Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Peter555
Nov uporabnik

Menjava jermena Audi A8

Napisal/-a Peter555 Če jun 22, 2006 12:45 pm

Pozdravljeni!

Naredit moram veliki servis na A8 z menjavo jermena in vsea ostalega. Ne bi rad šel na original servis, pa me zanima, ali pozna kdo kakega dobrega mehanika, po možnosti v okolici MB.

Ve morda kdo, katera firma izdeluje jermene (in ostale dele, ki jih moram zamenjat) za prvo vgradnjo. Je to Gates? Kje jih lahko kupim?

Hvala in lp
lp, Peter

stigma
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a stigma Če jun 22, 2006 1:22 pm

jo sej ga sam nabavis pa zamenas a ne ful je pa problem mal poglej kak je un upet pa je to ce mas za ene 10 min dela pa gasa :D :D :D :roll: :roll: ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jun 22, 2006 1:28 pm

stigma je napisal/-a:jo sej ga sam nabavis pa zamenas a ne ful je pa problem mal poglej kak je un upet pa je to ce mas za ene 10 min dela pa gasa :D :D :D :roll: :roll: ;) ;) ;)

daj, če nimaš kaj pametnega za napisat, pol bodi rajši tiho! :/:o:/
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jun 22, 2006 1:35 pm

stigma je napisal/-a:jo sej ga sam nabavis pa zamenas a ne ful je pa problem mal poglej kak je un upet pa je to ce mas za ene 10 min dela pa gasa :D :D :D :roll: :roll: ;) ;) ;)

bi te rad vido ja... upam da si vido kdaj jermen :D
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če jun 22, 2006 2:22 pm

Ce bi neumnost vsaj bolela...

Vcer sem menjal sam eno manjso cevko za vodo na A6 2.4Q, pa sem rabil 2ure, da sem jo staknil in zamenjal z novo.. Koliko casa mislis da bi porabil za menjavo jermena???

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če jun 22, 2006 2:30 pm

cuj stigma glede na tvoje objave ne sklepam da se nikol nisi vido masine od avta al pa se delas norega ali pa si nor :twisted: Poznam mehanika ki dela take stvari lahko ga vprasam ce hoces ?

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Če jun 22, 2006 2:46 pm

8-ke glih ne daj vsakemu "pod roke" ... zgolj dobrohoten nasvet!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Če jun 22, 2006 3:05 pm

2 tedna nazaj je fotr dal zamenjal jermene na AUDI A6 l.99, pa je menjava trajala celo popoldne. Masina je 2.5 TDI, in je to kar dokaj zahteven poseg, ker je treba razdreti skoraj pol masine...ker se veliko stvari mora odstraniti da se pride do jermenov....

In se en zelo pametewn nasvet: NE DAJ VSAKOMUR DA TI SARA PO AVTU!!!
Raje palcaj polno ceno na Servisu, pa bos mel garancijo na tem, kot pa da ti nekdo na crno zamenja, in da se kej pokvari bos ostal brez avta, tu se ni za hecat...
Premisli... 8)
...ima se - može se, nema se - folira se...

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Če jun 22, 2006 3:21 pm

jaz tud priporocam servis ce ne drugo mas garancijo na delo v smislu orginal deli ce ze
zajebejo

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Če jun 22, 2006 3:23 pm

Kaj bi ga ti še meni zamenjal ?

Tak servis stane okrog 350 - 400 K . Če poznaš kakega mehanika , ki dela na pooblaščenem servisu , se zmeniš z njim in te servis pol pride okrog 70 - 100 K . Odvisno , koliko ti bo vzel za delo . Je pa ravno tako dobro zrihtano kot na servisu , če ne še bol .
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe To jun 27, 2006 11:06 am

APN je napisal/-a:

Kaj bi ga ti še meni zamenjal ?

Tak servis stane okrog 350 - 400 K . Če poznaš kakega mehanika , ki dela na pooblaščenem servisu , se zmeniš z njim in te servis pol pride okrog 70 - 100 K . Odvisno , koliko ti bo vzel za delo . Je pa ravno tako dobro zrihtano kot na servisu , če ne še bol .

Če ti majster zaračuna 70k takoj pelji knjemu, ker je to ultra poceni.
Sicer glih primerljivo ni, ampak, na svoji Cordobi take reči delam sam, za menjavo jermena sem porabil 5 ur, delal sem pa lepo počasi, s premislekom.
Rabiš pa tudi nekaj orodja, ki pa sem ga nabavil že precej nazaj (se je že zdavnaj izplačalo) nekaj ga moraš pa sam naredit, če ga nimaš...
Sicer pa so me deli koštali skupaj cca. 45k SIT.
Brez računalnika pa ustreznega softvera pa itak ne boš uspešen, ker je treba natančno nastavit bosch pumpo, če maš še stari tip motorja, z novejšimi (comonrail) pa je malo lažje.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jun 27, 2006 11:29 am

Ti pa si za hece! Ni ga takega mehanika da bi menjal zobati jermen v 10 min, bilo na kakem avtu! Pojma nimaš o tem! Na passatu vem da je treba sprednji odbijač dol vzet če hočeš menjat jermen ker je motor postavljen tak! Je pa kar zahtevno to! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jun 27, 2006 12:35 pm

Polskava Bosch servis Ačko... dober in poceni. Vsaj jaz imam dobre izkušnje z njim.

Vem, da ni primerjave samo za clia sem plačal 65k na uradnem servisu pa bi prišlo isto 115k nekje.

lp,

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

dober mehanik

Napisal/-a strmi To jun 27, 2006 1:02 pm

povej prostornino letni tip motorja pa ti lahka priporočim enga dobrega mehanika v bližini šentilja.
LP strmi
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

seicento
Novinec

Napisal/-a seicento To jun 27, 2006 3:25 pm

s kod te si
mogoče se da kaj zrihtat

moj mehanik naredi na mesec okrog 8 audijev pa dela vse na njih pa še drag ni kod nžafran

ajde

seicento
Novinec

Napisal/-a seicento To jun 27, 2006 3:27 pm

popoldan se razume ćez dan je na servisu

ajd

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 28, 2006 10:23 am

ni to ketna od bicikla :roll:
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 8 gostov