Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Cena dela!

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 7:50 am

Namreè kupil sem avto z okvaro motorja.
Namrec na motorju je prijelo lezaj na glavni gredi.

Potem mi je mehanik avto razdrl vse pregledal kaj bo treba menjat nato sem sel iskat ves potreben materijal in rezervne dele

Na koncu je moral naredit naslednje:
- motor razdret odspodaj( da je dal ven gred in ostalo,...)
- motor razdret se odzgoraj (odpret glavo da je lahko menjal ojnico,.......)
- menjat zobati jermen, vodno pumpo, zategovalce,....
- in seveda se cel motor moral spravt nazaj skupaj
V bistviu je na avtu naredil celotno generalko.

No in z tem je mel mehanik dva dni dela, vendar problem je nastal pri ceni dela!!!!

Zanima me koliko je vredno to delo po vasi oceni, delal mi je fusr brez racuna in ne original servis.

LP!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 31, 2006 7:54 am

1. Kaj je to zaen avto,motor,letnik....???
2. Kulk ti je naračunal?
Drgač pa računi da ti fušar ne bi smel računat več kot 2500 sit / uro.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr maj 31, 2006 7:56 am

TrijoAdijo je napisal/-a:1. Kaj je to zaen avto,motor,letnik....???
2. Kulk ti je naračunal?
Drgač pa računi da ti fušar ne bi smel računat več kot 2500 sit / uro.
LP!

Ja prvo mal bol podrobno opiši!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Sr maj 31, 2006 9:51 am

Kot prvo mehanik ni mogel odmontirat glavno gred na vgrajenem motorju. Motor je moral ven vzet. Kot drugo težko verjamem da je bil avto v dveh dneh fertik. Razen če si imel že vse dele pripravljene vnaprej (kar spet težko verjamem) kajti kaj vse je potrebno zamenjat se pokaže šele pri razdiranju. Za brušenje glavne gredi si se sam menil z mojstrom a je mehanik sam letal okrog? Za postopek vgrajevanja glavne gredi in batov si je ponavadi dobro mal več časa vzet, vse spucat, drsne površine namazat z oljem in vse skupaj privit z pravilnim momentom. Tle se ure kar nabirajo. Tolk da jaz bi ocenil da je ene 50-70 ksit kar poštena cena za celoten postopek. Seveda je moja ocena groba ker pač včasih je več zajebancije z razdiranjem včasih manj.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 9:54 am

TrijoAdijo je napisal/-a:1. Kaj je to zaen avto,motor,letnik....???
2. Kulk ti je naraèunal?
Drgaè pa raèuni da ti fušar ne bi smel raèunat veè kot 2500 sit / uro.
LP!

Gre za audi a3 1.8, letnik 96

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 10:02 am

ktmjurca je napisal/-a:Kot prvo mehanik ni mogel odmontirat glavno gred na vgrajenem motorju. Motor je moral ven vzet. Kot drugo težko verjamem da je bil avto v dveh dneh fertik. Razen èe si imel že vse dele pripravljene vnaprej (kar spet težko verjamem) kajti kaj vse je potrebno zamenjat se pokaže šele pri razdiranju. Za brušenje glavne gredi si se sam menil z mojstrom a je mehanik sam letal okrog? Za postopek vgrajevanja glavne gredi in batov si je ponavadi dobro mal veè èasa vzet, vse spucat, drsne površine namazat z oljem in vse skupaj privit z pravilnim momentom. Tle se ure kar nabirajo. Tolk da jaz bi ocenil da je ene 50-70 ksit kar poštena cena za celoten postopek. Seveda je moja ocena groba ker paè vèasih je veè zajebancije z razdiranjem vèasih manj.

Ja mehanik je razdru avto, povedal da je treba dat gred brusit, narocit nove lezaje, manjat ojnico, en zobnik,.....
Ko je dobil vse se je lotil dela in v dveh dneh sestavil cel motr menjal jermene,...
V bistvu je to traljal par ur da je razdru cez vikend so mi pobrusli gred in priskrbel sem vse materjal in dele za nadaljno delo. Glave ni blo potrebno brusit( samo toliko da smo jo preletel - nardil sam doma ker mamo brusilko za brusenje, ker doma brusmo za razne mehanike glave)

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 10:04 am

ceno mi je rekel dobrih 400EUR samo za delo, s tem da niti do po en del ni rabil it on, vse sem mu pripeljal v delavnico jaz!!!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 31, 2006 10:08 am

Mene pa zanima, kako se lahko zgodi, da ribne lezaj na gredi? Kako je to mozno?

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Sr maj 31, 2006 10:09 am

Ma kaj si mislu da ti bo še plačal da ti lohk popravi. Tudi čudno da se nisi pozanimal prej. 100jurjej je sploh malo za tak poseg da ne boš mislu.

MOJE MNENJE

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr maj 31, 2006 10:28 am

tkole bi pa tud jaz rad zaslužu u dveh dneh lepo 400 Evrou u žep 8)
men se zdi 400 Evrov kr mal velik :?
....

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr maj 31, 2006 10:33 am

Ja če je delal mehanik 20 ur na avtomobilu (10 ur za vsak dan), pomeni, da ima uro 5000 SIT, kar je za fušerja za moje pojme malo veliko.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 10:54 am

Sej jaz sem reku da mu dam maximalno 60 jurjev.
Mi imamo doma CNC stroje pa mam 5jurjev na uro, s tem da izdamo racun( se je treba davek od tega placat) in masino nabavt ki pride 25miljonov + kje so rezkarji, cvidri, gkave, plošèice ki se unicijo pri delu.
Mehanik si pa kupi eo kisto orodja ki ni vec kot 1 miljon, pa lahka sraufa ka se mu na rit sprdne.

Tuki ni matematike, res ne :evil:

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH Sr maj 31, 2006 11:27 am

Punto ABARTH je napisal/-a:Sej jaz sem reku da mu dam maximalno 60 jurjev.
Mi imamo doma CNC stroje pa mam 5jurjev na uro, s tem da izdamo racun( se je treba davek od tega placat) in masino nabavt ki pride 25miljonov + kje so rezkarji, cvidri, gkave, ploščice ki se unicijo pri delu.
Mehanik si pa kupi eo kisto orodja ki ni vec kot 1 miljon, pa lahka sraufa ka se mu na rit sprdne.

Heh... Dej ti pras tvojga majstra kolk on racuna na uro, pa kolk ur je delou, ane... Ker mi k smo masine menjal, smo delal kr po 4 ali 5 dni, pa smo racunal (za poznane) 100k.

Res me zanima kolk ma na uro, pa kolk je delou.

LP

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr maj 31, 2006 11:37 am

Blinder je napisal/-a:Mene pa zanima, kako se lahko zgodi, da ribne lezaj na gredi? Kako je to mozno?

Lp

Mogoče kdaj avto ostal brez olja ali pa kakorkoli... Zgodi se kaj češ...

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 11:40 am

AbartH je napisal/-a:
Mi imamo doma CNC stroje pa mam 5jurjev na uro, s tem da izdamo racun( se je treba davek od tega placat) in masino nabavt ki pride 25miljonov + kje so rezkarji, cvidri, gkave, plošèice ki se unicijo pri delu.

Heh... Dej ti pras tvojga majstra kolk on racuna na uro, pa kolk ur je delou, ane... Ker mi k smo masine menjal, smo delal kr po 4 ali 5 dni, pa smo racunal (za poznane) 100k.

Res me zanima kolk ma na uro, pa kolk je delou.

LP

Ja sej sm mu jaz rekel, naj mi pove kok ur je delal pa mu bom pu urah placal, je pa kr zacel da to ne gre kr tak po urah!!! Zdaj se je mnda sam zajebal ko je tak hitr skupi nardil. Poglej men je on avto razdru to ni nevem kok cajta rabu, recmo cca. 5 ur. Potem ko pa je dobil materjal pa dele je zacel pa delat skupaj in je v dveh dnevih zrihtal avto. Se pravi da na dan zihr ni delal vec kot 12-14 ur se prav je to 25ur x 2k = 50k sit + rzdiranje cca 10k sit = 60k sit, tak nekje sem ze jaz to tudi na zacetku racunal.

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr maj 31, 2006 11:46 am

xandrej je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Mene pa zanima, kako se lahko zgodi, da ribne lezaj na gredi? Kako je to mozno?

Lp

Mogoèe kdaj avto ostal brez olja ali pa kakorkoli... Zgodi se kaj èeš...

Ja pr teh motorjih je treba res full pazit glede olja, ker so zelo obcutljice masine.
Ze na A2S-u so mi rekli da bi to naj bla kao serijska napaka, pa tudi ko sem po salamoncu klical za ojnice mi je rekl zihr od 10 ljudi, 3 al 4 ljudje da je lezaje na gredi zagrablo.

Pac se zgodi,....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 31, 2006 11:51 am

Če je mehanik na črno, pa če je menjal vse kar si napisal, je cena temu primerna. 100 jurjev je prec tak servis, če je mehanik mal požrešen.

Jst bi računal tkole
Avto na dvigalu 2 dni, kar pomeni nič drugega dela, mašina dol iz avta, razdiranje približno 30k sit. Tukaj je cena taka zaradi 2 dni nič drugega dela na dvigalu.
Potem pa sestavljanje nazaj 40 do 50k sit, tko da bi za vse skup plačal okol 70 do 80k - odvisno kak bi šlo nazaj pri sestavljanju, pa kvaliteta delov. Ker ponavadi človek prinese nove bosch jermene, in kake nekvalitetne vodne pumpe, katere je prav problem montirat na avto, ker so tko slabo narejeni. Zadnje čase sploh vse stvari ki imajo napis bosch( in so to nadomestni deli za avtomobile) niso nič kaj dobre kvalitete. Stvari crkujejo v polovičnem roku - večina jermenov zdrži samo 3/4 tiste ki je predpisana, vodne pumpe grejo ko za šalo, da o bremzah ne govorimo.
Old subarus never die, they just get faster!

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Sr maj 31, 2006 12:22 pm

Mi imamo doma CNC stroje pa mam 5jurjev na uro, s tem da izdamo racun( se je treba davek od tega placat) in masino nabavt ki pride 25miljonov + kje so rezkarji, cvidri, gkave, ploščice ki se unicijo pri delu.

Sej ne mores tako gledat..... Kaj pa recimo kak programer....nima kaj vec kot 500K za opremo (ce se ne preserava) pa tud dela ko se mu sprdne, pa kaj naj dela za 1000Sit,
elektro instalater tudi nima vec ku za 500k opreme, ....... , frizerji vecinoma itak racunajo enako ali je z racunom ali brez,......pa se pa se bi lahko bilo primerov....

Kar se tice ur.....vzami si program avtodata in si sestej ure dela(ki so specificirane) za vsako stvar pa se bo takoj nabralo vec kot 25ur.......in ce je mehanik spreten, in hitrejsi ne bo zaradi tega racunal manj....kaj pa ce bi delala dva in koncala v enmu dnevu? Bi bil racun pol manjsi ker bi slo pol manj cajta?
Kaj pa ce bi ti mehanik nategval in delu dva tedna, al pa mesec? Bi placu vec ku za cel avto?

Na pooblascenem servisu bi dobill predracun in bi ze v naprej dosti bolj tocno vedu koliko bo, seveda tudi drazje.

Ce pa je vse skupi pickin dim, bi si vzel cet. popoldne in vikend in bi si naredu sam zastonj.

P.S. Ponekod sem mal karikiru, da je razlika ocitnejsa.....drugic pa pelji vec h njemu amak h enmu k mislis da ti bo naredu za toliko kot bos ti reku.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr maj 31, 2006 12:38 pm

discovery: popolnoma se strinjam s tabo. :lol:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr maj 31, 2006 12:51 pm

Jst tut...se posebej, ce recimo gledas cene za kaka projektna dela, ker je potrebno se posebej hitro kaj narest...Ce naredis neko stvar hitreje kot ostali, enako kvalitetno...potem je to kvecjemu drazje in ne obratno! Zdej je tut vprasanje ali si izrazil zeljo, da ti avto cim hitreje postima al da si naj vzame kolikor casa rabi? Ce jest dobim narocilo za vizualizacijo in je velik dela, malo casa...je drazje, se posebej, ce delam cez vikend!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov