Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

clio 2002, luči pri števcih ne delajo

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 21, 2006 9:24 pm

kot sem že v naslovu povedal lučke pri števcu za hitrost in obrate ne delajo, zdaj pa sem gledal knjigo z navodili pa nič ne piše, pa tudi pri varovalkah nič ne piše, da bi bila kakšna varovalka za to. pomoč prosim

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jul 21, 2006 9:51 pm

Lahko maš slab stik al pa se ti je konektor snel :roll: Bo treba razdret zadevo verjetno.
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 21, 2006 9:54 pm

kako bi se kaj lotu? :(

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Pe jul 21, 2006 9:55 pm

Men pri mojem cliu (letnik 92) ne dela samo ena žarnica potem pa enkrat narahlo potolčem po števcu in se prižge. (slab stik)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Pe jul 21, 2006 9:59 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:kako bi se kaj lotu? :(

Ja včasih smo mel na reno strani članek kako razdreti armaturko od Clia z slikami. Bo treba to dat na novo gor :roll:
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 21, 2006 10:01 pm

killah bee je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:kako bi se kaj lotu? :(

Ja včasih smo mel na reno strani članek kako razdreti armaturko od Clia z slikami. Bo treba to dat na novo gor :roll:

a imaš mogoče to na compu kje?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Pe jul 21, 2006 10:07 pm

Ne nimam, ma admin stare loge. Ga morm prepričat da da nazaj :D
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 21, 2006 10:14 pm

killah bee je napisal/-a:Ne nimam, ma admin stare loge. Ga morm prepričat da da nazaj :D

bi res lepo prosu, če ne bom pa moral zapeljat na renault servis

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis So jul 22, 2006 6:29 am

ja poglej varovalke da ni kera pregorela če ne pa ne pa odpel kermu elekktričarju da ti to nardi

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So jul 22, 2006 7:23 am

glede na to da ti dobena ne gori idi najprej vse varovalke skozi pa poglej ce so cele ce ni to se ti je pa snel konektor po moje pa to ni tesko razstavit vsaj na megane gre to brez blema ven :roll:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So jul 22, 2006 8:52 am

Ko sem imel še cliota mi je isto crknil (sicer samo del) osvetlitve na armaturki, pa sem mal potrkal pa je delal :) pol sem se naveličal renfault vozt :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jul 22, 2006 9:36 am

Odgovor za na tvoj problem je precej banalen, ampak v moje mprimeru je delovalo.

So crknile tudi osvetlitve stikal na vratih in leva stran pozicijskih luči?
Če je teko, preveri še varovalke, verjetno je pregorela varovalka. Ampak s tem še ni rešen vzrok okvare. Verjetno ti je voda prišla v konektor luči za osvetlitev zadnje tablice. Ko je dovolj vlage, prihaja do kratkega stika, skuri pa varovalka za celotno levo stran. Vzrok temu pa je povsem banalno tesnilo v konektorju, ker ne opravlja svoje naloge.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jul 22, 2006 11:02 am

tristan01 je napisal/-a:Odgovor za na tvoj problem je precej banalen, ampak v moje mprimeru je delovalo.

Če je teko, preveri še varovalke, verjetno je pregorela varovalka. Ampak s tem še ni rešen vzrok okvare. Verjetno ti je voda prišla v konektor luči za osvetlitev zadnje tablice. Ko je dovolj vlage, prihaja do kratkega stika, skuri pa varovalka za celotno levo stran. Vzrok temu pa je povsem banalno tesnilo v konektorju, ker ne opravlja svoje naloge.

LP Tristan01

ej model, ti si legenda, zadnja luč za osvetlitev tablice mi ni delala, sem šel včeraj menjat, dam žarnico not, nekaj časa dela in crkne, čez čas vidim, da ne dela leva pozicijska, grem večer se peljat z avtu vidim, da tudi na števcu ne delajo. zdajle pa šel pogledat še varovalke in bila je zanič za sprednjo pozicijsko, zdaj vse dela :P hvala

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver So jul 22, 2006 4:23 pm

Ampak si ne morem pomagat, da ne bi. Renault :roll:
S službenim kombijem mam vedno neke težave! Pa nič drugega kot samo elektrika je problem.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jul 22, 2006 7:21 pm

SkIDiver je napisal/-a:Ampak si ne morem pomagat, da ne bi. Renault :roll:
S službenim kombijem mam vedno neke težave! Pa nič drugega kot samo elektrika je problem.

avto imam eno leto, ena težava do zdaj, električna varovalka :P koliko pa je vredna pa me niti ne zanima

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver So jul 22, 2006 8:28 pm

Hja. Dobr ti gre. Kombi je bil v roku pol leta 4x na servisu, ker se je STOP lučka pržigala in lučka za okvaro motorja. In kaj je blo? Neko varovalo za pregretje motorja je šlo k vragi, ki poskrbi, da ugasne motor, če preseže določeno temperaturo-varovalo, da ne zakuha. To so 3x popravljal medtem, ko je vmes že ne vem kolkrat skurilo varovalko za zavorne luči, trobo in mislm, da je poleg vezan še levi smerokaz(če sem varovalko zamenjal jo je skurilo takoj, ko sem zahodu zavoro al pa prtisnu trobo). Zdej pa je začelo srat neki vse po spisku okrog zadnjih luči, smerokazov, vzvratnih luči in trobe. Na koncu je zadeva obstala, ker ob kontaktu ni več štroma :roll: Accu pa sem preveril pred 2k km in je blo notr dost tekočine.

Sumim pa piskača, ki so ga pri prodajalcu montiral direktno na napajanje vzvratnih luči, da povzroča preobremenitev voda in nastajajo težave.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jul 23, 2006 9:07 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Odgovor za na tvoj problem je precej banalen, ampak v moje mprimeru je delovalo.

LP Tristan01

ej model, ti si legenda, zadnja luč za osvetlitev tablice mi ni delala, sem šel včeraj menjat, dam žarnico not, nekaj časa dela in crkne, čez čas vidim, da ne dela leva pozicijska, grem večer se peljat z avtu vidim, da tudi na števcu ne delajo. zdajle pa šel pogledat še varovalke in bila je zanič za sprednjo pozicijsko, zdaj vse dela :P hvala

Malenkost, tole sem sam doživel in preživel, kriva pa je ena k...... gumica ki ne tesni pri konektorju za osvetlitev tablice, pride do kratkega stika in vse je v riti. Običajno pomaga, če odklopiš osvetlitev tablice (če se konektro zaradi kratkega stike še ni stopil). Sem porabil teden dni, pa nisem našel vzroka, električar pa je za en pir našel rešitev v 30s.

Vzork za okvaro pa je veliko dežja, še bolj verjetno pa pranje avtomobila z Wap čistilnikom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jul 23, 2006 10:17 am

andrazzupan je napisal/-a:Men pri mojem cliu (letnik 92) ne dela samo ena žarnica potem pa enkrat narahlo potolčem po števcu in se prižge. (slab stik)

+1 :roll:
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 8 gostov