Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Audi a4 rezervoar

Napisal/-a AM Po jul 31, 2006 10:30 am

Vedno ko grem tankat , mi lučka gori in še vozim z avtomobilom kakih 80km, nato grem tankat in lahko največ natankam 42 litrov 95 oktanca. Ne spravim več noter, kar ven meče, potem pa se grem pelat, mi pa kaže na števcu, da ga še mam malo praznega. Pač ne kaže polno.
A je možno, da mi ne kaže točno goriva, saj bi naj bil rezervoar velik 60 litrov in tukaj nekaj ne štima.
Kje se nahaja ta merilec pri a4 avantu letnik 99 ??? Da bi ga ven vzel pa malo sčistil pa to.
Oz. kaj bi lahko bilo drugega narobe. Dober lahko je narobe, da sem jaz tak smotan, samo ko mi ven vrže, pač da je poln, še počasi dolivam, ampak vseeno ven meče. Torej je poln. Ampak ne štima po litrih, ki jih tankam in tudi števec še kaže, da ni še poln.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jul 31, 2006 10:59 am

Ne vem za tvoj avto, ponavadi je tako, da sta merilec in bencinska pumpa pod zadnjimi sedeži. Sedeže dvigneš, odstraniš morebitno tapeto, spodaj je pokrov, pod katerim sta merilec in pumpa.

Ne smeš imeti čisto polnega tanka, ko to delaš, pazi tudi, da nisi zraven luknje s prižganim čikom :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po jul 31, 2006 11:13 am

V enih avtih je merilec tako zaprt v bencinski pumpi, da se ga ne da podreti in popraviti. Nekateri avti se jim nivo naštima tudi softversko na računalnik. Malo se pozanimaj.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Re: Audi a4 rezervoar

Napisal/-a Black Jack Po jul 31, 2006 2:29 pm

AM je napisal/-a:Vedno ko grem tankat , mi lučka gori in še vozim z avtomobilom kakih 80km, nato grem tankat in lahko največ natankam 42 litrov 95 oktanca. Ne spravim več noter, kar ven meče, potem pa se grem pelat, mi pa kaže na števcu, da ga še mam malo praznega. Pač ne kaže polno.
A je možno, da mi ne kaže točno goriva, saj bi naj bil rezervoar velik 60 litrov in tukaj nekaj ne štima.
Kje se nahaja ta merilec pri a4 avantu letnik 99 ??? Da bi ga ven vzel pa malo sčistil pa to.
Oz. kaj bi lahko bilo drugega narobe. Dober lahko je narobe, da sem jaz tak smotan, samo ko mi ven vrže, pač da je poln, še počasi dolivam, ampak vseeno ven meče. Torej je poln. Ampak ne štima po litrih, ki jih tankam in tudi števec še kaže, da ni še poln.

Si že kdaj mogoče slišu da ima avto pri odprtini za tankanje neki gumbek za luft spuščat.....??? zdi se mi da bi ga mogu met......
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jul 31, 2006 3:53 pm

Ja vem, to je tista zapora noter, ko ono pištolo noter porineš se odpre, to vem ja.

Jo odprem in dolivam in mi vseeno ven meče.

centro
Nov uporabnik

Napisal/-a centro Po jul 31, 2006 4:37 pm

plovec za bencin imas v tanku do njega pa prides tako da v prtljazniku dvignes tapeto in odvijes plasticen okrogel pokrov pod njim se skrivata ben. pumpa in plovec. verjetno se ti plovec zatakne ko imas se cetrt tanka bencina.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov