Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ŠTEF
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

ABS dela samo ko dežuje

Napisal/-a ŠTEF Sr maj 31, 2006 10:57 am

Še zmeraj imam težave z ABS na safranu , že parkrat so mi ga popravljali na servisu vendar do sedaj še niso našli napake.Stvr pa je sledeča ker mi je tester kazal napako na zadnjem desnem senzorju sem tega zamenjal vendar ni nič pomagalo napako še zmeraj kaže na ta senzor ,na servisu trdijo da so pregledali napeljavo in da je verjetno napaaka v modulo računalnika.Je pa čudno dami ABS normalno dela v deževnem vremenu pa tudi po pranju nekaj časa ne gori luč.
Ali kdo imel podoben problem ,prosim nasvet kaj lahko še naredim oz. kdo bi mi lahko to porihtal sem pa z Koroške

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 31, 2006 12:07 pm

Sicer ti ne bom pomagal pri napaki, ti pa svetujem da menjaš servis. Jaz imam safrana in so serviserji kar malo hecni, 3/4 stvari ne najdejo. Zgleda so renaultovci navajeni samo na cliote pa megane, ali pa so leni, ne vem. Če ti servis "že parkrat popravlja" (tako so pri meni npr. parkrat "popravljali" dokler nisem popizdil in peljal drugam kjer so takoj najdli napako), ni vreden da mu nosiš denar.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 31, 2006 12:15 pm

glej sam si probaj menjat se kabl do senzorja od racunalnika meni je to slo no levem kolesu pa se mi je isto dogajalo mogoce je kabl slab pa ni stika :D to pa lahko das navadn dvozlini kabl pa lepo pri racunalniku ko prije ven cviknes pa pri senzoru pa lepo novega gor zalotaj mejbi bo delalo : 8)

ŠTEF
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

Napisal/-a ŠTEF Sr maj 31, 2006 12:44 pm

Marko hvala za nasvet bom poskusil - ne gre pa mi v glavo da poleg vse opreme ki jo ima sevis nimajo enega mehanika ki bi zadeve obvladal .

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO Sr maj 31, 2006 1:26 pm

Jst sm meu tak problem na opel vectri. Najprej se mi je prižigala lučka za ABS, pa so mi tudi ugotovili da je zadnji desni senzor pa sem ga zamenal pa je blo neki časa dobro. Sedaj pa se mi je lučka prižgala in mi stalno gori in zdej so rekli da je crknu računalnik za ABS. Probavali so s testerjem in sploh ne pridejo v računalnik. Zdej pa sploh ne vem. Nov računalnik je pa od 300-400kSit odvisno od opreme
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 31, 2006 1:31 pm

ŠTEF je napisal/-a:Marko hvala za nasvet bom poskusil - ne gre pa mi v glavo da poleg vse opreme ki jo ima sevis nimajo enega mehanika ki bi zadeve obvladal .

Če hočeš res dobro poštimat safrana, jst poznam samo enga mehanika k jih res obvlada, vse sotalo pa šraufa samo cliote, megane, twingote in lagune. Za safrane je najboljši mehanik pri Kalanu (pa ne tistem v medvodah, tistega je prodal), ampak na njegovem novem servisu v šiški v ljubljani. Ime mu je Igor in res obvlada zadeve kar se tiče renaultovih mal večjih in mal dražjih mašin(safrane, espace).
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov