ŽVal je napisal/-a:Pozdravljeni !
Če se me še spomnite sem pred nekaj meseci gnavjo, zaradi moje stare
zjeb.ne 5ke. No, vmes se mi je nasmehnila sreča in zdaj sem ponosen lastnik Renualt 5 GT turbo Raider (vse kaže na to da je Raider-> sedeži, felne, letnik '91, el. šipe, centralno zaklep., upam da je res

).
Za njo sem odštel konkretno vsoto denarja in ni mi žal. Razen...

.
1. Kaj se da storiti z vžigom ?
Akumulator je nov, alternator je baje tudi menjan, štarter dela, 5ka pa ne vžge. Oziroma vžge na kable, pelje se tudi lepo, samo ko ga vgasnem, ne sme več kot 4 ure stat, ker potem ne vžge.
2. Števec za km/h kaže premalo (pri 50km/h kaže 30, pri 140 pa 100), kazalec za bencin ne dela (lučka zasveti pravilno) in kazalec za pritisk olja tudi ne (ob kontaktu sveti da je olja zadosti in ga tudi je, ko vžgem pa se ne premakne). Kaj mi je storiti ?
3. Kolko je avto serijsko dvignjen od tal ? Tako kot je zdaj sn skor ziher da je zadaj spuščen
To bi blo to za enkrat, hvala za odgovore
LP, Žiga
Glede raider variante, je sigurno nimaš - v Sloveniji ni bilo nobene prodane. Bila je pa ena petka baccara, samo je bila 1.7GTE.
Vžig - jst bi reku, da ti alternator ne fila in da kuri štrom, ko je avto ugasnjen. Menjaj - na odpadu v italiji ga dobiš za okol 5k sit. Paše od R5, R9, R11, pa mogoče celo od R19. Kupi si 2 komada in enega daš orenk obnovit, drugega pa v avto, ko ti bo prvi crknil, daš sam doma drugega not in prvega obnovit.
To je slaba stran turbaka - visoki obrati uničujejo alternatoje - jst sm moral enkrat na let menjat, samo sem jih kupil v italiji 3 komade in sem ga ko je crknil samo stran vrgel.
Poišči R5GTT razsuto, pa da ima števec dober. in ga zamenjaj - menja se vse skupaj - 4 vijaki držijo zadevo gor in se povleče komplet števce ven. Tvoj ima nekje kratek stik, ker števcec od R5GTT je digitalen - nikjer nobene zajle, tko da lahko preveriš kontakte, če pa to ne bo bolje, pa menjaj.
Petka je serijsko kr dost dvignjena in se je ne splača nižat. Drži se ceste ravno tko, ampak samo če ima dobre amrtizerje. Boljš je met zlizane gume pa dobre amortizerje, kot obratno.
Pazi, kako jo boš vozil in kako jo boš ogreval zjutraj. Vedno vsaj 8km prevozi, preden potegneš nad 2500 obratov in vedno preden se boš ustavil, kake 2 do 3km prej nehaj vozit nad 2500 obrati, pa ko se ustaviš, jo pusti še do 5 minut laufat na mestu, da se ohladi. Men je na tak način delala od 130.000km k sm jo kupu, pa do 550.000km.