Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Dim iz ključavnice

Napisal/-a Primoz_86 Če jul 20, 2006 10:16 am

Avto (Fiat Uno Mk2) mi je stal en dan, danes zjutraj pa sem ga vžgal. Ko sem že mislil speljat, sem ugotovil, da je šel en oblaček belega dima skozi luknjo od stikala za brisalec (pri ključavnici). Počakam še nekaj časa in dim se začne vleči kot iz kakšnega čika, le da v malo manjši količini. Avto ugasnem, ga spet prižgem, dima ni več. To se mi je zdaj prvič zgodilo, odkar imam avto. Čudno pa, da se je tako kadilo, saj nisem imel prižganega nobenega porabnika (niti luči, ventilatorja ali česa podobnega). Potem sem naredil 5km brez kakšnih težav

Zanima me, če kdo ve, koliko stane tista plastika s kontakti za moj avto (kako se ji reče?) in ali jo je možno razstavit, da bi le očistil kontakte?

Lp

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Če jul 20, 2006 10:55 am

Za mojga unota (mk1) sem ponavadi sel po dele v Italijo na odpad, pa se tam naucil, kako se z avta odmontira, deli so pa itak prakticno zastonj.Se za nobeno stvar za unota nisem dal vec kot 5€ ! tud za puntota ne bi smelo bit drgac! :lol:
Dobro, da piha!Ni megle!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 11:01 am

...pojdi k avtoelektrikarju pa naj ti razstavi armaturo in najde kaj se je žgalo da ne boš imel kje nenapovedanega kresa ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 20, 2006 11:01 am

nekaj imš v stiku,pa malce šmelca...daj obvolansko plastiko dol (spodaj imaš približno s tremi vijaki privito) pa potem opazuj,od kje dim.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jul 20, 2006 11:03 am

Saj zato sprašujem koliko stane, da vem, če se mi splača v italijo hodit. Je pa pri takih zadevah kot je ta bolje nabavit novo. Frendu je ponoči nekaj let nazaj pred hišo zgorela Astra letnik okrog 95, ker je imel na kontaktih pri ključavnici nek slab stik. Pri nekem drugem znancu pa se je pri BMW-ju brez ključa v ključavnici prižgal zaganjač. Dobro, da je imel ravno takrat avto na očeh, drugače bi se zaletel (je bilo na bencinski črpalki). Če bi imel zategnjeno ročno, bi verjetno zaganjač povzročil požar

Bom snel, pa pogledal. Problem pa je, da se to ne dogaja redno, tako, da ne vem, če bo kaj videti

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 11:38 am

Primoz_86 je napisal/-a:Saj zato sprašujem koliko stane, da vem, če se mi splača v italijo hodit. Je pa pri takih zadevah kot je ta bolje nabavit novo. Frendu je ponoči nekaj let nazaj pred hišo zgorela Astra letnik okrog 95, ker je imel na kontaktih pri ključavnici nek slab stik. Pri nekem drugem znancu pa se je pri BMW-ju brez ključa v ključavnici prižgal zaganjač. Dobro, da je imel ravno takrat avto na očeh, drugače bi se zaletel (je bilo na bencinski črpalki). Če bi imel zategnjeno ročno, bi verjetno zaganjač povzročil požar

Bom snel, pa pogledal. Problem pa je, da se to ne dogaja redno, tako, da ne vem, če bo kaj videti
...ključavnica dražja kot 14000 do sedaj ni bila to je tudi pot v Italijo in nazaj ... poglej ker lahko se je samo kakšna od žic kje od tresljajev snela ali obrabila njen izolacijski ovoj in občasno kam takne električar pa ti za to delo ne bo vzel dosti bo pa pogledal po praksi prvo če ti vleče kje tok in pol pogledal vse tisto kar se je popravljalo v njegovi zgodovini - ima več izkušenj in boš siguren ... ker ti včasih najdeš včasih ne - on pa je v tem 100% ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jul 20, 2006 5:10 pm

Sem že popravil :D

Konektor ki pride na ključavnico in vsebuje tri debele žice se je verjetno zaradi trdih žic in tresljajev razstavil - narejen je, da se ga sestavi tako, da zaskoči. Dve žici sta malo viseli ven. Najprej sem odstranil klemo od akumulatorja, nato sem konektor odklopil, ga zložil nazaj skupaj, ga ovil z izolirnim trakom in vtaknil nazaj.

Vsaj upam, da je bilo le to. Še dobro, da se mi ni kdaj ponoči kabel snel do konca, saj bi ostal brez luči. Tisto plastiko s kontakti pa se da brez problema ven snet, ampak tega nisem delal, da ne bi česa polomil, ker zjutraj nekam grem in mi vžiganje na žice ne diši preveč :lol:

Ti stari avti so super. Vse je narejeno tako enostavno, da se da doma popravit :) Pri C3 pa se z menjavo žarnice zaj* 1 uro

Lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če jul 20, 2006 6:36 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Sem že popravil :D

Pri C3 pa se z menjavo žarnice zaj* 1 uro

Lp

Ja prvičsi moraš vzet čas, ampak ko ugotoviš kako odpet žarnico jo imaš 123 zamenjano. :D
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jul 20, 2006 7:18 pm

Jaz sploh nisem uspel priti s prsti do tistih dratov, ki držijo žarnico, sem moral dol pobrat pokrov baterije in varovalk, pa sem vseeno komaj zamenjal, verjetno zato, ker imam velike roke :)

Pri Unotu lahko zamenjam žarnico z zavezanimi očmi 8) ;)

Lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Pe jul 21, 2006 6:05 pm

Ja una dva pokrova moreš obvezno dol uzet. Una dva drajta pa pritisneš not, pa proti žarnici, malo podrmaš pa gre.
Sori za offtopic.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK Pe jul 21, 2006 7:38 pm

meni je na swiftu skurlo kable za kratke luci, izolacija je pa ostala ko nova.... kak je to ratalo nena wem.... :)
NeVi@ + ToMaZ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 8 gostov