Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bp cordoba
Nov uporabnik

cordoba 1.4 čiščenje lopute-slike in vprašanje-sklopka

Napisal/-a bp cordoba Ne jun 11, 2006 8:03 am

Pozdravljeni!
:hi
Sem nov na forumu in nov lastnik cordobe 1.4 letnik 99. :tomidelej:
Se je pa pojavilo nekaj težavic na moji cordobi! :evil:

Se opravičujem ker so slike naložene v napačnem vrstnem redu -glejte odspodaja gor!!

Kot prvo: Ko je motor zelo hladen ga npr. vžgem in ko že nekaj časa deluje kakih par sekund mu obrati nenadoma čisto padejo tako da ugasne. To se dogaja samo ko je motor kar precej hladen(zadnjih nekaj deževnih in hladnih dni). Na forumu sem prebral da je ena od možnosti umazana loputa-to sem tudi očistil(prilagam slike) in zdaj čakam bolj hladen dan, da bom preveril če se je stvar uredila.
Namenim pa naredit tudi velik servis (svečke, olje...)in bom videl kaj bo,če še potem stvar ne bo vredu delovala bom popi..o!
Zato če imate kake predloge mi jih prosim napišite, določene dele mi lahko označite tudi na slikah, da bom vedel kje iskati!

Kot drugo: Avto ima PREtrdo sklopko-kaj bi bilo lahko vzrok temu,avto ma prevoženih 112.000 in mislim da sklopka še nebi smela biti hin! (Ob servisu bom zamenjal tudi sklopko) vendar me vseeno zanima vzrok!!!!!!!

Š ena prošnja: Če ima kdo program autodata ali kaj podobnega za seat cordobo 1.4 letnik 99, bi ga prosil da se mi javi na mail: bojan.opel@yahoo.com

LP, Hvala
Priponke
IMG00179.JPG
Tiste zadeve raje nazaj skup sestavimo-da nebo res kaj crknil!
Pri uporabi malo bencina pa je rezultat sledeč!
IMG00178.JPG
Da pogledamo še malo elektroniko!
Bog ne daj da bi crknil...!
IMG00175.JPG
Se vidi da je loputa po robovih kar lepo umazana!
IMG00170.JPG
Odvijačiš 4-šraufe z imbus ključem in odklopiš kabel pa je loputa dol!
IMG00182.JPG
Spodnja stran pokrova-če hočeš menjat zračna filtra odvijačiš samo teh nekaj šraufov! (vijakov)
IMG00184.JPG
Pokrov snameš tako da odvijačiš naprej dva šraufa tu (označeno)pa samo potegneš dol!
Seat Cordoba 1.4 "99

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jun 11, 2006 10:13 am

Lep prvi post! :clapclap

Dobrodošel na forumu :hi

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne jun 11, 2006 10:57 am

ta masina je letnik 99 ker zgleja ful boga :idea:

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Ne jun 11, 2006 11:19 am

tist s trdo sklopko, newem zarad cesa je, loh pa ti povem da majo večina vse starejše cordobe težave s tem.
TDI Power!!!

bp cordoba
Nov uporabnik

Napisal/-a bp cordoba Ne jun 11, 2006 11:30 am

Že, ampak moja ima tak trdo, da ko se dalj časa voziš po mestu začneš že tako speljevat kot da bi glih tisti moment dobo avto v roke in ga nikoli prej nebi vozil!!! :jao:
Priponke
IMG_0010.JPG
Moja cordoba!
Seat Cordoba 1.4 "99

bp cordoba
Nov uporabnik

Napisal/-a bp cordoba Ne jun 11, 2006 11:38 am

marko01 je napisal/-a:ta masina je letnik 99 ker zgleja ful boga :idea:

Saj če gledaš po umazaniji je res, tam kjer vidiš oljne madeže pa je od tega ker je bila počena cevka, ki gre nazaj gor v zračni filter-mislim.
Priponke
IMG00182.JPG
Seat Cordoba 1.4 "99

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne jun 11, 2006 1:46 pm

TaStar je napisal/-a:tist s trdo sklopko, newem zarad cesa je, loh pa ti povem da majo večina vse starejše cordobe težave s tem.

Vzrok trdne sklopke bo vrjetno kar v zajli, zdej če ti ne drsi pol je ne menjaj, pust tako kot če pa že probaj za prvo silo malo z wd-jem našpricat od pedala do mašine morda bo lažje....sam moram podmazovat če ne gre vse na trdo.....imam pa golfa prej pred tem sem mel cordobo letnik 94 sam sem hepy zdej k sem se je losov ker je bilo predračuna cca 200 jurjev(lučka za ole pržgala med vožno pol crknu avto, rapotalo je pozim-dročniki,amortizerji,celotni avspuh in še je bilo tega..........

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: cordoba 1.4 čiščenje lopute-slike in vprašanje-sklopka

Napisal/-a sonček Ne jun 11, 2006 1:49 pm

bp cordoba je napisal/-a:Pozdravljeni!
:hi
Sem nov na forumu in nov lastnik cordobe 1.4 letnik 99. :tomidelej:
Se je pa pojavilo nekaj težavic na moji cordobi! :evil:

Se opravičujem ker so slike naložene v napačnem vrstnem redu -glejte odspodaja gor!!

Kot prvo: Ko je motor zelo hladen ga npr. vžgem in ko že nekaj časa deluje kakih par sekund mu obrati nenadoma čisto padejo tako da ugasne. To se dogaja samo ko je motor kar precej hladen(zadnjih nekaj deževnih in hladnih dni). Na forumu sem prebral da je ena od možnosti umazana loputa-to sem tudi očistil(prilagam slike) in zdaj čakam bolj hladen dan, da bom preveril če se je stvar uredila.
Namenim pa naredit tudi velik servis (svečke, olje...)in bom videl kaj bo,če še potem stvar ne bo vredu delovala bom popi..o!
Zato če imate kake predloge mi jih prosim napišite, določene dele mi lahko označite tudi na slikah, da bom vedel kje iskati!

Kot drugo: Avto ima PREtrdo sklopko-kaj bi bilo lahko vzrok temu,avto ma prevoženih 112.000 in mislim da sklopka še nebi smela biti hin! (Ob servisu bom zamenjal tudi sklopko) vendar me vseeno zanima vzrok!!!!!!!

Š ena prošnja: Če ima kdo program autodata ali kaj podobnega za seat cordobo 1.4 letnik 99, bi ga prosil da se mi javi na mail: bojan.opel@yahoo.com

LP, Hvala

Če ti ugaša avto bo loputa za spucat al pa zamenjat zdej nova je hojla $$$$$$$$ a če jo sam spucaš bo cool no se zdej si na pravi poti, pa filtr za benc zameni, kable preglej, svečke menjaj.......lp

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Ne jun 11, 2006 1:49 pm

koliko sem jaz vozil te cordobe, prav nobena ni mela prav "mehke" sklopke... ne vem...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jun 11, 2006 1:51 pm

puter je napisal/-a:koliko sem jaz vozil te cordobe, prav nobena ni mela prav "mehke" sklopke... ne vem...

Jest sem jo vozil in je bila mehka da pa je bila mehka sem jo namazal tam ko je pedal in pri motorju sam jest sem mel avtomatsko tk da nisem kej dost mazal okol tega.........drugač so pa te cordobe kar udobne sam kvalitetea je ????????????

Preveri še motorček prostega teka???

lp

bp cordoba
Nov uporabnik

Napisal/-a bp cordoba Ne jun 11, 2006 4:34 pm

sonček je napisal/-a:
TaStar je napisal/-a:tist s trdo sklopko, newem zarad cesa je, loh pa ti povem da majo večina vse starejše cordobe težave s tem.

Vzrok trdne sklopke bo vrjetno kar v zajli, zdej če ti ne drsi pol je ne menjaj, pust tako kot če pa že probaj za prvo silo malo z wd-jem našpricat od pedala do mašine morda bo lažje....sam moram podmazovat če ne gre vse na trdo.....imam pa golfa prej pred tem sem mel cordobo letnik 94 sam sem hepy zdej k sem se je losov ker je bilo predračuna cca 200 jurjev(lučka za ole pržgala med vožno pol crknu avto, rapotalo je pozim-dročniki,amortizerji,celotni avspuh in še je bilo tega..........

lp

Saj sem tudi jaz mislil da je sajla, pa se kupil novo in zamenjal, pa na moje presenečenje nič bolje!!!! :jy
Seat Cordoba 1.4 "99

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jun 11, 2006 5:49 pm

bp cordoba je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

Saj sem tudi jaz mislil da je sajla, pa se kupil novo in zamenjal, pa na moje presenečenje nič bolje!!!! :jy

Potem pusti tako kot je. Sej sem tudi sam imel pred leti en avto swift ki je imel obupno trdo sklopko in sem tudi govoril z mehanikom in je rekel da je vse vredu in da naj postim tako kot je.......lp

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi Ne jun 11, 2006 7:27 pm

s kom si pa loputo očistil??

jaroslav
Nov uporabnik

Napisal/-a jaroslav Po jun 12, 2006 11:31 am

OJ!

Mam jest tud cordobo letnik 00, 90 000 km. Loputo so mi spucal pred 20 000 km, pa bo spet treba, sklopko mam pa tud ze novo... Me je noga bolela prej, ko sem prestavljal... no pa ta tanova tudi ni nevem kako mehka, je pa 100% boljs k prej:)

j
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov