Nasveti in napotki ter povpraševanja...

anaz
Nov uporabnik

Kraj: ms

kaj ukreniti, če ti avtomobil slabo popravijo???

Napisal/-a anaz Sr avg 09, 2006 6:35 pm

23. junija sem imela prometno nesrečo (nisem bila povzročitelj prometne nesreče), zato sem morala peljati avto na popravilo. Ker je naključno mimo prometne nesreče prišel gospod, ki je ravno zaposlen pri pooblaščenem serviserju za mojo znamko avtomobila, sem ga odpeljala k njim v delavnico, ker so od prometne nesreče bili oddaljeni le par kilometrov. Omenil mi je nadomestni avtomobil in da bo moj avto popravljen v roko 1 tedna, kar je pozneje tudi lastnik servisa mi obljubil. Dejali so tudi, da bi bilo škoda peljati tako poškodovani avto na cenitev na zavarovalnico, zato je bilo dogovorjeno, da bo prišel cenilec iz zavarovalnice moj avto ocenit kar pooblaščenemu serviserju - pozneje sem izvedela, da so moj avto vseeno vozili na cenitev na zavarovalnico.

Glede nadomestnega vozila je bilo tak, da bi za nekaj dni morala vseeno plačati uporabnino za nadomestno vozilo, zato ga nisem vzela. Ampak prišel je teden na okrog in moj avto še zmeraj ni bil popravljen. Takrat sem se z lastnikom servisa po pregovarjanjih le dogovorila, da ni moja krivda, da ni avto popravljen in da želim nadomestno avto na njegove stroške, dokler ne bo popravljen moj avto. In tako so minili 4 tedne, je bil moj avto končno "popravlen". Takoj sem opazila, da je zelo slabo oblikovana pločevina in da ni leva in desna stran enaka, zato avta nisem prevzela, oni so pa napako odpravili v roko 1 dne. Prav tako se niso odpirala vrata od prtljažnika, ter notri so manjkale moje stvari, pa čeprav je bilo rečeno, da je avto nared da ga lahko odpeljem. Naslednji dan sem avto prevzela, pa čeprav še ni bilo na njem mojih zadnjih koles - sem pa dobila njihove nadometne za čas, ko se moje popravljajo. Po 14 dneh sem dobila "svoje" kolesa (alu kolesni obroč) nazaj, vendar še zmeraj nismo zaključili posla, ker nisem še dobila pokrova za kolesniobroč - nekje so ga izgubili, zato so naročili novega.

Ker sem že prej enkrat omenila, da želim račun za opravljena dela in nadomestne dele, sem ga le dobila, pa čeprav so trdili, da ga ne rabim, ker so vse že sami poslali na zavarovalnico.

Na računu sem namreč odkrila, da je zaračunan rabljen kolesni obroč, čeprav so meni rekli, da so mojega popravili. Po natančnem pregledu sem ugotovila, da res nimam svojega, saj so vsi tri ostale moje poškodovani, ta pa ni. Zanima me, ali lahko meni vgradijo rabljene dele brez mojega soglasja? Prav tako avto sedaj ne leži tako na cesti kot prej, ker ga vleče na sredino ceste – ampak serviser trdi, da imam to že od prej. Prav tako sem na zadnjih vratih odkrila 10 cm trak drugačne barve kot je moja – tudi to bi naj že imela od prej – jaz pa sedaj sprašujem, če sploh to so moja vrata. Prav tako sta na stranskih vratih se pojavile 2 modri lisi, ki ji tudi prej nisem imela.

Prav tako so zaračunani okvirje za tablice, pa čeprav mi jih niso menjali.

Kako pa je z garancijo njihovega dela?

Jaz imam tak slab občutek, da ima jaz samo ven izklepan avto, zaračunali pa so si menjavo nove pločevine. Prav tako, da so popravili moj stari odbijač, pa čeprav so zaračunali novega. Tudi izolacija je zelo slabo narejena.

Da o zaračunanem delu sploh ne govorim.

Seveda pa me serviser niti ne vidi rad, ker ima z menoj same izgube – zavarovalnica je namreč postavili določen limit, koliko bodo krili stroškov, serviser pa je ta znesek za 30.000 sit še presegel – to je žal moralo iti iz njegove blagajne.

In kako naj bom sedaj jaz po vsem tem mirna, da moj avto ne bo začel čez leto ali dve na mestih popravila rjaveti? Kako je z garancijo njihovega dela? Verjetno me nihče ne bo upošteval, če bom jaz le s tem računom prišla reklamirat njihovo delo, če bi čez čas bilo kaj narobe.
Ali lahko še kar koli ukrepam?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
anaz

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 09, 2006 7:24 pm

hmmm... le od kod mi je tole znano - a so ti slučajno v novem mestu tole popravljali?

Vem, da ti tole ne bo glih v tolažbo, ampak se jaz se z zelo podobnim (skoraj enakim) primerom ukvarjam že dve leti pa vse skupaj kaže, da nikoli ne bom nikoli videl 400 jurjev, ki so mi še dolžni :(

Predlagam pa ti, da najprej dobiš mnenje kakšnega strokovnjaka, ki ti bo preveril vsa odstopanja. Prijaviš lahko primer tudi na uradu za varstvo potrošnikov pa še kakšno inšpekcijo jim pošlji - zelo radi imajo goljufije ;)

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Sr avg 09, 2006 7:30 pm

Jst bi na tvojem mestu najdu kkšnga mehanika ali pa ličarja da res pregleda avto tko k se spodob pol pa z njemu na servis ker bojo mehanika ali ličarja mal bol poslušal kokr pa stranko (moje mnenje). Oglas se tm z enim mehanikom (ličarjem) pa naj on pove oz. dokaže da niso novi deli ampak da so samo popravljeni in v tem primeru se sklicujta na račun kjer piše da so deli NOVI. Če še naujo odnehal pol jim pa počas kkšno reklamo nardiš na radio hit (odprta linija) ob sobotah, skratka dj jim vedet da boš šla do konca. V vsakem primeru pejt z nekom tja ki lahko stoji za svojimi besedami na podlagi znanja. Tud kkšnga odvetnika probi najdt pa njega upraš za pravno odgovornost serviserja ter seveda kaj narest v primeru reklamacije. Upam da bojo ugodil tvojim željam v vsakem primeru pa se jim ne pustit k že tko ful folka nategujejo serviserji tko da v akcijo pa bo. Ponavad pomaga že da un vid da ne boš odnehala in če boste najdl skupn jezik ti bo pač vrnu neki dnrja nazaj čim je pa avto zaleten pa itak veš da skor nkol ni isti tko da se probi dogovort za nižjo ceno popravila in to je to. Upam da boš čimprej to rešla k vem k je moj fotr tum meu nesrečo (ni biu povzročitelj) in vem kok živcev gre za te stvari.
Lp

anaz
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a anaz Sr avg 09, 2006 7:38 pm

Na zvezo potrošnikov sem se ze obrnila in dejansko so v avtoservisu par velikih grešk naredili, za katere jih lahko držim.

Problem bo meni edino dokazati, da imam jaz zmontirani nazaj moj stari odbijač, ter dokazati, da je ven odrezan moj razbiti kos pločevine, poravnan in ta isti nazaj zavarjen namesto novega dela.

Mi lahko kdo svetuje kakšnega strokovnaka, ki bi mi te greške lahko potrdil v okolici MB ali Ms?

Lp
anaz

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr avg 09, 2006 9:12 pm

Snami oblogo vrat, pa poglej še z notranje strani, pa previdno, da se ne bo kaj potrgalo.

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty Sr avg 09, 2006 9:37 pm

Jaz pravim, da so ličarji po večini LOPOVI in da gledajo samo kako bodo kje kaj z malo truda zaslužili.Brez tvojega dovoljenja pa na avto nebi smeli dajati rabljenih delov, res pa je da limit ki ga določi zavarovalnica nesmejo prekoračit, če ga moraš sam poravnati stroške (če so takšni deli kot si jih sam izbereš).So pa nekatiri, ki imajo veze pa jim na avto dajo stare dele razliko pa izplačajo.Pritiži se, pošlji jim inšpekcijo, pa pozanimaj se pri odvetniku če je možno to iztožiti.Če so oni takšni do tebe zakaj bi se jim pustila, vrni odarec.Upam, da boš vse dobro rešila.Lp

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr avg 09, 2006 10:02 pm

Glede na to da vsako leto plačuješ zavarovalnino in da je bilo tvoje vozilo pred nesrečo brezhibno je naloga Servisa da spravi avto v stanje kakršno je bilo pred nesrečo, naloga zavarovalnice pa da krije stroške... torej če ne gre drugače -> tožba!!! Morš bit pa tečna, sicer danes drugače tako ali tako nič ne dosežeš...
Še prej se pa prepričaj da imaš vse dokaze ( poročilo o nezgodi, policijski zapisnik,... čimveč dokazou ) Vsekakor pa se posvetuj s kakim odvetnikom... pa dobro reši!!

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr avg 09, 2006 10:17 pm

Jaz bi šel npr: na AMZS (v ljubljani vem da imajo to storitev) in ti lahko avto pregleda sodni izvedenec... to pomeni človek katerega podpis nekaj velja... Res stane 40k SIT, ampak če se misliš kakorkoli pravdat je dobro imeti nekaj napisanega kako pa kaj... ali pa kak original servis....

Drugače pa težko bo kaj.... Zato se je dobro prej pozanimat kakšni so klepariji in ne potem....

Je pa npr. moj oče imel sledeč problem: Avto je razbil, ga dal popravit pooblaščenemu WV serviserju, in nato ga v službi čez 3 mesece presenetita dva moža v modrem in zahtevata naj pokaže avto... Policaje so zanimala vrata... namreč ali so bila nova ali iz ukradenega vozila....

Toliko pač o tem koliko lahko verjamemo serviserjem, če ga pač osebno ne poznaš, ali ne veš s kom imaš opravka...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr avg 09, 2006 10:31 pm

... naročnik in plačnik popravila pri serviserju nisi bila ti, ampak zavarovalnica... prvi korak: z dejstvi predoči zavarovalnico, ker so oni bili ogoljufani (mislim, da jim bo za nadaljnje sodelovanje s tem serviserjem to dober info), ki lahko v primeru nekorektnega in sumljivega popravila zadržijo plačilo izvajalcu... potem pa se boste dalje dogovarjali, kaj se je (ali bi se kje drugje) za cenitveno določen limit dalo popraviti...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 11, 2006 8:22 pm

Jst bi obvestil zavarovalnico in se šel tja zmenit in pokazat račun in tudi kaj je bilo resnično storjeno na avtu.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov