Pudgar Uroš je napisal/-a:Zanima me, ali je na prednjem kolesu možno menjati samo ležaj, ali se mora menjati celotni kolut v katerem so ležaji. Za lažjo predstvo dve slikici. Na prvi je prikazan celotni kolut, na drugi pa ležaj kako se vstavlja v ta kolut. Pri meni ja namreč ta problem, da sem bil na servisu in so mi rekli da ni možno menjati samo ležaja in da sem potemtakem kupil ležaj za zadnje kolo. Vendar sem preveril pri svojem dobavitelju in ležaj, ki ga imam je definitivno za moj tip vozila in zagotovo je to ležaj za sprednje kolo. Je možno, da so se na servisu zmotili in kje v MB je kakšen mehanik ki bi znal zamenjati samo ležaj znotraj koluta?
Hvala!
lenivec je napisal/-a:sonček je napisal/-a:čeprav glede ležajev pa tako se ni za hecat men bi kmal na avtocesti odfrčal kalu stran hvalabogo sem predčasno dal mehaniku zamenat tako da menja se takrat ko se mena diske da ni treba še enkrat....najbolje da se zapelješ do kakega fušarja in da ti zamenja..
lp
sory ampak kak pa ti bluziš.... zarad ležaja bi ti kolo odfrčalo...![]()
drugač ap ležaj sne menj takrat ko diski, ampak kose ga sliši da je hin.
zcmr je napisal/-a:tovarna pac kot original ne da samo lezajev. to pa kot vidim zato ker je ze ugrajen senzor ABS in tam se ob demontazi lahko kaj poskoduje in potem se zacnejo problemi se okrog tega....
sonček je napisal/-a:za hecat men bi kmal na avtocesti odfrčal kalu stran hvalabogo sem predčasno dal mehaniku zamenat tako da menja se takrat ko se mena diske da ni treba še enkrat.
lp
Nejko87 je napisal/-a:sonček je napisal/-a:za hecat men bi kmal na avtocesti odfrčal kalu stran hvalabogo sem predčasno dal mehaniku zamenat tako da menja se takrat ko se mena diske da ni treba še enkrat.
lp
resno bi te neki uprašu...
ti menjaš ležaje preventivno?
ps: da ne bom čisto o.t.
kaj pa če bi preveril v trgovini z avtodeli če se za tvoj tip da naročiti samo ležaj?
xyxyxy je napisal/-a:Malo dvomim, da se da tukaj samo ležaj zamenjat. Taki kompleti so ponavadi sprešani skupaj in tudi nimajo varovalk, ki bi omogočale rastavljanje in sestavljanje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov