Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ninklja
Nov uporabnik

prenizek avto

Napisal/-a ninklja Sr jul 26, 2006 10:52 am

Okay, sem že iskala pod "amortizerji" in "podvozje", pa nisem nič o tem našla, tako da me ne zmerjat, če ste že kje pisali o tem, ker res ne vem, kam še pogledat ...

Stvar je v tem, da mi avto ob vsaki luknji (da ležečih policajev niti ne omenjam) butne ob tla. Včasih s sprednjim delom, včasih s plastiko na podvozju.

Do sedaj teh problemov nisem imela in mi ni jasno, od kod je avto naenkrat toliko nižji. Če nočem udariti ob tla, se moram čez ležeče policaje voziti tako počasi, da vsi za mano znorijo (jih povsem razumem).

Help!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr jul 26, 2006 10:54 am

Poglej če imaš cele fedre, da niso slučajno počili, tud amortizerje daj pogledat.

Najbolj da se odpelješ do enega, ki ima dvigalo in dvigne avto, da se pogleda kaj je z podvozjem.
Slika

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Sr jul 26, 2006 10:55 am

opiši malo, kakšen avto imaš in kakšno podvozje; original ali znižano, katere vzmeti...
Nekatere vzmeti se s časom bolj posedejo kot druge...

Tako ti bodo mojstri lažje svetovali

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Sr jul 26, 2006 11:01 am

avto sem imela dvignjen, pa se ne vidi nič. so pogledali in rekli, da vse zgleda okay (ni pa bilo nobenih testov in nič niso narazen jemali, na prvi pogled se skratka nič ne vidi). na plastiki se sploh ne poznajo udarci, spraskano je samo na sprednjem delu avta (neka dva ogromna šraufa (??) - vsak na eni strani)

imam mercedesa razred A, ki je nizek že itak po defaultu in ga tudi prej nisem upala niti na pločnik parkirat, ker sem vedno nasedla. enkrat sem zapeljala v neko luknjo in naredila za 600 000 škode. se je most (karkoli pač to je) zlomil, za kar baje moraš biti blazno talentiran, da ti to uspe naredit.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jul 26, 2006 12:07 pm

Imel sem službenega Mercedesa A (prejšnji model, long izvedba) pa nisem imel nikoli takšnih težav ne s pločniki niti z ležečimi policaji. Nikoli nisem nikjer podrsal pa avta nisem glih šparal.

V tvojem primeru pa diši na to, da je avto bil nižan in so se s časoma tudi vzmeti še dodatno posedle in je avto zato zdaj prenizek.

V kolikor pa ni bil nižan je pa možno da se sliši kaj drugega, recimo stabilizator, kakšen kos vpetja ali pa preširoke feltne, ki podrsajo po kakem štrlečem delu vse to pa se lahko sliši kot, da bi podrsala po tleh. Še posebej je to verjetno, ker praviš, da spodaj ni nič kaj dosti podrsano.

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr jul 26, 2006 12:30 pm

No jaz mam tud A-ja... Tak kot si rekla da je ze v osnovi avto ful ful nizek, samo da pa bi bli taki problemi kot jih pa maš ti , to pa ne! Torej al ti je počila kaka fedra, al so amortizeri zanič, al je bil avto nižan že prej in se je vse skup vsedlo.. Ker v original stanju ne more bit takih problemov..Idi na dvigalo, naj ti en dobro vse pregleda, ker kdo se spozna vsaj malo ti bo verjetno takoj povedal...

lp
gorgo

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Sr jul 26, 2006 1:56 pm

avto sem kupila nov in nižan sigurno ni bil. feltne so iste, kot sem jih dobila, ko sem ga kupila, tako da to ne more bit. ne sliši se kot drsanje ampak direkten udarec na tla. včasih po plastiki (sredina avta), včasih po železju (spredaj).

Uporabniški avatar
JZ
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a JZ Sr jul 26, 2006 2:05 pm

Imel sem avto, kjer je bil prednji spodnji del (aluminijst dodatek za karter) oddaljen od tal 12 cm, sponke auspuha pa še kakšen cm ali dva nižje pa mi ni uspelo, da bi kjerkoli na cesti nasedel. Na pločnik pa se ga je dalo parkirati samo z dvema kolesoma in sicer bočno, ležeče policaje pa sem zaradi kratke medosne razdalje in zelo počasne vožnje brez večjih težav premagoval, tako da 'blazno talentiran' kar drži.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jul 26, 2006 2:12 pm

od punce bivši p206 je tudi občasno "poribal" po tleh pri vožnji čez ležeče policaje in se slišal tak zvok. na kaoncu se je pa izkazalo, da je to sam gumica amortizerja ribala ob kovino...
Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 26, 2006 2:14 pm

Dimenzija gum je ta prava, da niso prenizke?

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Sr jul 26, 2006 3:02 pm

sem že tudi sama o tem razmišljala ... ali če bi bile preslabo napumpane ... pa sem te gume zamenjala pred zimo, avto pa mi je začel butat ob tla šele zdaj
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 8 gostov