Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Planetek
Nov uporabnik

Stopalka za plin gre v prazno :(

Napisal/-a Planetek Po avg 21, 2006 3:09 pm

Hi!
Meni pa sicer moja Justy (beri: "renglica") sicer ne dela nekih posebnih težav, vendar zaradi let že počasi opozarja nase.

Danes mi je ravno stopalka za plin ostala "noter". Se pravi ne vrne se (sicer se vrne vendar gre "v prazno"). Kje naj pogledam oz. kaj moram popravit? Do sedaj se mi je to že enkrat zgodilo, vendar se mi je po par poskusih "pumpanja" le vrnila nazaj... oz. je zagrabla . Danes pa nikakor noče.

Prosim za nasvet oz. za navodila. Pa, če ima kdo kej kakšno sliko kako pa kaj. HVALA 100X.

lp, B.

p.s.: upam, da ste razumeli, kar sem napisal .

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Po avg 21, 2006 3:50 pm

Prvo poglej žico iz stopalke na loputo, da se ni odtrgala ali pa se je kaj snelo.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To avg 22, 2006 7:35 am

Našpricaj oz. namaži zajlo! Zna bit, da ti ena ali več žičk blokira hod nazaj in ti drži gas stisnjen..Zlo neugodno po prehitevanju.. :(
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando To avg 22, 2006 8:03 am

pa to se ti je najbrž zajla strgala, ali pa snela....možno, d aje spredaj na loputi kka "vzmet" šla, ki vrača vse skupaj v prvotni položaj....?!

Malo preveri na motorju, če loputo normalno odpira/zapira, če je zajla nataknjena; poglej spodaj pri stopalki kak vse skupaj zgleda?!?!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe avg 25, 2006 10:56 am

Mirando je napisal/-a:pa to se ti je najbrž zajla strgala, ali pa snela....možno, d aje spredaj na loputi kka "vzmet" šla, ki vrača vse skupaj v prvotni položaj....?!

Malo preveri na motorju, če loputo normalno odpira/zapira, če je zajla nataknjena; poglej spodaj pri stopalki kak vse skupaj zgleda?!?!

Tocno tako.
Ce pa je FBW sistem pa poglej ce je kaka vzmet pri pedalu .. ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov