Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alesy
Novinec

Merilec goriva

Napisal/-a alesy Sr jun 14, 2006 12:08 pm

Zdaj ko že tak vse sprašujem glede avtomobila, bom še tole vprašal, kako imate drugi pr avtomobilih znamke Audi, namreč včasih se mi malo čudno obnaša. Gre pa za audi avant l.99. Če vam to kaj pove.
Naprimer najbol opažam ko mi začne svetit lučka za gorivo, takrat mi ta merilec kaže da imam gorivo na predzadnji črtici. Recimo se malo peljem, ugasnem avto, pridem iz trgovine, prižgem avto in kazalec kaže da imam na polovici med čisto zadnjo in predzadnjo črtico. Se peljem do druge trgovine pridem nazaj iz trgovine in prižgem avto, pa kaže merilec čisto na praznem . Recimo čez noč zjutraj ko sem pa šel v službo, je pa kazalec spet kazal na predzadnji črtici .

Povem naj še to, da nikjer ni blo kakega naklona, da bi zaradi tega kazalo manj.

Lahko je zadeva zelo moteča, ker dejansko ne veš kolk benza še maš v keslu, pa malo čudno je tole.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jun 14, 2006 12:19 pm

Sicer nimam Audija, imam pa Golfa IV in sem tudi sam opazil, da ko enkrat zasveti lučka za rezervo (to se zgodi točno takrat, ko je kazalec na rdeči črtici - 1/8 tanka) začne kazalec za gorivo precej hitro upadati in v kakšnih 30 kilometrih pade skoraj čisto na nulo. Kako se obnaša kazalec ob naslednjem vžigu ne vem, vem pa, da je rezerve vedno med 5 in 7 litri, kar pri meni zadostuje še za skoraj 100km. Da je toliko goriva še vedno noter sem skoraj 100% prepričan, ker grem običajno vedno tankati od 0 pa do 30km po tem in vedno natankam med 47 in 51 litri, celoten tank je pa 55l.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov