Kot prvo vprašanje zate vectra 1816v. Manometri ????? Ali lahko ti s tem napolniš klimo na optimalno raven?? Ta tema je za ne vem koga - mooče blondinke pa še te ne oreš več n.....nit. Novi avtomobili imajo variabilni kompresor zato ti tu manometri ne pomagajo ker lahko namesto predpisanih 550g plina (ibiza,cordoba,polo....-2002) napolniš hudo več. Štos je v ventilu, katerega krmili računalnik motorja in določa s kolikšno močjo hladi.
Starejši avtomobili kontrola vsako pomlad - plin ven - plin not.
Japonci po potrebi - ni krize.
Novi avtomobili kakor za koga - novejši ko je, slabši je.
Glede količine plina pa obstajajo autodata, tabele polnjenja za bencinske in dizelske agregate, po moči motorja .......
Na koncu koliko boste napolnili klimo je vaša stvar.
Bistvenega pomena pa je da klimaša po tem spluvate, da vas je oskubil za xxxxx sit, klima pa vam še vedno greje.(premalo plina, preveč plina adijo kompresor ali kaj drugega).
Dragi forumci, žalost me je, ko berem vaše kozlarije, ko se prepirate kot majhni otroci, čigav avto ima več na števcu, namesto da bi spraševali konkretno, in konkretno odgovarjali.
Večkrat bi kot strokovnjak za klime in avtoelektroniko komu svetoval, ampak nima smisla. V poplavi bedarij se tudi pametna misel izgubi.
V svojem kraju imam velik sloves in tudi širše okolice Ljubljane, moj edini problem je ker nimam časa za vse zadeve, ki bi jih moral popraviti. Ljudje malo nergajo, vendar vsak počaka na vrsto.
Ne pravim da smo najboljši, vendar boljših ni, sem zadnjič prebral na neki tabli. Drži, vendar se vedno najde zamenjava zate.
dost bo.
Upam da nisem koga užali, če sem ga pa, si je sam kriv, adijo!

mislim, da imaš zamašeno žico ............