Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Predvžig

Napisal/-a da hype So jun 10, 2006 3:16 pm

Zdravo.Neki me zanima, ker sumim da nimam pravilno predvžiga naštelanega.
Nekaj sem že bral kakšna je naloga predvžiga, predvsem bi pohvalil liskota, ki je v eni temo to lepo obrazložil.
Če je predvžig narobe naštelan oz. ni pod določenim kotom, to pomeni, da avto ne da tiste moči od sebe katere bi moral dati, se pravi, če bi ga peljal na valarje ali bi mi manšo moč pokazalo?
Čeprav avto se zvrti do blokade in doseže svojo končno hitrost kot je na papirju napisana.Jz si nekak tako razlagam, da moč ima samo da nekako počasneje pride do polne moči.Zdej nevem, če si pravilno razlagam zato pa vas sprašujem.Ker moj avto nima tiste poskočnosti katere bi moral imeti.Doseže že, samo z zakasnitvijo.
Upam da me zastopte kaj sm hotl vprašat?

Aja avto je civic esi 125km.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Predvžig

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 3:22 pm

da hype je napisal/-a:Zdravo.Neki me zanima, ker sumim da nimam pravilno predvžiga naštelanega.
Nekaj sem že bral kakšna je naloga predvžiga, predvsem bi pohvalil liskota, ki je v eni temo to lepo obrazložil.
Če je predvžig narobe naštelan oz. ni pod določenim kotom, to pomeni, da avto ne da tiste moči od sebe katere bi moral dati, se pravi, če bi ga peljal na valarje ali bi mi manšo moč pokazalo?
Čeprav avto se zvrti do blokade in doseže svojo končno hitrost kot je na papirju napisana.Jz si nekak tako razlagam, da moč ima samo da nekako počasneje pride do polne moči.Zdej nevem, če si pravilno razlagam zato pa vas sprašujem.Ker moj avto nima tiste poskočnosti katere bi moral imeti.Doseže že, samo z zakasnitvijo.
Upam da me zastopte kaj sm hotl vprašat?

Aja avto je civic esi 125km.
...tebi je nastavljen avtomatsko in ne moreš štelati imaš pa čitalce na vztrajniku ki včasih odpovedo to pomeni se pregreva motor ali strelja pa nima moči - dokler ti vleče do blokade nimaš nič narobe ... poznalo bi se ti tudi na porabi in svečkah - bile bi ali polne svinjarije in črne ali pa bleščeče bele... v obeh primerih pa bi ti prej opisano opazil ... (sicer za hondo ne vem vem da so po 90 letu na vseh avtih nastavili motor da se ni več preštelovalo - kjer je bil vijak za nastavljanje predvžiga so ga naredili tako, da se odlomi glava ko ga zatisnejo do konca in nimaš možnosti popravljanja ... pri Fiatu(Croma) so včasih nastavili narobe :P in pol so bili problemi zato vem za ta primer...L.p. Mad
Zadnjič spremenil Mad, dne So jun 10, 2006 3:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jun 10, 2006 3:26 pm

MAd kaj si pa ti hotu s tem povedat?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 3:31 pm

lisko je napisal/-a:MAd kaj si pa ti hotu s tem povedat?
...po nesreči sem ga poslal brez teksta sedaj je :oops: ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype So jun 10, 2006 4:15 pm

A po to tko je.Nimam tuki nč za štelat
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov