MALIJOHN je napisal/-a:Jst mam monroe reflex (če misliš te) gor pa ti jih ne priporočam ker so v ovinkih katastorfalni. Resno razmišljam o znižanju avta če bo kej pomagalo.
lp
...amortizer zdrži ene 20000 km ... tako je Audi napisal v svoji knjigi vzdrževanja ... Monroe Reflex so za francoska vozila za nemce so Sachs in Boge - dela jih isti proizvajalec Boge so malo bolj kvalitetni Kayaba tudi prodaja pri nas in so povprečni mortizerji za normalnega voznika ... Monroe Reflex je sicer mortizer ki naj bi ob normalni vožnji - sredina poti batnice imel en kanal za olje tako da bi spuščal hitro olje skozi in bil torej udoben, v končni stopnji pa bi moral delovati kot normalen - ko prideš do konca tistega kanala normalno odreagira torej se spet utrdi in duši bolj trdo ... Izvedel sem pravkar da Monroe lansira nek nov tip amortizerja na tržišče ki bo naredil baje revolucijo v tehnologiji podvozij ... beri v novi številki Mehanik in voznikMALIJOHN je napisal/-a:V audiju sem imel prej kompletno športno serijsko podovzje. Po ene 120.000km sem se odločil da zamenjam amortizerje in sem vzel Monroe reflex. Amortizerji so premehki v ovinkih še posebej na avtocesti avto kar plava oziroma v ovinkih poskakuje (ovinek na obvoznici pri viču razcep brezovica-kranj) kar se mi prej ni dogajalo. Z njimi sem naredil do zdaj 40.000 km. Na začetku so bili zadovoljivi (pa nisem zahteven voznik) Avto bom sedaj znižal da vidim če bo kaj boljše.
lp
Mad je napisal/-a:...amortizer zdrži ene 20000 km ... tako je Audi napisal v svoji knjigi vzdrževanja ... Monroe Reflex so za francoska vozila za nemce so Sachs in Boge - dela jih isti proizvajalec Boge so malo bolj kvalitetni Kayaba tudi prodaja pri nas in so povprečni mortizerji za normalnega voznika ... Monroe Reflex je sicer mortizer ki naj bi ob normalni vožnji - sredina poti batnice imel en kanal za olje tako da bi spuščal hitro olje skozi in bil torej udoben, v končni stopnji pa bi moral delovati kot normalen - ko prideš do konca tistega kanala normalno odreagira torej se spet utrdi in duši bolj trdo ... L.p. MadMALIJOHN je napisal/-a:V audiju sem imel prej kompletno športno serijsko podovzje. Po ene 120.000km sem se odločil da zamenjam amortizerje in sem vzel Monroe reflex. Amortizerji so premehki v ovinkih še posebej na avtocesti avto kar plava oziroma v ovinkih poskakuje (ovinek na obvoznici pri viču razcep brezovica-kranj) kar se mi prej ni dogajalo. Z njimi sem naredil do zdaj 40.000 km. Na začetku so bili zadovoljivi (pa nisem zahteven voznik) Avto bom sedaj znižal da vidim če bo kaj boljše.
lp
MALIJOHN je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...amortizer zdrži ene 20000 km ...
ČUdno tole 20.000km : Na servisu so rekli da jim je čudno ker jih menjam pri 120.000km ker so redki primeri da jih menjajo pri taki kilometraži. Namreč naj bi zdržali tudi po 150000 km.
...jah se strinjam za Klia a Audi A4 1.8 TQ je malo težji ... 1580 kg prazen + moja malenkost + poln rezervar plina + poln rezervar bencina +teža jeklenke ... Okrog 1850 kg ... in ti bi vozil 200000 km ? Treba je to doživeti ...sicer gor še stojijo vendar razen fedra te niti malo ne amortizirajolebica je napisal/-a:Jst mam na mojmu Clio- tu Monroe Reflex in sem 100% zadovoln z njimi ker delujejo res dobro, sicer mam avto znižan za 3.5mm z Eibachi, res pa je da sem jih zamenjal ko je imel avto 90.000km sem dal Monroe gor in so mi odzadaj zdržali gilh do 200.000 km (eden je začel škripat ) tako da sem dal zopet nazanj Monroe za nadaljnih 100.000 km![]()
Glede trajnosti amortizerjev je pa tako, vse je odvisno kod vozimo in kako, pravijo daamortizer pri normalni obrabi deluje normalno do cca 50.000 km potem se stanje poslabšuje in za navadne oljne amortizerje je priporočljivo menjati na 70.000 km........ no vse je odvisno od kvalitete in kaj voznik pričakuje od avta........
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov