Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Občasno rahlo padanje obratov

Napisal/-a Slash83 Če jul 06, 2006 11:43 pm

Mam eno majhno težavico, ki se mi je dosedaj ponovila kakih 5x v enem mesecu - samo ju3 krenem proti morju - pa bom vseeno vprašal, če bo kak odgovor padel...

No, pred par meseci sem mel probleme z cukanjem avta in torkiranjem - problem bil v kablih, ker pa sem se predolgo vozil sem še cinšpulo uničil - no to sem redaj rešil in avto od tedaj gre super - samo mi ni čisto vsak vžig vžgal brez malenkost pohojene stopalke za plin (gasa;) ) Tak da sem se navadil da kar pri vsakem vžigu malenkost pohodim gas, da ziher vžge in ne ugasne po vžigu.

Pa ko sem včasih kje stal v koloni je avto malo trosilo (narahlo,samo sem alergičen na take zadeve in vsako malenkost takoj opazim), tak da glede na ti 2 stvari domnevam da je za par procentkov premalo standgas nastelan ne?

No, pred mesecem pa sem menjal akumulator in videl da je bla gas zajla pod kotom napeljana na mašino, tak da sem mel na gasu malo lufta kak milimeter že od tedaj ko sem avto kupil - no, pa sem tedaj tisto notri popravil pa več ni blo lufta.

Zdaj pa končno k bistvu: od tedaj (že naslednji dan prvič), so mi kakih 5x dosedaj v enem mesecu padli obrati ob zaviranju - peljem se proti križišču npr. in zastavim čisto avto in obrati ponavadi padejo ko je kuplunga stisnjena in zaviram iz ~1100 na 800 ko je avto ustavljen popolnoma, sedaj pa mi je že parkrat padlo iz ~1100 na 500 - 600 tako da je avto skoraj crknil in potem čez par sekund na 800, in ko sem potem speljal in v 2.pohodil gas je avto pol sekunde kao dušilo oz. ni reagiral potem pa normalno potegnil in vsa naslednja križišča in ustavljanja so bla normalna.

Saj pravim: danes se je to zgodilo 2x, dosedaj pa 5x v enem mesecu (5x od ~1000 zaviranj) - se moram česa bat? (kaki kabli, cinšpula spet ali pa kaj drugega: motorček prostega teka(baje bil menjan 2 leti nazaj) al je samo štamgas slabo naštelan?

tnx

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 07, 2006 12:00 am

podobno je meni delalo, ne toliko od bremzanja, ampak v trenutku, ko sem sklopko stisnil
takrat smo na testerju ugotovili, da vzigalne tuljave ne delajo v redu (ne da so hin, bil je zamik, sicer minimalen, ampak po menjavi tega ni bilo vec). smo pa pri menri menjali potem se motorcek prostega teka, pa sploh vec ni problemov (je bil ze precej zdelan, pa tudi ne tako, da bi bil hin)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Pe jul 07, 2006 6:26 pm

Danes mi je parkrat zapored ko sem avto vžgal brez gasa se zaštartal sekundo na 800rpm pol pa padel na 500 in skakal do 600 in enkrat celo crknil...pol pa sem še ga enkrat vžgal pa ga pošteno naturiral parkrat do 6000rpm pa se še 1x peljal pa je blo vredu...

sem klical mehanika pa je rekal da naj ne skrbim, ker je mogoče kaka smet al pa kaki senzor dobi narobe podatke in ga naj malo sturiram...

Drugače avto gre normalno med vožnjo - to je ko stojim al pa stisnem sklopko...

pa vaše mnenje?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jul 07, 2006 7:33 pm

Mogoče je krivo "tipalo" za temperaturo vode oz olja.Pred popravilom so se med večal in padal obrati in sm šou na servis in so zamenjal. Mogoče je to krivo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov