Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
WiseMan
Nov uporabnik

alternator - krtačke

Napisal/-a WiseMan Pe jul 07, 2006 11:03 pm

Torej, pri mazdi 121, '91... (glej avatar)

obrati mi padejo, ko prižgem luči, ter dam ventilacijo do fula...

So za to krive krtačke alternatorja? Ter kolk pride zamenjava teh pri tem avtu?

Hvala že vnaprej...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jul 07, 2006 11:06 pm

pomoje maš slab akumulator.krtačke niso tok drage kokr se men zdi če ne pa za prvo silo jih mal pobrus s šmergl papirjem
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jul 08, 2006 8:06 am

A se ne dogaja pri vseh avtih isto da ti padejo obrati ko ti povecas uporabnike na avtu? npr ko das v rikverc (vzvratna luc) in padejo malcek obrati? pa isto ko das ventilacijo pa vse ostalo.....pomojem je cisto normalno... ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jul 08, 2006 9:52 am

akumulator se nuca sam pri štartu, potem za napajanje skrbi alternator

sej obrati mau padejo, sam ti tega ne bi smel opazt
sicr pa po tolkih letih in verjetn tud kilomterih ga lahk daš pogledat avto električarju in boš meu če ne druzga, kasnej mir
podpis

Uporabniški avatar
WiseMan
Nov uporabnik

Napisal/-a WiseMan So jul 08, 2006 10:23 am

Obrati padejo ja... Samo preveč padejo... Če prižgem luči, dam ventilacijo na ful, pa mi padejo za 300-400 obratov. V prostem teku je to že fejst nadležno... Če prižgem se smernike, se sliši kako obrati nihajo, tako kot smernik utripa...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 11:29 am

WiseMan je napisal/-a:Obrati padejo ja... Samo preveč padejo... Če prižgem luči, dam ventilacijo na ful, pa mi padejo za 300-400 obratov. V prostem teku je to že fejst nadležno... Če prižgem se smernike, se sliši kako obrati nihajo, tako kot smernik utripa...

Imaš dovolj tekočine v akumolatorju(destilirane vode), če ne jo nali......če hočeš sprobat akumolator vključi vse porabnike v notranjosti avta in mora delat...če ne zameni akumolator..altenator sam fila akumolator.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 11:32 am

Dariooo je napisal/-a:A se ne dogaja pri vseh avtih isto da ti padejo obrati ko ti povecas uporabnike na avtu? npr ko das v rikverc (vzvratna luc) in padejo malcek obrati? pa isto ko das ventilacijo pa vse ostalo.....pomojem je cisto normalno... ;)
LP

Ja(pri starih vem da pri novih pa ne vem)...še jest k teče motor pa pržgem luči se začuti da mal oslabi motor(ravno tok da čutš,slišš). dizl
lp

Uporabniški avatar
WiseMan
Nov uporabnik

Napisal/-a WiseMan So jul 08, 2006 12:06 pm

Uf, sj res... Na količino destilirane vode sm pa čst pozabu... Morm prevert... Čeprov, če vse vklopm, kar se v avtu vklopt da, bo avto še zmeri lepo delov... samo v prostmu teku bodo obrati nižji... če vse ugasnem, so obrati normalni... Z vžigom pa nikol nism meu problema... Vedno je v prvo zalavfu... Zaenkrat še... :oops:

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So jul 08, 2006 12:08 pm

:jao: regler na alternatorju je šel rakom žvižgat oz kr odhaja. Zapel k avtoelektričarju, da ti zamena pa bo avto spet delov kot more.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jul 08, 2006 2:04 pm

SkIDiver je napisal/-a::jao: regler na alternatorju je šel rakom žvižgat oz kr odhaja. Zapel k avtoelektričarju, da ti zamena pa bo avto spet delov kot more.

Ni nujno. Meni je crknu regler in niso nič obrati nihal. Le luči so mal migetale in s tem posludično tudi celotna notranja osvetlitev.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 2:34 pm

WiseMan je napisal/-a:Uf, sj res... Na količino destilirane vode sm pa čst pozabu... Morm prevert... Čeprov, če vse vklopm, kar se v avtu vklopt da, bo avto še zmeri lepo delov... samo v prostmu teku bodo obrati nižji... če vse ugasnem, so obrati normalni... Z vžigom pa nikol nism meu problema... Vedno je v prvo zalavfu... Zaenkrat še... :oops:

Ampak to ob ugasnjenem avtu ne pri pržganem, ker nima smisla potlej. Jest mislm da ni akumolator ampak je edina stvar še Altenator(obnovt) . Ti kej lučka svet za akumolator! Kaj pa krtačke v altenatorju! To ti bo elektri.popravu-obnovu. Iz kerga konca Slo. pa si!
lp

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So jul 08, 2006 2:54 pm

Sh3bO je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a::jao: regler na alternatorju je šel rakom žvižgat oz kr odhaja. Zapel k avtoelektričarju, da ti zamena pa bo avto spet delov kot more.

Ni nujno. Meni je crknu regler in niso nič obrati nihal. Le luči so mal migetale in s tem posludično tudi celotna notranja osvetlitev.

Maš tudi prav, da ni nujno. Ampak akumulator pa defenitivno ni.

WiseMan a tole dela avto ne glede na temperaturo motorja al samo hladen?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jul 08, 2006 4:19 pm

če maš injection ti je šel motorček prostega teka ki je pač zaštekal pri štandgasu zato ti zaradi obremenitve(luči,ventilator,žmigavci,gretje zadnjega stekla)jemlje obrate ker ta motorček služi temu da so obrati skoz isti če je pa avto na frgazer ti pa obrati pod obremenitvijo padejo za ene 200 obratov lahko max. če maš res vse pržgan

Uporabniški avatar
WiseMan
Nov uporabnik

Napisal/-a WiseMan So jul 08, 2006 8:18 pm

No, to se pojavlja samo pri dobro segretem avtomobilu... Lučka mi zasveti samo kontrolno ob vžigu... Med vožnjo nikoli... Ko je avto ugasnjen in je vse do fula prižgano, mi vse normalno dela... Sm pa s Krana...

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So jul 08, 2006 8:32 pm

Če bi bile krtačke na altenatorju bi vsaj tu pa tam zagorela lučka "akumulator" v števcu. Drugače pa še potem edina možnost, po moje, slab aku.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So jul 08, 2006 9:23 pm

WiseMan je napisal/-a:No, to se pojavlja samo pri dobro segretem avtomobilu... Lučka mi zasveti samo kontrolno ob vžigu... Med vožnjo nikoli... Ko je avto ugasnjen in je vse do fula prižgano, mi vse normalno dela... Sm pa s Krana...

Bisvto ne vem kaj tebe tukaj dejansko mot( a to da ti obrati mal padejo dol)...drugač pa je na Vrhniki(trčk) en dobr pocen(ampak res) avtoelektričar.lp

Uporabniški avatar
WiseMan
Nov uporabnik

Napisal/-a WiseMan So jul 08, 2006 10:05 pm

Da, moti me samo to, da mi obrati preveč padejo... Ko čakam v križišču al pa v koloni se avto trese, ker se mašina že skoraj ugaša... In morm met skoz mal gasa prtisnenga, da so obrati na recmo 800 obratih, pa je mašinca mirna...

Porihtat pa mislm zato, ker mi avto v treh letih kar ga mam (kupu sm ga pa za 200 jurjov) ni delov nikakršnih problemov... In se mi zdi dobra naložba, če to porihtam... Mejčken dnarja vanga vložim, pa je... Tko kt zdej šparam s tem avtom, ne bom nikoli več u življenju... ;)

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne jul 09, 2006 12:29 am

Zmerit moraš napetost, pa ti bo takoj jasno kje je problem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov