Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Cec
Nov uporabnik

Corsa B 1993 - Crkuje

Napisal/-a Cec To jun 13, 2006 11:35 am

Zivjo!

Upam da mi bo kdo znal pomagati, problem pa je sledeci.

Avto normalno vzge in vse dela normalno, dokler se mi ne segreje nekje do delovne temperature. Takrat mi med vožnjo ali pa tudi v prostem teku(ne vedno) crkne. Ko ga hocem ponovno zalaufat sicer vergla, in tudi ce takoj zalaufa (dela kot bi laufal po 2-3 cilindrih) zopet crkne. Tko se potem dajeva ene 5-10 min, dokler se masina majckn ne ohladi in potem dela normalno, dokler se seveda spet ne segreje nazaj.

Avto je bil oz je redno serviseran. Zamenjal sem ze svecke, filter za gorivo in nic ne nuca. Bencinska pumpa deluje normalno...Razdelilna kapa in kabli so uredu. Kaksna ideja kaj bi lahko zajebaval?

Avto je letnik 1993, prevozenih pa imam slabih 129000 km...Za kakrsno koli mnenje oz odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Corsa B 1993 - Crkuje

Napisal/-a Mad To jun 13, 2006 1:27 pm

Cec je napisal/-a:Zivjo!

Upam da mi bo kdo znal pomagati, problem pa je sledeci.

Avto normalno vzge in vse dela normalno, dokler se mi ne segreje nekje do delovne temperature. Takrat mi med vožnjo ali pa tudi v prostem teku(ne vedno) crkne. Ko ga hocem ponovno zalaufat sicer vergla, in tudi ce takoj zalaufa (dela kot bi laufal po 2-3 cilindrih) zopet crkne. Tko se potem dajeva ene 5-10 min, dokler se masina majckn ne ohladi in potem dela normalno, dokler se seveda spet ne segreje nazaj.

Avto je bil oz je redno serviseran. Zamenjal sem ze svecke, filter za gorivo in nic ne nuca. Bencinska pumpa deluje normalno...Razdelilna kapa in kabli so uredu. Kaksna ideja kaj bi lahko zajebaval?

Avto je letnik 1993, prevozenih pa imam slabih 129000 km...Za kakrsno koli mnenje oz odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem.
... :P :P :P kaj ti dela števec?
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 13, 2006 1:32 pm

Vzemi liter mrzle vod. Ko se avto orenk segreje pa začne crkovat polij bencinsko pumpo z vodo.
Podoben problem so imeli twingoti. Pumpa dokler je mrzla dela, potem se pa segreje in neha dovajat bencin. Če jo potem na hitro ohladiš z vodo, pa spet dela nekaj časa.

Najbrž bo treba menjat benz pumpo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jun 13, 2006 1:38 pm

...če crkuje na minimumu je dostikrat kriva zajla od števca - Opel ima preko nje nastavitev prostega teka no če pa crkuje med vožnjo pa je res lahko benz pumpa ;) L.p. mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jun 13, 2006 1:41 pm

Mad je napisal/-a:...če crkuje na minimumu je dostikrat kriva zajla od števca - Opel ima preko nje nastavitev prostega teka no če pa crkuje med vožnjo pa je res lahko benz pumpa ;) L.p. mad

Napisal je tudi med vožnjo, torej skoraj ne more bit drugega kot benz pumpa.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jun 13, 2006 1:48 pm

Nekateri avtomobili imajo pumpo vgrajeno v rezervoarju? Kako se pa tako pumpo ohladi?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jun 13, 2006 1:54 pm

tako pa zamenjaš.. :cry:
Slika

Cec
Nov uporabnik

Napisal/-a Cec To jun 13, 2006 1:58 pm

Kaj pa cin špula? Namrec nekateri so mi dejali da je tudi to možno...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jun 13, 2006 2:03 pm

Cec je napisal/-a:Kaj pa cin špula? Namrec nekateri so mi dejali da je tudi to možno...

Če bi šla cinšpula bi imel probleme takoj ko bi avto vžgal(če bi ga vžgal). Poglej kaj je s tvojo bencinsko črpalko, preveri kontakte in jih našpricaj z kontakt sprejem, pa boš videl, mogoče bo bolje.

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole To jun 13, 2006 9:22 pm

Ja tako je delalo tud mojemu očetu na golfu,ko je mel neko italjansko benz pumpo,si jo polil z mrzlo vodo in peljal dalje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov