdej imam tle v okolici izučene mehanike...5 mehanikov, to je približno kilometer od mene un iz vr pa mal dl....

daisy
Nov uporabnik

Napisal/-a daisy Sr maj 31, 2006 9:26 pm

hvala vsem! ce se pa kdo se cesa spomni, pa naj napise.
LP!

jony
Novinec

Napisal/-a jony Sr maj 31, 2006 9:37 pm

clio 1.4 l.99 servis pri nepooblaščenem mehaniku. Jermena+napenjalec+olje +filter+delo brez vodne pumpe 35 000 SIT. Smo pa pogledal originalen jermen znamke POWERGRIP ter znakcem renault ter nov jermen znamke POWERGRIP (brez znakca renault) brez razlike sam da je bil ta nekajkrat cenejši.
LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr maj 31, 2006 9:37 pm

malo bom smetil temo, ampak me nekaj zanima na podobno temo.

koliko bi me prišla menjava sklopke pri clio 1.6 16v z materialom vred? tako na približno.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če jun 01, 2006 1:31 pm

@SAVINJCAN: a na original servisu al doma?

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport So jun 03, 2006 10:08 am

Pri uradnem Renaultovem servisu nekje 60-70 če ti mena komplet in delo.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 05, 2006 8:03 am

RedBull™ je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Jst imam mehanika in delavnico, samo je na dolenjskem - 42km od ljubljane po avtocesti. Prišel pa te bo servis okoli 25 do 25k sit za delo + deli(ki pa imajo svojo ceno, lahko jih tudi s sabo prineseš, če hočeš). Če te zanima pošlji sporočilo.

A ta mehanik dela na črno ali ima sp?

Na črno delava oba.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov