Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Izzy_Boy
Nov uporabnik

Kraj: Ribnica

R5 predelava iz bencinskega motorja na dizel motor?

Napisal/-a Izzy_Boy To jul 25, 2006 6:47 pm

Zdravo,

Prišla je priložnost da dobim dizel petko za poceni denar z dobro ohranjenim motorjem,ampak problem je ker je pleh pregnit. Doma imam odlično ohranjeno petko z bencinskim motorjem in ker delam relacijo do 120km na dan mi je prišla ideja da bi dal dizel motor v svoj avto! Sedaj me pa zanima ali so nosilci pri motorju enaki in seveda koliko bi me približno prišla homologacija!

Že v naprej hvala za pomoč

Lp Izzy
Adrenaline is our food. Speed is our drug. Technology is our religion. Car is our love.

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR To jul 25, 2006 7:59 pm

homologacija je 22.000sit
nosilci pa govorim na pamet cca 10.000sit
+filter+napeljava za gorivo,ki je nekoliko drugačna za D

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Izzy_Boy
Nov uporabnik

Napisal/-a Izzy_Boy To jul 25, 2006 8:29 pm

VLEKAR je napisal/-a:homologacija je 22.000sit
nosilci pa govorim na pamet cca 10.000sit
+filter+napeljava za gorivo,ki je nekoliko drugačna za D

LP

glede napeljave ni blema ker bi vse premenjal z dizel petke na mojo tok da me zanima glede nosilcev če pašejo iste luknje kot so pri bencinskem ali je kej spremenjeno! drugače je pa filter in vse zadeve so nove pri dizel motorju!

lp
Adrenaline is our food. Speed is our drug. Technology is our religion. Car is our love.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To jul 25, 2006 8:35 pm

Če imaš možnost jih postavi eno zraven druge in pač pogledaš. Pomoje bi moglo it brez večjih težav. Vem pa ne. Lahko da ima dizlka kaj močnejše fedre sredaj, pa še kakšno malenkost.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 25, 2006 9:54 pm

kolkor vem tudi podvozje ma delno dizl petka drugacno, pa se dosti ostalih zadev.
kontakriraj liskota ti bo razlozo.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To jul 25, 2006 10:02 pm

Pri golfu 2 npr. je da če ti menjaš motor iz dizla v benca pa da sta sam v ccm..razlike je treba vse menat tud notranjost.
Golf benc 1,3 motor dizl 1.6 to je to če poa bi bil 1.6 motor bi bilo pa identično in bi se dalo na hitr zamenta motor..drugač so komlikacije
Osu gre samo enkrat na led.lp

Izzy_Boy
Nov uporabnik

Napisal/-a Izzy_Boy To jul 25, 2006 11:56 pm

lenivec je napisal/-a:če boš mel oba avta doma in če maš znanje zakaj ne?

kar se tiče znanja ni problema smo delal ze predelavo iz 1.1 na 1.4five motor z računalnikom ki je bilo treba menjati pol napeljave,dodati nevem koliko stvari,... pa je vse lepo delalo, glede podvozja mislim da tudi ne bo problem premenjati vzmeti in blažilcev! kar se pa tiče motorja me zanima samo to ali so nosilci za motor na svojem mestu kot pri bencinarju!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr jul 26, 2006 8:43 am

Izzy_Boy je napisal/-a: kar se pa tiče motorja me zanima samo to ali so nosilci za motor na svojem mestu kot pri bencinarju!

Zakaj pa ne das tudi nosilcev iz unga avta v bencinarja? ;) pa ce je pleh slab, mogoce so pa amortizerji dobri , pa strom dobis pa vsa j***a, bos pa ze premetal tistih nekaj delov, slab dan dela..

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr jul 26, 2006 9:53 am

AXioN je napisal/-a:
Izzy_Boy je napisal/-a: kar se pa tiče motorja me zanima samo to ali so nosilci za motor na svojem mestu kot pri bencinarju!

Zakaj pa ne das tudi nosilcev iz unga avta v bencinarja? ;) pa ce je pleh slab, mogoce so pa amortizerji dobri , pa strom dobis pa vsa j***a, bos pa ze premetal tistih nekaj delov, slab dan dela..

Pa kaj ti si nepismen?Se pa det bi rad to nareo samo ne ve ce so na istem mestu nosilci.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 26, 2006 2:03 pm

Prvo se ne kregajte...... kot drugo pa začnimo....

Isto varjanto sem mislu jaz nardit pred tremi leti...... vendar sem se pol odloču da raj kupim solidno dizl petko že v osnovi.

Torej...... dizla petka ma spredaj eno vezno več ( pred kilerjem... bencinc tega nima.... ) dizl ma močnejše in daljše fedre na enakih amortizerjih. Vakumski servo oječevalec za zavore je drugačen ( pr bencincu dela vakum sam motor med tem ko pri dizlu dela to posebna črpalka. Pri dizlu so diski močnejši ( debelejši) Kiler je večji..... filtri in dovod zraka so drugačni..... Dizl ma en nosilc več od bencinarja..... in sicer zadnji za motorjem

Če maš dve petki..... ju postav skupi in primerjaj. In premenjaj vse kar se pač da....

Ostalih nekih komplikacij in problemob ne bi smelo bit edin pol s homologacijo ne vem točn kak je.....

Če te še kaj zanima upraš.... mam doma in dizl in dve bencinarki (1.1 in 1.4)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr jul 26, 2006 10:51 pm

CockroaC je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:

Pa kaj ti si nepismen?Se pa det bi rad to nareo samo ne ve ce so na istem mestu nosilci.

ja nevem zgleda, ne.. Kot vem majo nekateri avti, ceprav imajo isto sasijo drugacne nosilce motorja, pa naj me kdo popravi ce se motim, mesto nosilca na sasiji pa ostane isti.. Kako ma pa opelica corsa narejen pa pac nevem :]

Izzy_Boy
Nov uporabnik

Napisal/-a Izzy_Boy So jul 29, 2006 2:10 pm

ekola zadeva je preštudirana, nosilci so isti kot pri bencinarju, kar se tiče zamenjave bo treba menjati napeljavo za nafto, prve blažilce, ter nekaj elektrike. Kar se tiče kakšnih dodatnih ojačitev na karoseriji nisem opazil! No ko bo motor vgrajen in ko bo zalavfal bom poročal zadeve kako je potekala vgradnja in kje se bodo pojavili kaksni problemi,...

P.S zanima me pa samo se tole kaj vse morem imeti s seboj na LPP-ju za homologacijo motorja? komplikacije?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So jul 29, 2006 2:19 pm

Zakaj bi pa motor homologiral? ne bi bilo lažje uporabljati papirje od dizelske petke?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So jul 29, 2006 2:25 pm

AXioN je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:

ja nevem zgleda, ne.. Kot vem majo nekateri avti, ceprav imajo isto sasijo drugacne nosilce motorja, pa naj me kdo popravi ce se motim, mesto nosilca na sasiji pa ostane isti.. Kako ma pa opelica corsa narejen pa pac nevem :]

mož je napsial da bi vse menjal samo da ne ve ce so na istem mestu nosilci kot pri bencincu.Ne vem kaj tebi ni jasno da mu pojasnjujes naj vzame nosilce od dizla ce je sam rekod a bo vse menjal.
Pa nea vas stekam kaj se morte vsi, vedno v toto mojo kantico v podpisu vtikovat, ko nimate bol pametnih argumentov , eni ste res omejeni.
Slika

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK So jul 29, 2006 2:30 pm

zakaj bi motor premenjal? premenjaj pleh :lol: :lol: :lol:
NeVi@ + ToMaZ
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov