Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SUNDAR
Nov uporabnik

EL.ŠIPE-OKVARA!

Napisal/-a SUNDAR Sr sep 13, 2006 12:10 pm

Mene zanima sledeče!
Crknila mi je šipa na voznikovi strani,šel popravit, električarje zamenjal stikalo, en teden je delalo, nato spet ne! Po ponovnem obisku električarja mi le ta pove, da je verjetno crknil modull! Sedaj pa malo dela, malo ne dela!
Mogoče zna kdo pomagat!
vw polo,2000 letnik!
BOLJ JE STARO,BOLJ JE STARO

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 13, 2006 1:40 pm

mislm da je par dni nazaj bla ena taka tema.od enga audija a3 pa golf IV podobnega letnika.mislm da je problem v eni plastiki ki se obrabi.uporabi iskanje

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr sep 13, 2006 1:56 pm

ne .. v tem primeru sipa pade v avto in je ne dobis sploh vec gor.
Slika

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Sr sep 13, 2006 8:50 pm

Udarec s kladivom po motorju mehanizma, ali malo močnejši ročaj izvijča, hkrati pa pritisni tipko za dvig-spust stekla.
Če ne dela ponovi.
Koliko pa vzame električar za tako delo?
Lep dan.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr sep 13, 2006 10:52 pm

probi pogledat kontakte na spoju med vrati in karoserijo. mal podrmi, lahko je to pri men je blo, zdej dela bp.

SUNDAR
Nov uporabnik

Napisal/-a SUNDAR Če sep 14, 2006 6:51 am

Hvala za odg., bom probal nekaj od tega naredit! Električar je rekel da je verjetno modul, pa ni poceni vse skupaj, baje imajo to VW od golfa 3 naprej neko hibo s temi šipami!
Lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če sep 14, 2006 7:49 am

Kaj je v modulu? V modulu je upor, preko katerega teče tok za premikanje šip. Ko se šipa ustavi, tok naraste in s tem napetost na uporu. Ta pojav merilno vezje zazna in izklopi pomik. Če ne bi vse utrgalo ali bi drati zgoreli. Če šipa sama po sebi ne teče gladko (zvita ali pusta vodila...) se med obratovanjem avtomatsko izklaplja. Isto velja za zatikanje v končnih legah. Najprej je treba pregledati zvezo med šipo in pogonom, da ni zamaknjena in da lepo teče, potem iskati napako v modulu.

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Če sep 14, 2006 10:23 am

poglej si mojo temo.
jaz sem razstavil in sestavil motor (malo počistil ščetke) in zaenkrat še kar deluje.
pri meni je pač bilo to, da motorček pride v mrtvo lego in ga samo brca v rit zbudi.

SUNDAR
Nov uporabnik

Napisal/-a SUNDAR Če sep 14, 2006 11:44 am

Hvala za pomoč, bom odprl vse skupaj pa bomo vidli..
Lp

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Ne mar 01, 2009 2:57 pm

Bom kar tukaj dodal svoje vprašanje. Zadnjič sem avto Renault Megane 2 pustil pred trgovino in ko se vrnem, je bila sovoznikova šipa spuščena (najprej sem pomislil na vlom, vendar ni bilo nobenih črepinj). Probal sem stikalo na voznikovi in sovoznikovi strani ampak ni delovalo. Preveril varovalke, vse OK. Potem sem snel tapeto in preveril kontakte, do elektromotorčka oz nekega modula (predvidevam, da skrbi za ustavitev elektromotorja, ko je šipa v skrajnem položaju) dobim napetost naprej ne (stvar je snemljiva, na enem koncu se priključi konektor s 6 priključki, na drugi strani ima 2 priključka, ki po vsej verjetnosti vklapljata eletromotor).
Zanima me, ali se da ta del kupiti posebej kupiti in kakšna je cena (oznaka je Temic 0675) ter ali je možno, da je šlo še kaj?

Hvala in lp

p.s: morda če kdo ve. Ni mi jasno, zakaj je sistem tudi če je pregorel spustil šipo, ker ko sem avto zapustil, je bila šipa zaprta?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov