simko1 je napisal/-a:Pazi!Ce ti je res zakuhal,je dihtinga dobila svoje.
Bi pa vprasal kar tule,imam rover 416 l.96.
Ko vklopim klimo se mi vklopijo ventilatorji na kondenzatorjih(kar je normalni),obenem pa ventilator na hladilniku vode motorja(a je to normalno?)
Pred tremi meseci so mi menjavali spredi vse(odbijac,kondenzator klime,ohisje ventilatorjev,hladilnik vode),pa od takrat se mi to dogaja.Tam pa mi recejo da oni niso nic krivi.Ko stojim nekje pred semafori ali v koloni dlje casa z vklopljeno klimo,mizacne(ne vedno)Neka izklapljati in vkllapljati klimo,tak da jo moram obvezno izklopit,ker se motor zacne zaganjat,ce pa speljujem pa cuka.Sedaj pa ne vem kaj je vzrok,abi bil stalno vklopljen ventilator na hladilniku motorja vzrok temu.Domnevam,da stikalo poslje tok ventilatorju,a on ga ze ima in zaradi tega zacne rele klime zafrkavat ali pa je fuc.Ko pa doma avto poskusam pa se mi to ne dogaja.
Zanima me se kaksen pomen ima pri avtu lamda sonda
Hvala
simko1 je napisal/-a:.Ko stojim nekje pred semafori ali v koloni dlje casa z vklopljeno klimo,mizacne(ne vedno)Neka izklapljati in vkllapljati klimo,tak da jo moram obvezno izklopit,ker se motor zacne zaganjat,ce pa speljujem pa cuka.Hvala
simko1 je napisal/-a:... preveč plina v sistemu klime povzroči pri višji temp. previsok tlak, ki varnostno izklaplja kompresor klime... predvidevam
če ti kadi belo pa smrdi po antifrizu pol ti je šla dihtnga pod glavosimko1 je napisal/-a:Na tehnicnem so m spostili skoz.Tip pa mi je reku da je fuc katalizator ali pa lamda sonda.Pol sem ga vprasa kako pa se to ve.Reku je da je treba katalizator narazen vzet in pogledat,ce mogoce ni razsut.Pol po vasem naj bi to smrdenje in dimnjenje bilo neki narobe z izpusnim sistemom.Povprecna poraba je od 6.8 do7.8 odvisno od voznje,cez v glavnem ne gre,razen ce ga teram nad 5000 obratov
čare je napisal/-a:ma pomoje da je isto ,ja glede tistga kajenja pa če dolivaš antifriz pol sigurno ne bo luže ampak je sigurno tesnilo glave zanič poglej še kok je kej smetance na pokrovu za dolivanje olja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov