Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ironcross
Nov uporabnik

pomoč pri gumijastih delih avtomobila

Napisal/-a ironcross Po avg 07, 2006 9:05 am

lepo pozdravljeni !
tole je moj prvi post, pa že pišem v okvare in popravila na vozilih :roll: :P

gre za avto VW Golf 2. avto je že precej star, a ker je zelo lepo ohranjen in tudi mašina je zelo vredu ( tudi narejena generalka... ) bi ga rad še nekaj časa imel ;)
problem pa je, da so dume okoli stekel, na notranji strani vrat... uglavnem vsi gumijasti deli na avtu so postali trdi, "zapečeni" od sonca in drugih vremenskih zadev.
sedaj pa me zanima, ali kdo ve kako bi te gume vsaj malo "porihtal", obstaja kakšen kvaliteten proizvod za to, ali pa mogoče kakšen nasvet iz domače garaže ;)
hvala za vse odgovore,
Boštjan

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Po avg 07, 2006 10:15 am

Edina rešitev je, da zamenjaš gume. Mi smo to naredili za majhen denar. Gume pa smo dobili na avtoodpadu.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Re: pomoč pri gumijastih delih avtomobila

Napisal/-a JoeLoe Po avg 07, 2006 11:07 am

ironcross je napisal/-a:lepo pozdravljeni !
tole je moj prvi post, pa že pišem v okvare in popravila na vozilih :roll: :P

gre za avto VW Golf 2. avto je že precej star, a ker je zelo lepo ohranjen in tudi mašina je zelo vredu ( tudi narejena generalka... ) bi ga rad še nekaj časa imel ;)
problem pa je, da so dume okoli stekel, na notranji strani vrat... uglavnem vsi gumijasti deli na avtu so postali trdi, "zapečeni" od sonca in drugih vremenskih zadev.
sedaj pa me zanima, ali kdo ve kako bi te gume vsaj malo "porihtal", obstaja kakšen kvaliteten proizvod za to, ali pa mogoče kakšen nasvet iz domače garaže ;)
hvala za vse odgovore,
Boštjan

Je bil avto precej na soncu? Ziher kje s primorske? Tam je malo soli v zraku skoraj vedno... slabo vpliva na gumjaste dele...
Avtoodpad... ali pa kakšna totalka... V ogalsniku ziher najdeš kakšnega, ki gre po delih.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po avg 07, 2006 11:16 am

nobena krema ti ne bo pomagala (oz. letvicam in gumicam). zamenjava je edina rešitev...
Slika

ironcross
Nov uporabnik

Napisal/-a ironcross Po avg 07, 2006 5:33 pm

pozdrav !
ja saj tega sem se bal. pravzaprav sm bil pa 95% da bo tak odgovor. je*at ga, bo treba pa tiste res kritične zamenjat, za ostale, ki pa niso tako zdelani, bo pa treba nekaj najdt. kakšen vazelin...

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 07, 2006 7:00 pm

ma reskirj tistih 10,15k pa boš meu ornk. k tisto namazano bohve kok cajt bo zdržal. pa da ti ne bo pol čz cajt kje zamakat začelo.

ironcross
Nov uporabnik

Napisal/-a ironcross To avg 08, 2006 7:59 am

živjo !
ja sej ne zaradi denarja. to itak, da bi reskiral pa ornk porohtal gume. sam problem je, ker če zdele na novo zamenjam te gume s kakšnimi rabljenimi, nikoli več mne bo stal isto skupaj ane. rabljene gume za golfa hje pomoje kr težko dobit. pa rabljene so že "navajene" na prejšnja stekla.
sem naprimer ravno zadnjič menjal na vratih in se druga guma nikakor ne prilega na vrata oz. na šipo. in mam 4 mm razmaka med šipo in gumo :S
sem mislil da je kakšna stvar, ki bi gumo malo omehčala, naredila bolj prožno, da bi gumo lahko sam spravil v položaj, da bi bilo prav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov