Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Ne dela kilometrina

Napisal/-a sonček Po sep 11, 2006 7:18 pm

Živjo

Imam majhen problem, ki niti ni tako moteč a kljub temu hočem da deluje vse tako kot mora.
Zdej včasih deluje skoz včasih in to zmerja bolj pogost pa se ustavlja na devetki (to je tista številka za na 100 m)...kilometri pa itak enkrat dela enkrat ne.

Aja števc ni elektronski da nov pomote

Nasveti dobrodošli
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 11, 2006 7:20 pm

... je pač bil slabo klajban...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po sep 11, 2006 7:30 pm

Kaj

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po sep 11, 2006 8:46 pm

DrMr je napisal/-a:... je pač bil slabo klajban...

Slabo prevrten.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Po sep 11, 2006 9:05 pm

Če bi kdo vsaj malo bolj opisal znamko,tip in letnik avta bi bilo precej enostavnejše.

Pride nekdo k zdravniku in mu reče :
Boli me
Zdravnik mu pogleda v oči predpiše tablete in
bolnik zadovoljen odide.

zdravnik mu je dal aspirin . Hahahahahahhahahahahahahah
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po sep 11, 2006 9:58 pm

dr.otkar je napisal/-a:Če bi kdo vsaj malo bolj opisal znamko,tip in letnik avta bi bilo precej enostavnejše.

Pride nekdo k zdravniku in mu reče :
Boli me
Zdravnik mu pogleda v oči predpiše tablete in
bolnik zadovoljen odide.

zdravnik mu je dal aspirin . Hahahahahahhahahahahahahah

A je kej pomembn kakšn števc je sej itak pri starih avtih je navadn ni elektronski.

Pa niti ni prevrten, ma kr realne...je možn da je zanič številčnca.

lp

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po sep 11, 2006 10:17 pm

Aspirin je tak standard. Dandanes se pri splošnem zdravniku dobi še samo aspirin, no, lekadol.

Ja pri števcu pa po moje nimaš kaj šraufat, ga je najboljše zamenjat. Lahko pa probaš malo z roko vse skup zavrtet, prav po številčnici, tiste številke, mogoče so se na kak čuden način zaskočile, pa vedno znova preskakujejo zato ker niso v pravem položaju.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po sep 11, 2006 10:20 pm

dr.otkar je napisal/-a:Če bi kdo vsaj malo bolj opisal znamko,tip in letnik avta bi bilo precej enostavnejše.

off topic: se vidu da si malo na forumu. sonček ma golfa 2, italjanskega s 4 eletričnimi šipami, dizl seveda pa ne vem kok ma še vse oprema. si lohk sploh še želiš bolš avto? sori, mogu sm :lol:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To sep 12, 2006 5:34 am

Ko sem mel še pred leti škodo sem peljal k mehaniku in je zamenu številčnco pa je pol delal. Zdej vrjetno so se zobčki že dodobra načel

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To sep 12, 2006 6:27 am

S|icKeR :tomidelej:
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 12, 2006 10:31 am

Lepo ga razstavi narazen, spucaj prah in umazanijo ven, razstavi koleščke in številke kilometrov, spucaj in preglej če so zobi kaj obrabljeni. Preden jih sestaviš nazaj, jih namaži s kako specialno mastjo (naprimer za videorekorderje), ali pa z belo nevtralno mastjo za živilsko industrijo. Sestavi nazaj, seveda na enako število kilometrov kot jih je bilo prej.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To sep 12, 2006 11:03 am

sebaveh je napisal/-a:Lepo ga razstavi narazen, spucaj prah in umazanijo ven, razstavi koleščke in številke kilometrov, spucaj in preglej če so zobi kaj obrabljeni. Preden jih sestaviš nazaj, jih namaži s kako specialno mastjo (naprimer za videorekorderje), ali pa z belo nevtralno mastjo za živilsko industrijo. Sestavi nazaj, seveda na enako število kilometrov kot jih je bilo prej.

Hm...se loti kdo tole pri mojem narest (proti primernemu plačilu,seveda)? Mam sicer ravno nasproten problem-kilometrino mi zelo pospešeno obrača(tud še old school klasičn števc), tko da nej bi blo po števcu v zadnjem letu narjenih prek 4 mio km... :roll: Tko da če je kdo tok mojstra da bi se lotil to poštimat, bi blo zlo fajn (sam se pa ne grem spravit razdirat vsega skup pri japoncu ker pojma nimam kako pa kaj narest :( ). lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To sep 12, 2006 11:26 am

ka pa če je že "zajla" bol slaba, glede na to da trza tut kazalec za hitrost, če sm js sploh prav razumeu?
LP Rok

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To sep 12, 2006 12:24 pm

bi znala bit zajla. recimo sosedu je golf 1 D v drugi zabil števc :lol: -kriva zajla
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 12, 2006 6:41 pm

Saj to res ni nobena umetnost naredit, malo občutka rabiš, pa je ;) Saj bi ti rade volje naredil, za en bandidos, vendar sem v Domžalah kake dvakrat na leto. Bom pa ziher šel še letos dol kdaj. Pa si ziher da je vseeno na zajlo? Ker Civic letnik '95 naprimer ima klasični števec kilometrov, ampak nima zajle temveč elektro impulze.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To sep 12, 2006 8:00 pm

A mislte da je kriva zajla sam nč ne niha kazalec za hitrost, le bi bi potem bl zajla.

Pač rad vidm kok je kje kej kilometrov.

lp

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To sep 12, 2006 8:50 pm

pa jst mislim da so ti zobniki mal pobrani, pri števcu.

tak da 3 jurje v žep pa na najbližji avtoodpad po celoten drug števec.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Lumpi
Nov uporabnik

Napisal/-a Lumpi To sep 12, 2006 9:24 pm

Speedfighter je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Lepo ga razstavi narazen, spucaj prah in umazanijo ven, razstavi koleščke in številke kilometrov, spucaj in preglej če so zobi kaj obrabljeni. Preden jih sestaviš nazaj, jih namaži s kako specialno mastjo (naprimer za videorekorderje), ali pa z belo nevtralno mastjo za živilsko industrijo. Sestavi nazaj, seveda na enako število kilometrov kot jih je bilo prej.

Hm...se loti kdo tole pri mojem narest (proti primernemu plačilu,seveda)? Mam sicer ravno nasproten problem-kilometrino mi zelo pospešeno obrača(tud še old school klasičn števc), tko da nej bi blo po števcu v zadnjem letu narjenih prek 4 mio km... :roll: Tko da če je kdo tok mojstra da bi se lotil to poštimat, bi blo zlo fajn (sam se pa ne grem spravit razdirat vsega skup pri japoncu ker pojma nimam kako pa kaj narest :( ). lp

Če bi bil tvoj avto japonc bi verjetn bil dražji, pa full več bi se jih po naših cestah vozil.(ti se kar tolaži z japonskim protonom)
Drgač pa na hondi je pa najmanjši problem ven števc dobit, pa malo zavrtet km-je.
Boris

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Sr sep 13, 2006 6:58 pm

Lumpi je napisal/-a:Če bi bil tvoj avto japonc bi verjetn bil dražji, pa full več bi se jih po naših cestah vozil.(ti se kar tolaži z japonskim protonom)

Vidš k neumnosti klatiš! Če bi se mal pozanimal, bi ti blo jasno da je večina Protona v osnovi Mitsubishi (vključno z motorjem, tehniko, notranjostjo...) in le-ta je nedvomno japonski! V bistvu je japonc sestavljen v Maleziji... Tko da pred podajanji neumestnih komentarjev se je fajn pozanimat če je res kar komentiraš ;)

sebaveh je napisal/-a:Saj to res ni nobena umetnost naredit, malo občutka rabiš, pa je ;) Saj bi ti rade volje naredil, za en bandidos, vendar sem v Domžalah kake dvakrat na leto. Bom pa ziher šel še letos dol kdaj. Pa si ziher da je vseeno na zajlo? Ker Civic letnik '95 naprimer ima klasični števec kilometrov, ampak nima zajle temveč elektro impulze.

Zihr nism...če boš pa v Domžalah še letos pa se ti bo dalo lotit tega, pa sporoči - maš pa zihr en 6pack bandidosov v dobrem :D

pissi
Nov uporabnik

Napisal/-a pissi Pe nov 24, 2006 4:57 pm

Pozdravljeni!

No podoben primer sem imel js pri Golf 2. Kilometrina je delala čisto vredo, sam številčnica za prevožene kilometre se ni premikala. Problem se odpravil tako, da sem števec vzel iz armaturne ploče in ugotovil, da je bil "luft" med zobčeniki. Potem sem ga samo postavil v pravilno lego in težava je bila odpravlena.

Srečno!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 10 gostov