matjaz19 je napisal/-a:mam puntota letnik 97! gor na vrhu je neka odprtina tam ko je kuplonga pa šalt hebl not skup mislim da se tam not nalije olje pa z plastičnim pokrovčkom je pokrito!
matjaz19 je napisal/-a:Ka mi lahk kdo pove kje je to ker bi jaz to sam menjal drugač me bo mehanik preveč orubu hvala za pomoč Mam puntota l97
Pa zanima me zakaj mi mal pri mali hitrosti volan trese pa so vse gume vredu centrirane pa optika tud vredu nareta? pri hitrosti 80 km/h pa mi šajthebl trese ka bi to lahk blo! Hvala
svadreb je napisal/-a:Preveri v tehničnih navodilih, če se plje sploh menja. Nekateri menjalniki uporabljajo trajno olje, ki se ne menja. Tako je bilo pri mojem meganu letnik 96.
bsmuk31 je napisal/-a:svadreb je napisal/-a:Preveri v tehničnih navodilih, če se oje sploh menja. Nekateri menjalniki uporabljajo trajno olje, ki se ne menja. Tako je bilo pri mojem meganu letnik 96.
trajno olje![]()
to tudi obstaja![]()
Ne vem zakaj potem ne uporabljajo tega olja za motor, ne pa da ga moramo vedno menjat?
...in če se že lotiš pol poišči na zobniku motorne gredi točko na bloku in točko na zobniku - ali zatočkano ali. pika ali bunka ali odlitek - grebenček isto ga imaš na zobniku odmične gredi in obrni motor na roke da se te točke pokrijejo ...na nekaterih avtomobilih imaš narejeno luknjo v glavi da daš skozi štifte, da po nesreči ne premakneš odmičnih ... pol menjaj vodno pumpo (na avtih kjer je gnana z zobatim jermenom) in pol zategni napenjalec toliko kot je bil jermen prej - ko je zategnjen ga primeš z palcem in kazalcem in ga moraš z težavo obrniti za 90 stopinj na sredini najdaljše vertikale jermena ... moraš prvo videti ... zato raje povprašaj kolege, ki so to počeli večkrat... L.p. Madphoebus je napisal/-a:sam bi menjal jermen? grozaPejt k mehankarju če sprašuješ taka vprašanja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov