Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ninklja
Nov uporabnik

nepooblaščen servis v Ljubljani

Napisal/-a ninklja Če jul 13, 2006 6:15 pm

Ojla!

Mislim, da je skrajni čas, da avtu zamenjam olje (in filter) in me zanima, kdo v LJ to dela. Na pooblaščen servis ga ne mislim peljat, ker imam blazno slabe izkušnje z njimi. Menjava olja pa menda tudi ni takšen big deal, da tega ne bi mogel naredit kakšen privatnik.

Hvala za pomoč!

PS: sem iskala po forumu, pa nisem našla nič pametnega glede tega.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jul 13, 2006 7:55 pm

Drgač zlo velik pomaga,če napišeš za kateri avto se gre oz. vsaj za znamko.
Tut za vsako znamko je več servisev tko,da se ni treba enega držat kot pijanc plota.
Drgač pa olje in oljni filter bi res znal vsak malo bol ozaveščen dec zamenjat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če jul 13, 2006 7:58 pm

pejt do SVETKA na zaloški v ljubljani. tm bojo to hitr zrihtal.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe jul 14, 2006 8:22 am

Kot receno, napis drugic vsaj znamko vozila :P

Jst sem zadovoljen z Zoretom, na Vicu. :)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Pe jul 14, 2006 1:42 pm

Sem ga peljala k vulkanizerju Travnik na Jurčkovi (LJ) in so ful fajn. Sem rekla, naj zamenjajo še zavorne ploščice in svečke in vse, kar je pač potrebno, pa mi je serviser rekel, da so ploščice še ok, pa svečke tudi, samo olje, pa oljni in zračni filter so menjali in me je brez materiala stvar stala 1500 SIT.

Na vrsto prišla takoj, so mi celo rekli, da naj pridem med 12 in 14 h, ker je takrat najmanj gužva, pa vprašali, če hočem cenejše olje, ker so mi prej cigani na pooblaščenih mercedes servisih vedno najdražjega uturili (da se ne pogovarjam, kaj vse so mi še vedno menjali - servis NIKOLI pod 70K sit).

Skratka, so za obiskat.

Zelo zadovoljna.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jul 14, 2006 1:48 pm

ninklja je napisal/-a:Sem ga peljala k vulkanizerju Travnik na Jurčkovi (LJ) in so ful fajn. Sem rekla, naj zamenjajo še zavorne ploščice in svečke in vse, kar je pač potrebno, pa mi je serviser rekel, da so ploščice še ok, pa svečke tudi, samo olje, pa oljni in zračni filter so menjali in me je brez materiala stvar stala 1500 SIT.

Na vrsto prišla takoj, so mi celo rekli, da naj pridem med 12 in 14 h, ker je takrat najmanj gužva, pa vprašali, če hočem cenejše olje, ker so mi prej cigani na pooblaščenih mercedes servisih vedno najdražjega uturili (da se ne pogovarjam, kaj vse so mi še vedno menjali - servis NIKOLI pod 70K sit).

Skratka, so za obiskat.

Zelo zadovoljna.

Tako se dela sicer pa jest sam zamenjam olje,filtre pa še kej bi se najdlo...vsaj prišparam tistga jurja pa še mal se poigram.lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jul 14, 2006 2:26 pm

ninklja je napisal/-a:Sem ga peljala k vulkanizerju Travnik na Jurčkovi (LJ) in so ful fajn. Sem rekla, naj zamenjajo še zavorne ploščice in svečke in vse, kar je pač potrebno, pa mi je serviser rekel, da so ploščice še ok, pa svečke tudi, samo olje, pa oljni in zračni filter so menjali in me je brez materiala stvar stala 1500 SIT.

Skratka, so za obiskat.

Zelo zadovoljna.

Iz ene skrajnosti v drugo pa tudi ni treba.
Tudi najcenejše olje se na dolgi rok lahko izkaže najdražje ;)
Dobro olje se tudi dobi poceni, če veš kje iskati.
Vprašaj se tudi kako boš avto prodala, če nimaš nič napisano v knjižici.
Sam ne zagovarjam pooblaščenih servisov, je pa dobro, če ti katerikoli servis pač vpiše zadevo v knjigico.
Upam, da si shranila račun za olje :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Pe jul 14, 2006 2:47 pm

Ojla!

Sem rekla, naj mi dajo kar tisti olje, ki je bilo že notri. 3300 SIT na liter, sploh ne poceni. Se mi je pa fajn zdelo, da so ponudili. Prej me nikoli nič niso vprašali.

Sem pa shranila račun od servisa, avto pa itak mislim zvozit, mi že zvesto služi 7 let in se mu ne mislim odpovedat. Tako da ne bo panike glede nadaljne prodaje in servisne knjižice ...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe jul 14, 2006 3:17 pm

3300 Sit liter?Kero olje je pa notri, ker če tole ni neka huda sintetika je prekleto drago olje...kater avto pa imaš?
Ko je enkrat avto iz garancije so pooblaščeni servisi zguba denarja.No vsaj v večini primerov.Če si lahko privoščiš kakšno drago zverino, potem imaš tudi za uradne servise ;)

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Pe jul 14, 2006 3:21 pm

ne vem, kako olje. v sivi kantici je. :oops:

ja tega so mi do zdaj vedno not nalivali, pa sem rekla, naj še mi ga zdaj. da ga ne rabim dolgo menjat. če sem se s tem vozila 30 000 km, menda že ne more bit tako švoh. no, so rekli, da ga drugič le naj zamenjam pri kakih 20 000.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 14, 2006 3:51 pm

Uf, groza. 30k km je že "malo" preveč za eno olje in v tem času je že sigurno zanič.
Sej se lahko voziš 50k km z enim oljem, pa še vedno ne boš vedela ali je "švoh" ali ne.
Bo pa motor posledično v slabem stanju.
Če nočeš nepredvidenih stroškov z avtomobilom ti priporočam, da menjaš olje na MAX 20 tisoč km, še bolje na 15. Računaj na to, da ima avto že vsaj 7 let za sabo...

Pa večina olj je v sivi kantici mimo grede :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jul 14, 2006 8:14 pm

Sam v tej temi sem se pa nasmejal kot še nikoli.
Mislim kdor špara pri olju je.............Sreči,da avtomobila ne boš prodajala,ker vidim,da šparaš na vseh koncih tut pri olju.
Takih lastnikov avtomobilov nam manjka.
Mislim kupi si Mercedes pol pa jamra,da so dragi stroški vzdrževanja.
Kupi si ferrari pa pol jokaj kolk so servisi. :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Pe jul 14, 2006 8:44 pm

3300/l glih ni šparanje na olju :!:
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe jul 14, 2006 8:51 pm

s12345 je napisal/-a:3300/l glih ni šparanje na olju :!:

no če ne veš kakšno olje je, ti lahk za ta denar prodajo tudi protona
podpis

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Pe jul 14, 2006 8:52 pm

lublancan je napisal/-a:

Vse je možno.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe jul 14, 2006 8:55 pm

lublancan je napisal/-a:

WORD

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja So jul 22, 2006 8:53 am

kot prvič, si mercedesa nisem izbrala sama, ampak mi ga je kupil foter. če bi bilo po moje, bi imela starega hrošča, ki pa se našim žal ne zdi dovolj varen in kaj vem kaj še vse.

drugič - zadnji navadni redni servis me je na mercedes servisu dominko na ptuju prišel 120 000 SIT in NIKOLI PREJ nisem dala manj kot to. za neke brezzvezne redne servise. in tega imam poln kufer. na mercedes servisu v LJ so pa tudi same nesposobne budale (več o tem v temi "v kabini smrdi po bencinu) in ga tja tudi ne nameravam več peljat NIKOLI. Zato sem tukaj vprašala, če kdo pač ve za kakšen pameten servis.

fora keša je v tem, da veš, kako z njim in se ne obnašaš kot primitivni hoštapler, ko ga imaš (in za servise 7+ let starih avtomobilov plačuješ way too much), ker se ti potem hitro zgodi, da si broke.

na avtu pa nisem šparala, do zdaj sem ga na servis vozila vsakih 15 ali 20 tisoč kilometrov, tokrat sem prvič šla čez.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Po jul 24, 2006 8:18 am

Išče se izkušen, zanesljiv in zaupanja vreden nepooblaščen VW serviser za sharana 1.9tdi ... (menjava jermena, pumpe, napenjalca, turbine oz. po potrebi)

priporočila dobrodošla :D

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Po jul 24, 2006 9:52 am

-tomi- je napisal/-a:Išče se izkušen, zanesljiv in zaupanja vreden nepooblaščen VW serviser za sharana 1.9tdi ... (menjava jermena, pumpe, napenjalca, turbine oz. po potrebi)

priporočila dobrodošla :D

Iz katerega konca SLO si???

Brance - Laško
Avto Graf - Levec pri Celju

Pri obeh servisiram. Oba imata veliko izkušenj na področju servisiranja VW in Audi vozil.

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Po jul 24, 2006 10:03 am

ja odvisn ker avto maššš
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 18 gostov