Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

razlika v bremzanju med levim in desnim zadnjim kolesom

Napisal/-a dominio So jun 10, 2006 1:01 pm

Živjo, danes sem bil na tehničnem. Problem je bil v razliki pri bremzanju med levim in desnim ZADNJIM kolesom. Razlika je bila 30% (kar je ravno meja da opraviš tehničnga) - tudi pri merjenju ročne zavore je bila razlika 27%. Pri sprednjih kolesih ni bilo problema (razlika je bila 2%).
Prejšn let junija, sem zamenju vse štiri diske in vse ploščice! Tako da pomoje v tem nebi smel bit problem...

Zdej pa glavna stvari, ki jo sumim... na računu mi piše da mi je serviser "OBNOVIL" zadnji zavorni valj (cilinder), za kar mi je zaračunu 25.000 SIT! Zanima me če je obnova tega valja res vredna 25.000 in koliko stane nov valj!

Aja, pa zanima me tudi, če je lahko za te težave sploh kriv zavorni valj (torej problem je 30% razlika v bremzanju med levim in desnim zadnjim kolesom). In če to ni to, bi se priporoču za mnenje - torej kaj bi lahko potem bilo krivo.

Mimogrede - avto je Kia Sephia (shuma) 1.5 (letnik 98 )

Najlepša hvala za nasvete, pa LP!
grega

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jun 10, 2006 1:41 pm

kokr jst vem je zavorni cilinder par čukov nov. nevem od kej cena 25 čukov?
ko se menja zavorni cilinder se menjata oba zadnja, glih zaradi tega da bo enakomerno bremzu. če ti je menju samo enega je možno da je mičken drugačen kot je na drugi strani in tuki pride do odstopanja. lahko je malo manjši, večji cilinder od drugega in tuki pride do razlike v moči. v vsakem primeru dol gume dat in pogledat obedve strani kako je stanje. mogoče ti je pa kje malo zarustalo in malo pritisne na zavore.

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

Napisal/-a dominio So jun 10, 2006 2:05 pm

no dej, k vidm da se neki spoznaš, mal poglej tale račun... (sem sicer opazu, da zadnji diski niso bli menjani, ampak samo struženi, sam to pomoje nej nebi bil problem)

Drugač, me pa res zanima kaj je mišljeno pod tistih 25 čukov... A je možno da je dec kakšno drugo stvar štel, ki kao spada zraven tega cilindra al ne vem kaj?? Ker tale cena, ki je točno 25.000 mi je mal sumljiva

opomba - sem opazu da nikakor ne morem gledat slik na tej strani... (al pa na znam)...
skratka - tuki je slika:
http://users.volja.net/alieng/ra%E8un.gif

LP
Priponke
račun.gif

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 10, 2006 3:04 pm

Večji ali manjši cilinder? LOL take izjave pa še ne :D

Možn pa je da šteka in so ploščice pregrete posledica pa je da slabše zagrab.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So jun 10, 2006 7:25 pm

to je pa tut men sumljivo, sej zavornega valja pr zavorni čeljusti po zunanji strani ne semš obnaulat ker če ne ti lahko začne puščat od tesnilne gumice če kej odstopa, sicer pa obnovitev se smatra kot delo in ne zamenjava starega z novim. uprašej se pr komu si meu auto ker račun je tut nekam čudn. in pa zavorna čeljust je okol 30 jurjou nova tko da te je nekdo fejst nategnu, clo ugotaulam da je človek delu na tvojem autu ceu šiht, po izkušnah pa clo meu auto pr sep par dni, a je tako. jst sm prou tako odpru podobno temo samo da mam problem z ročno na zavorni čeljusti.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So jun 10, 2006 7:28 pm

aha pa diski k so tanjši pod 8mm se jih ne brus (na zunanjem in notranjem robu), zrd varnosti. jst mam spredne diske že na 8 mm in jih zamenam ko bo lepo ureme
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So jun 10, 2006 7:31 pm

še pozabu napisat da morš k zamenaš ploščice ajnliftat bremze, to zto da ni kšng zraka u ceveh al u sami čeljusti in zrd tega je bla vrjetn tut taka razlika, moreš met pa tut polno posodico z zavornim oljem
golf 3 vr6

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jun 10, 2006 7:44 pm

lisko je napisal/-a:Večji ali manjši cilinder? LOL take izjave pa še ne :D

ja in kaj je tuki čudnega? mogoče mu je dal napačen cilinder not, ki je mislil da bo ustrezal. seveda maš malo večje in manjše zavorne cilindre(zadnje).
ko sm kupoval jst za pezo 106 zadnji zavorni cilinder mi je prodajelac dal cilinder od ax-gt, češ da je enak. a ko sem dal dol bobenj, sm vidu da je novi kar precej večji.(ni ustrezal).

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So jun 10, 2006 7:52 pm

mevden je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Večji ali manjši cilinder? LOL take izjave pa še ne :D

ja in kaj je tuki čudnega? mogoče mu je dal napačen cilinder not, ki je mislil da bo ustrezal. seveda maš malo večje in manjše zavorne cilindre(zadnje).
ko sm kupoval jst za pezo 106 zadnji zavorni cilinder mi je prodajelac dal cilinder od ax-gt, češ da je enak. a ko sem dal dol bobenj, sm vidu da je novi kar precej večji.(ni ustrezal).

ja kva maš pol to boben al zavorni disk
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

Napisal/-a dominio So jun 10, 2006 8:20 pm

no če ti čist tako povem - to je URADNI serviser za kio in še ene druge firme :)
Imenuje se pa TRZ avtoservis - poljanska 93 - bliz štepanjskega naselja.
No v glavnem jst ne vem kaj je mišljeno pod to obnovitvijo zadnjega zavornega valja... pa še neki ane... mislm da glavni zavorni valj se nahaja tm k je posoda za zavorno olje! In ta je un ta drag, ki res stane ene 25 čukov!
Men je pa "obnavlu" zadnjega... za 25 čukov :) - mislm da nov stane par jurijov kokr pravjo...
aja, pa ko si spraševal --> spredi in zadi mam diske.

No zdej je tko - če ma še kdo kakšno pametno misel okrog tega, nej please pove, ker v pondelk grem jst do tega modela, pa ga bom mal na roke zaslišal :) hehe (in bi blo res dobr mal vedt o teh zadevah, ker drugač me lahko ponovno kej nategne)

Zaenkrat hvala za odgovore :)

LP, grega

P.S.: Aja pa še neki - nekdo je napisu da "obnovitev" pomeni delo... hja ne vem če je res mel s tem valjom dela za... 5 ur ?!!?! No sej nimam nč proti, če bi zadeva DELALA!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 8:35 pm

No zdej je tko - če ma še kdo kakšno pametno misel okrog tega, nej please pove, ker v pondelk grem jst do tega modela, pa ga bom mal na roke zaslišal :) hehe (in bi blo res dobr mal vedt o teh zadevah, ker drugač me lahko ponovno kej nategne)

... :P :P :P mislim da je lahko tudi kompenzator bremzanja in če so bobni pol lahko nimaš nastavljenih registrov ali tudi možno najprej od vsega naštetega - zrak v sistemu ;) ... L.p. Mad
]
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

Napisal/-a dominio So jun 10, 2006 8:53 pm

citiram: "in če so bobni pol lahko nimaš nastavljenih..." pa reku sem da mam diske spred in zad no :))) (no sej hvala vseen za odgovor)
Je pa res da mi je recimo pozimi začela lučka za ročno goret, in sem dotanku zavorno olje in je lučka ugasnla... po enem tednu mi je že zmanjkal ene pol centimetra zavorne tekočine! Ampak potem je pa nivo POL LETA ostal enak... to mi je mal čudno... (najprej je zgledal da pušča, potem pa je po tej logiki kr nehal puščat. krneki)
No, pred kšnim tednom je pa spet začela lučka goret!! Spet sem pogledu zavorno (še zmer jo je samo pol centina falil) in sem jo dotanku, ampak lučka še zmer sveti!! (ročna pa 100% ni kriva ker sem jo razstavu in pršu do stikala in preveru in deluje)

Aja mimogrede - pedal za bremzo se ne da pritisnt do konca dol, tko da to je dobr znak (je še normalen pritisk not) hehe

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao So jun 10, 2006 8:53 pm

na svojem avtu sem pred kratkim popravljal prednje zavore
stroški za meterial so napisani spodaj, menjal sem sam

2x zavorni bat
2x set gumic in tesnil
-------
24.613 sit

+ zavorne ploščice
-----
7.080 sit
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So jun 10, 2006 9:03 pm

Za 170k jaz na mojem nardim komplet generalko z delom vred pa še mi ostane nekaj dnarja! Fajn so te opalili, kaj sploh voziš avto na pooblaščeni servis? Zgleda da maš preveč dnarja! :roll:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 9:44 pm

Asprex je napisal/-a:Za 170k jaz na mojem nardim komplet generalko z delom vred pa še mi ostane nekaj dnarja! Fajn so te opalili, kaj sploh voziš avto na pooblaščeni servis? Zgleda da maš preveč dnarja! :roll:
...Kia ima tam najcenejše kose ... L.p. Mad

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So jun 10, 2006 9:58 pm

170???
jaooooooooo :shock:

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

Napisal/-a dominio So jun 10, 2006 10:18 pm

jah tko to je... pač sem tja pelu ker mi je bil najbližje in nisem poznal nobenih drugih mehankarjev... pa še fora je da je blo treba res zamenjat velik stvari in zarad tega nisem hotu kr k enmu pelat... čeprav bi verjetn lih tko znal vse narest.
No sej če je teb računu za menjavo dveh cilindrov 25 čukov, pol je to to.... ker je itak treba verjetno oba naenkrat zamenjat kot pravte...
Mogoče je to sam napisan, da je kao "obnova", v resnici je pa menjava... bom ga jst vseen v pondelk mal zaslišu :) itak moram iz menjat ole pa filtr (sem že 15 taužnt naredu)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So jun 10, 2006 11:41 pm

to zrihti, drgač pa prporočam črešnik u medvodah.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
dominio
Nov uporabnik

Napisal/-a dominio Po jun 12, 2006 10:49 am

no danes sem bil pr serviserju in sem ga mal vprašu kaj je s tem obnovljenim valjom... dec je reku da ker imam DISKE tud zadaj, ta valj stane 50 čukov! (za bobne je pa kao 3 čuke)
No in potem je on men dal obnovlenga, ki stane pa polovico cene - torej 25 čukov...
Seveda mi je zamenju samo enga, drugi pa zdej seveda manj prime kot un k je obnovlen in zato mam zdej tako razliko!

A se vam kej sanja, če je to res tok drago in da je taka razlika med diski in bobni??!

Hvala

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jun 12, 2006 11:17 am

dominio je napisal/-a:no danes sem bil pr serviserju in sem ga mal vprašu kaj je s tem obnovljenim valjom... dec je reku da ker imam DISKE tud zadaj, ta valj stane 50 čukov! (za bobne je pa kao 3 čuke)
No in potem je on men dal obnovlenga, ki stane pa polovico cene - torej 25 čukov...
Seveda mi je zamenju samo enga, drugi pa zdej seveda manj prime kot un k je obnovlen in zato mam zdej tako razliko!

A se vam kej sanja, če je to res tok drago in da je taka razlika med diski in bobni??!

Hvala
...pusti zdaj cene kaj tipu se pol ni zdelo potrebno popravit oba ? kaj te ne obrača v ovinku če bremzaš? ... vseeno malo prevelika razlika po moje... naj ti poštela da se ne boš vrtel...kar se tiče cene - lahko bi dobil gumice - o-ring in sistem razdrl menjal tesnilo in spucal tekalno pot zavornega bata če ni preveč obrabljena seveda pol pa zamenjal o-ringe in dal čez novo tesnilo na konec valja da ti ne vdira prah in umazanija not...to ti je tip verjetno naredil ... L.p. Mad
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov