Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Problem pri zaviranju

Napisal/-a vuko87 Če jun 22, 2006 8:35 am

Pozdravljeni. Imam sledec problem - ko se vozim po AC s hitrostjo nad 100km/h in ce pride situacija ko je treba nenadno zavirati mi bremze ene 3 sekunde normalno delajo pol pa se vse skup zacne tresti in pedalo se vdre- avto ima minimalni efekt

Ploscice se menjal pred 2 tednoma, diski naj bi bili v redu(tko je reku mehanik)

Vglavnem avto sem dal na odstavni pas in po 5 min spet normalno bremza,torej naj bi slo za pregretje zavor oz kaj bi lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 22, 2006 8:39 am

Preveri zavorno tekočino, pojdi nazaj na servis in jim razloži, kaj je narobe in da je to odkar so ti zamenjali ploščice.
Old subarus never die, they just get faster!

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Če jun 22, 2006 9:01 am

Če so ploščice nove, diski pa še tudi ok, potem je res problem v zav. tekočini, ki prehitro zavre - v zav. cilindru se tekočina zelo ogreje in če je zelo stara hitro preide v "paro", ki pa je stisljiva.
Sicer mi ni preveč jasno tresenje - največkrat so za to krivi diski - tudi ti se pregrejejo in kot vroči deformirajo, kar se pokaže kot tresenje.
Nisi napisal modela in starosti avta...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 22, 2006 9:06 am

peters je napisal/-a:Če so ploščice nove, diski pa še tudi ok, potem je res problem v zav. tekočini, ki prehitro zavre - v zav. cilindru se tekočina zelo ogreje in če je zelo stara hitro preide v "paro", ki pa je stisljiva.
Sicer mi ni preveč jasno tresenje - največkrat so za to krivi diski - tudi ti se pregrejejo in kot vroči deformirajo, kar se pokaže kot tresenje.
Nisi napisal modela in starosti avta...

Tukaj ne gre dost za starost avta - jst imam 300.000km pri svojem, pa bremze delajo odlično.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Če jun 22, 2006 5:52 pm

nevem kdaj se bo ob uprasanju pojasnilo za kak avto se gre ??? :shock: :shock: :shock:
predvidevam da ima to vozilo abs in ......
Mercedes Benz service
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov