Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Makaron
Nov uporabnik

Pregretje in tresenje pri Puntu

Napisal/-a Makaron Po jun 05, 2006 4:16 pm

Punto 1.2, 8V, 2000 letnik

Po približno 60km vožnje se mi je pokazala rdeča lučka za temperaturo. Ker sem bil ravno pred ciljem sem avto ustavil po približno 300m vožnje. Ko se je motor shladil sem ugotovil, da je nivo hladilne tekočine nekaj pod minimumom. Nekaj dni nazaj je bilo hladilne tekočine dovolj. Problem zdaj je da mi avto v prostem teku nekoliko preveč trese (vozim se ne trenutno samo vžgal sem ga).
Na servisu pravijo, da je šlo verjetno tesnilo glave. Ali je varno doliti vodo v hladilnik in se peljati približno 20km do servisa. Na servisu pravijo, da naj se peljem, če se upam ali pa vlečna služba. Kaj naj bi bilo tresenje v prostem teku?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jun 05, 2006 4:24 pm

Jep, tale dihtunga gre vsem puntotom. Jah tako bi jaz naredu: natoču polno hladilne in na izi (nizki obrati), peljal na servis. Upajmo da ti ni že zvilo glave!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jun 05, 2006 4:35 pm

phoebus je napisal/-a:Jep, tale dihtunga gre vsem puntotom. Jah tako bi jaz naredu: natoču polno hladilne in na izi (nizki obrati), peljal na servis. Upajmo da ti ni že zvilo glave!
sej glava se itak brusi, če menjaš tesnilo.....in ponavadi ob pregretju zvije malce glavo...ampak to ni nič kritično (če si ga mal pregrel)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov