Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

VW Polo - Opozorilna lučka izpušnih plinov

Napisal/-a jery Sr avg 30, 2006 11:10 am

Pozdravljeni!
Danes mi je na VW Polotu (2001) začela svetit kontrolna opozorilna lučka izpušnih plinov.
Mrbit kdo ve kaj naj bi to pomenilo? ... zihr nec dobrga ... € bo treba spet dat :evil:
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Re: VW Polo - Opozorilna lučka izpušnih plinov

Napisal/-a Shebo Sr avg 30, 2006 11:49 am

jery je napisal/-a:Pozdravljeni!
Danes mi je na VW Polotu (2001) začela svetit kontrolna opozorilna lučka izpušnih plinov.
Mrbit kdo ve kaj naj bi to pomenilo? ... zihr nec dobrga ... € bo treba spet dat :evil:

Kako pa zgleda ta lučka?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Sr avg 30, 2006 12:05 pm

poglej v navodilih...?!

Mogoče lambda sonda, katalizator..?!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

george_h
Novinec

Napisal/-a george_h Sr avg 30, 2006 12:09 pm

zapel se do servisa pa ti bodo pogledal ,a maš kakšno slikco od te lučke???

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Sr avg 30, 2006 12:21 pm

Lahko da je samo zanič bencin:

KANZYANI je napisal/-a:Natancno nebi vedel je pa nekaj v zvezi s tem da pri nizji oktani se motor prevec matra ker je eksplozija bol na silo pri visji pa bolj mirno deluje in se manj matra. No vgavnem bi bilo vse kul ce bi bil pri nas 95 okt res 95 je pa baje tam nekje 92 oktanov vredn.
Tako je blo pojasnilo ko mi ga je na servisu dal na racunalnik in me poducil nej ne tankam 95. No prodajalec je ob prevzemu rekel naj tankam 95 :P

Bolj natancno vam nebi znal povedat lahko le povem da so mi svetile lucke mislim da za lambdo in napako na izpuhu ko sem tankal 95( ne me drzat za besedo) in odkar tankam 100okt ni vec problemov(zvenim kot v reklami :lol: ). Ne vem pa ce so ti starejsi modeli o kateri tece tema tolk obvutljivi kot novi :?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 30, 2006 12:24 pm

Daj za hec najprej preveri, če ti delajo "štop lampe", če ni kaka žarnica pregorela. To bi bil lahko eden od razlogov, da sveti ta lučka (mislim da je govora o rumeni "EPC" opozorilni lučki). Sliši se neumno, ampak tako to je pri polotu - meni je meddrugim gorela ta lučka, ko so crknle štop lampe. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

jery
Novinec

Napisal/-a jery Sr avg 30, 2006 2:00 pm

Eto sm slikou zadevsno ... s servisni knjigi pise . Obiscitie Vokswagnovo servisno delavnico :evil:

P.s.: una lucka na levi strani (ne zavorna ;) )
Priponke
lucka p002.jpg
lucka p001.jpg

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Sr avg 30, 2006 2:13 pm

Polo78 je napisal/-a:Daj za hec najprej preveri, če ti delajo "štop lampe", če ni kaka žarnica pregorela. To bi bil lahko eden od razlogov, da sveti ta lučka (mislim da je govora o rumeni "EPC" opozorilni lučki). Sliši se neumno, ampak tako to je pri polotu - meni je meddrugim gorela ta lučka, ko so crknle štop lampe. :roll:

V eni drugi temi je blo govora, da če ti štop lampe crknejo začne utripat lučka za predgretje - spirala. Mislm da je biv Golf 3, diesel.
mare

jery
Novinec

Napisal/-a jery Sr avg 30, 2006 2:25 pm

vse ok in prav sm stop luci mi delajo ....

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Sr avg 30, 2006 3:48 pm

Pomoje je to lambda sonda,ker sem jest to menjal ko sem mel še garancijo.Mam pa Polota isti letnik.Pa ni poceni,se mi zdi da je čez 50k :?
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če avg 31, 2006 12:55 am

O.k., če štop lampe delajo, potem je kaj drugega, npr. elektronika. V tem primeru sta ti verjetno na začetku goreli obe lučki (EPC in Check), zdaj ti pa gori samo še Check. Če z avtom ni nič narobe (če se lahko normalno pelješ), se ti bo lučka sama od sebe čez nekaj časa ugasnila. Tu nimaš kaj dosti za narest, meni so se te lučke - pazi to: pri novem avtu (!!!) nonstop prižigale, na servisu pa niso nikoli nič ugotovili. Sčasoma sem se navadil na ta "light show" in se nisem kaj dosti vznemirjal. Če se ti pa lučka po določenem številu kilometrov ne bo ugasnila, potem pa res pojdi na servis. Ampak skoraj bi se upal stavit, da se bo ugasnila sama od sebe čez nekaj časa, tako da ni treba takoj panično letet na servis, ker tam ti bodo samo mastno računal že za sam priklop na računalnik, naredil pa ne bodo (po mojih izkušnjah) nič. ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če avg 31, 2006 1:02 am

FRANCIVW je napisal/-a:Pomoje je to lambda sonda,ker sem jest to menjal ko sem mel še garancijo.Mam pa Polota isti letnik.Pa ni poceni,se mi zdi da je čez 50k :?

Lahko bi bilo tudi to, ampak kot sem rekel: V kolikor mu avto normalno vžiga, v kolikor se normalno pelje oz. v kolikor nasploh vse normalno deluje (razen te lučke seveda), naj počaka še nekaj časa (enih 100 do 200 km), če ne pa na servis.

Uporabniški avatar
kor.
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a kor. Če avg 31, 2006 7:55 am

imel sem isti problem senzor za predgretje bencina je šel tako nekako se reče
pelji se do servisa pa boš videl da je to ni preveč drago cc10,000k[/u]

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če avg 31, 2006 8:42 am

kaj maš dosti mestne vožnje? mam sestrično, vozi micro malo 1.0, pa nonstop mestno vožnjo, nič turira..pa je avto star 3leta pa je padla na tehničnem zaradi plinov..mislim daje odstopalo okrog 5,5..kar je too much..
Slika

Uporabniški avatar
Maco
Novinec

Re: VW Polo - Opozorilna lučka izpušnih plinov

Napisal/-a Maco Če avg 31, 2006 8:44 am

jery je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ko sem mel jaz še polota smo na servisu ugotovil, da sveti zaradi neke zadeve v tanku. Za odzračevanje al neki podobnega. Neki je šaru po levem delu motornega prostora in je blo ok. Pol je še ene parkrat zasvetila ampak avto je šel ok.
Zadnjič spremenil Maco, dne Če sep 07, 2006 10:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

jery
Novinec

Napisal/-a jery Če avg 31, 2006 10:09 am

Dons sem pelou k serviserju in je pogruntou da je fuc kabl in en cilinder zat ni delou.
Bemo, to bi lahka tut js pogrunto :oops:
Kabl zamenou in dela ko urca.
Sem bil pa ob 30€ :(

djgregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a djgregy So sep 02, 2006 8:13 am

hočeš rečt da je avto laufov po treh cilindrih
če pa to nisi sam mogu ugotovit, pol ti pa jest nebi dal več avta v roke, to pa ja slišiš pa čutš, slabi pospeški, tresenje,.....

ava ava
mitsubishi colt C50 l.90 1.3 12V, skoda favorit pick up l.92 1.3 8V

tomazsk1
Nov uporabnik

Napisal/-a tomazsk1 So sep 02, 2006 9:29 am

The Edge je napisal/-a:kaj maš dosti mestne vožnje? mam sestrično, vozi micro malo 1.0, pa nonstop mestno vožnjo, nič turira..pa je avto star 3leta pa je padla na tehničnem zaradi plinov..mislim daje odstopalo okrog 5,5..kar je too much..

Če je zarad plinov padla, je treba sam v en dolg breg turirat avto v drugi navzgor pa v tretji navzdol, pa takoj na tehničnega pa bo šlo skoz.

Romeoo
Nov uporabnik

Rešitev problema?

Napisal/-a Romeoo Ne sep 17, 2006 4:57 pm

Mi lahko prosim točno poveš, za katero cev je šlo, imam namreč podoben problem.

Hvala.

jery
Novinec

Re: Rešitev problema?

Napisal/-a jery To sep 19, 2006 10:05 am

Romeoo je napisal/-a:Mi lahko prosim točno poveš, za katero cev je šlo, imam namreč podoben problem.

Hvala.

Men je sla cetrta..
Najbolj, da peles serviserju, da te prklop na racunalnik in ti prec pove ka je fuc.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov