Nasveti in napotki ter povpraševanja...

crazyedo
Nov uporabnik

a je ležaj??

Napisal/-a crazyedo Ne jul 23, 2006 8:55 pm

Lp vsem!!

mam en problemček. mam punta 98 letnik 1.1 mašina. prevoženih mam 79.000 km. zdj mi je pa začel pri vožnji piskat v sprednjih kolesih :?: zvok ni grob in ne tuli. tko da ležaji mogoče niso. piska pa nekje od 70, 80 km/h pa k cesta začne rahlo zavijat. hitrej k vozm je vse bl nadležn!! je pa tko da včasih piska včasih pa spet ne! aja, pa pr vožnji 80 km/h sem opazil da mi avto trese. to čutm na gasu pa k da bi cel avto mal vibreru!! to se dogaja sam pr 80 v 5. prestavi in če vozm 10 km več al pa manj mi neha trest!

a kdo ve kaj bi lah bil vzrok ker mislm it z avtom na dopust v dalmacijo pa me skrbi za varnost. pa še nebi rd da se mi kje na hrvaškem avto pokvar k me bojo obral :!:

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne jul 23, 2006 9:33 pm

zavorni diski
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jul 23, 2006 10:12 pm

Diski vrjetno niso, ker mu ne trese pri zaviranju. Za ležaj vzdigni avto pa zasuč kolo in bi se ga moglo slišat, drugače ni ležaj al pa še ni tak fejst znucan.
Glede tresenja mam pa js isti problem , sicer je astra pa trese mi pri 120km/h +-10km/h, ampak baje je možno da se zvijejo polosi in začne tresit, sam še nism prevero, ker se ne vozim po avtocesti velik pa me ne moti. Dobr je pa tut gume dat scentrirat če ni mogoč kakšna utež dol padla.
LP Rok
LP Rok

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Ne jul 23, 2006 10:29 pm

V kater zavoj pa piska? Levi al desni? Možn, da ma kolesni ležaj malo lufta pa so platišča že decentrirana in mal poruka. Samo je spet zanimivo, da samo v 5 prestavi in 80km/h :?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 24, 2006 1:46 pm

Pri naši stari vectri je takrat šel sprednji levi ležaj, poznalo pa se je po tem, da je šumelo in piskalo v desni ovinek
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Po jul 24, 2006 1:55 pm

Gen|uS je napisal/-a:Diski vrjetno niso, ker mu ne trese pri zaviranju. Za ležaj vzdigni avto pa zasuč kolo in bi se ga moglo slišat, drugače ni ležaj al pa še ni tak fejst znucan.

točno tak...slab/fuč ležaj boš hitro ugotovil na tak način!!!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Po jul 24, 2006 3:27 pm

za vibracije so lohk nosilci motorja, za piskanje pa lohk tut zavorne ploščice
golf 3 vr6

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Po jul 24, 2006 4:36 pm

No jaz imam isto problem?
Namreč nedolgo nazaj sem pač bremzal kar precej cesta zjebana in cca 15m dolge črte.
Za tem mi je malo treslo volan, pač zarad gum?
Tak da sem sprednje dal nazaj, in zadnje vrgel naprej zdaj netrese več pri majhni hitrosti
Samo se je pa pojavil nek zvok, kateri se spremeni ko zavijam desno levo? Samo ga je bolj čut ko vozim v levo. Tak da sumim ležaj? nisem pa prepričan, bom se pa ke mhaniku odpeljal en dan. Je fajn nevarno to?
Ja ko ste tresenja omenil, meni se pri cca 120 pa do 135kmh kar trese volan. Ko pa pridem na 140 pol preneha. Zakaj to?
Lp

crazyedo
Nov uporabnik

Napisal/-a crazyedo Po jul 24, 2006 5:59 pm

tkole. piska mi v levo in v desno. pa to že pr blagih ovinkih (obvoznica, avtocesta). sam spet včasih ja, včasih pa ne! volan mi ne trese, niti pr bremzanju. bom en dan dvignu avto pa sprobu ležaje. to k mi pa trese mi trese zelo rahlo pa cel avto, na volanu čist nč ne čutm. se zlo težko opaz, sam zdj k vem je mal moteče. pa res zakaj lih pr 80 pa v 5. prestavi :?: na obvoznici se itak ne opaz k se voz 100 pa se neki. pa un prehod čez 80 je zanemarljiv. me pa mot k ne vem če je kj hujšga! aja, kje bi pa kupu v lj pocen ležaje za puntota?

LP vsem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov