Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Rover

Napisal/-a simko1 Sr maj 31, 2006 7:11 pm

Pri vzigu motorja mi je zacel neenakomerno brneti(razglaseno),pa sem sel na servis menjat svecke.
Tri so sle ven ena pa pod nobenim pogojem ni sla ven,torej tri so mi zamenja tiste ene pa ne.
Rekli so mi da jo bojo na silo spravil ven,vendar bojo nastale posledice,al se bo zlomila,ali pa bo sel navoj na glavi motorja,ali pa se ne bo nic zgodilo.
Ce se kar koli zalomi,se mora glava motorja demontirati in popravljati navoj,pol pa je menjava vsega tistega sranja, ki me bo stalo okrog 30000.
Kaj naredit da nebi bilo skode.
Po moje bi naj odmontirali glavo motorja in svecko nekako prevrtali in jo na tak nacin spravli ven,ker se bojim da bi pri poskodbi navoja ostale kake dolgotrajne posledice.
Zakaj bi pa naj svecka raztekla,kaj bi naj bilo temu vzrok?A je to krivo ce vmes avto poteram do rdecega na obratomerju?
Pred dvema mesecema pa sem delal servis na avtu pa sem jih prosil naj menjajo svecke,pa so mi pozabili.Sedaj ko sem jim pa to omenil pa so me nadrli,da niso pozabili,ker svecka zdrzi 60000 km in je ni bilo potrebno menjat.
Jaz sem avto kupil,naredil servis,s tem sem hotel menjat vse testvari da nebi bilo kaj narobe,zda pa to.
Kaj naj naredim?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 31, 2006 7:24 pm

Tko kot se ti rekl...če ne bo šlo zlepa,bo šlo pa zgrda... Pač mogoče bo šlo,brez blema,ampak samo s parimi kletvicami,lahko se navoj vn potegne oz. je že zdj sveča čez navoj notr itd. Lahko da jo je nekdo preveč privil.

Čas menjave (ker ni bla dolgo zamenjana) nima veze. Npr. pri renaultu espace 3.0 24V se menjajo pri 100.000 pa se odvije brez problema. Dostikrat nastane problem zato,ker vmes v navoj pride svinarija in potem to fajn prime.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi Sr maj 31, 2006 7:26 pm

po moje se nebi mogla svečka kar tako pojest in če maš dobre gedore pa podaljšek pa bi sigurno moglo it.....ne more se svečka kar tako utrgat!

js ponavadi menjam svečke na 20000 km sej stanejo sam par jurjev zato nevem zakaj jih nebi...?

...če pa prov ne bo šlo pa bojo vrjetno res mogli glavo dol dat.....komplet tesnil pa bo res verjetno tam okoli 20 000sit.

LP

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Sr maj 31, 2006 7:29 pm

RedBull™ je napisal/-a:Tko kot se ti rekl...če ne bo šlo zlepa,bo šlo pa zgrda... Pač mogoče bo šlo,brez blema,ampak samo s parimi kletvicami,lahko se navoj vn potegne oz. je že zdj sveča čez navoj notr itd. Lahko da jo je nekdo preveč privil.

Čas menjave (ker ni bla dolgo zamenjana) nima veze. Npr. pri renaultu espace 3.0 24V se menjajo pri 100.000 pa se odvije brez problema. Dostikrat nastane problem zato,ker vmes v navoj pride svinarija in potem to fajn prime.

Zlo tezko se je odvijala,pol pa naenkrat niti za milimeter ne.Bojim se,vendar bo treba reskirat.Pravijo da je od znotraj zazgana in zato ne gre ven

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 31, 2006 8:02 pm

Pač naj od zgoraj fajn našpricajo...lahko pustiš tudi čez noč,potem pa lepo postoma,mal nazaj,mal naprej itd. bo šlo,boš vidu ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jun 01, 2006 7:25 am

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Če jun 01, 2006 8:42 pm

svadreb je napisal/-a:Evo, na tem linku boš našel odgovor.
LP

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=39891&postdays=0&postorder=asc&start=0

Evo fantje,spravil sem svecko iz glave motorja.Tezava pa je v tem da je navoj glave ostal na svecki.
Ugotovili smo,da je nekdo narobe vstavil svecko,katera je naredila novi navoj v aluminij,sedaj ko pa smo svecko odvili pa je navoj popustil.
Mal bo stalo,drgac pa se da vse popravit.
Hvala na pomoci,napako jew zakrivil clovek

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Če mar 29, 2007 4:56 pm

Pozdrav.
Spet imam težave z Roverjem.
12. marca sem tankal na novo odprtem OMV bencinskem servisu v M.Soboti,od takrat naprej je vse narobe.Povprecna poraba je 10l/100km(ponavad je bla /.5-8.5l/100km),motor ko prtisnes na gas zakaslja pol se zbudi iz auspuha se zakadi crn dim kot pr kakem 20 let starem dieslu,pol se padec obratov ustavi pr 1750 za nekaj cajta na 1100.
Predvceraj pa mi je vzgal v sestem poskusu(v tanku je blo cca.8-10l bencina,kupil se sredstvo za ciscenje injektorje in vplinjaca,zlil v tank ter napolnil z bencinom(petrol).
Je blo dobro,ni vec kaslja.obrati so bili v prostem teku pod 1000,danes pa spet kaslja in se kadi iz auspuha(olje ne zere,vode ne zere).Kaj bi blo to,a je kriva voda v rezervoaru.
Kaj naj naredim

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če mar 29, 2007 5:14 pm

preglej vse spoje mal konekotrje pa to spucaj vse.bos vidu kak bo.spucat injekotrje ali loputo.ce nebo bol mogoc kak pc prklopt

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a caco1825 Če mar 29, 2007 7:12 pm

simko1 je napisal/-a:Pozdrav.
Spet imam težave z Roverjem.
12. marca sem tankal na novo odprtem OMV bencinskem servisu v M.Soboti,od takrat naprej je vse narobe.Povprecna poraba je 10l/100km(ponavad je bla /.5-8.5l/100km),motor ko prtisnes na gas zakaslja pol se zbudi iz auspuha se zakadi crn dim kot pr kakem 20 let starem dieslu,pol se padec obratov ustavi pr 1750 za nekaj cajta na 1100.
Predvceraj pa mi je vzgal v sestem poskusu(v tanku je blo cca.8-10l bencina,kupil se sredstvo za ciscenje injektorje in vplinjaca,zlil v tank ter napolnil z bencinom(petrol).
Je blo dobro,ni vec kaslja.obrati so bili v prostem teku pod 1000,danes pa spet kaslja in se kadi iz auspuha(olje ne zere,vode ne zere).Kaj bi blo to,a je kriva voda v rezervoaru.
Kaj naj naredim

Problem vsega tega je benzin od OMW-ja danes sem tudi tankal v M.Soboti na novi črpalki
pa ko se sedem v avto prvič sploh ni zalaufal, prej pa vedno brez problemov!!! Po moje je vse benzin kriv, prej ko sem tankal na mol-u oz. neo-tu je avto šel kot je treba, zdaj pa se motor zaganja, obrati so na 1200 nato pa padejo na cca. 800 kar prej tega ni bilo, glede porabe pa ne vidim razlike!!!
Danes sem drugič tankal na OMW pa vendar zadnjič!!

lp

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če mar 29, 2007 7:33 pm

Men so obrati ostajal na 2000, pol ko sm pa drugje tanku je blo pa vse vredu. Sm pa tanku sper 100.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a caco1825 Če mar 29, 2007 8:01 pm

Ne vem kaj je to zdaj ko so obnovili to benzinsko črpalko OMW v M.Soboti je slabši benzin kot prej!! jaz imam roverja pa mi avto ne gre kot je treba ko tankam benzin od OMW, obratno pa je ko mati tanka daewoo-ja pa gre spet bolše kot pa če tanka na petrolu ale pa kjer koli drugje!!
Mislim da je tudi odvisno od avtomobila kako avto reagira na benzin!!
Samo malo se mi čudno zdi to da bi vse povsod moral biti super 95 enak, vendar ni!

LP

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če mar 29, 2007 8:49 pm

ka sranje če naletiš na takšno gorivo, tudi jst sem že mel podoben problem.

tile ko furajo ta benz v cisternah so mi mal sumljivi, mam občutk da kje na črno prodajajo gorivo in dotakajo vodo, kar sem tudi slišal iz neformalnih virov.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Hyundai22
Nov uporabnik

Napisal/-a Hyundai22 To jun 26, 2007 9:19 pm

Enaka težava pri mojem roverju, tankal na OMW in obrati včasih v prostem teku brez dodajanja gasa sami od sebe grejo proti 2000 rpm, nato padejo na 1200, potem pa šele na 800rpm.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov