Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SanjaX
Nov uporabnik

Menjava olja?

Napisal/-a SanjaX Če sep 14, 2006 10:18 am

Jaz pa imam en problem. V avtu mi je začela utripat rdeča lučka, simbol podoben skodelici :-P in mislim, da gre najbrž za pomanjkanje olja? Sedaj pa me zanima ali lahko jaz sama kupim to olje in ga zamenjam, ter kako? ali ga morem peljati na servis, da mi to tam uredijo?

Hvala, čaw

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če sep 14, 2006 10:21 am

Nč se več z avtom vozit!!!! Kateri avto maš - mašina in model.
POtem ti bomo lahko povedali katero olje notri dat, in tega boš šla PEŠ iskat,če nočeš met generalke na avtu....

Hjoj... :jao:

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če sep 14, 2006 12:47 pm

Glede na tvoje poznavanje avtomobila je najbolje da ga odpelješ na servis...
Zdej pa resno... Lahko olje samo doliješ, vendar če veš katerega imaš sedaj notri... Lahko pa olje zamenjaš, pod mašino imaš vijak, ki ga odviješ olje iztočiš, in nato naliješ novega... pa potrebno je zamenjati ali pa vsaj očistiti filter...to je pa že malenkost bolj zahtevno opravilo... priporočam da najprej doliješ olje in avto pelješ k mehaniku, da ti on to postori...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če sep 14, 2006 8:40 pm

Sanjax: To je isto kot pri ljudjeh če ma človek B krvno skopino in če si kej naredi mu novjo dal A krvno skupino.

Tk da kr na servis in jim povejte, da maste mal olja not. Pa ne mi rečt da vam lučka svet, ker pol pa raj pejte kupt litr olja na servis.

Tista olja k jih kupš v trgovin z avtodeli so za kakšne stare avte

Bom tukaj vprašal.
Kaj je dobro po 2000 km ponovno menjat olje v motorju. Imam mal že zmahan motor in sem ga zamenjal kake 2000 km nazaj zdej ga bi pa še enkrat je to kej v korist al nč.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 14, 2006 9:33 pm

e sonček sonček najbolš da kr vsakič ko greš tankat še olje zamenjaš , ti teta pa dolij olje pa ga redno kontroliri ker očitno ti ga zmanjkuje oz. ti ga pije pa kakor vidim ne veš nič o svojem avtu zato ti toplo priporočam da mu privoščiš en konkreten redni servis pa nekoga ki ti bo pokazu kje se kej doliva/kontrolira

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če sep 14, 2006 9:45 pm

čare je napisal/-a:e sonček sonček najbolš da kr vsakič ko greš tankat še olje zamenjaš , ti teta pa dolij olje pa ga redno kontroliri ker očitno ti ga zmanjkuje oz. ti ga pije pa kakor vidim ne veš nič o svojem avtu zato ti toplo priporočam da mu privoščiš en konkreten redni servis pa nekoga ki ti bo pokazu kje se kej doliva/kontrolira

Kva zdej a se bomo hecal al resno jemal. Je dobro zamenjat olje po nekaj 1000 km ali kr na 10 tkm in le tega sproti kontrolirat pije mi ga 2-3l/10 tkm.

lp

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Če sep 14, 2006 10:08 pm

Ja če ga vozš na 10k obratih pa če si dal pred tem mineralno olje notr pol je dobr ga menjat.

Drgač pa ne ne rabiš menjat olja,mora zdržat 10 k km z vsakršno vožnjo razn extremno...

Gospodična pa še enkrat pravim,ne vozit avta če lučka že gori-takrat je lahko že prepozno ali zelo zelo pozno...

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Če sep 14, 2006 10:09 pm

sonček je napisal/-a:......

....Tista olja k jih kupš v trgovin z avtodeli so za kakšne stare avte....

lp

Sam kakšna butasta izjava je pa to?
Svašta ampak res svašta....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 14, 2006 10:23 pm

sonček olje po 1-2 tisoč km je dobro zamenjati če delaš generalno na motorju kr tko mal brezveze pa nimaš kej menjat edin če maš višek denarja pol pa kontaktiri mene pa bova šla kupit olje za moj avto pa še tankat greva lahko sprot sam prej povej da bom mel sigurno prazen tank :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če sep 14, 2006 10:25 pm

Miholl je napisal/-a:

lp

Nč ni butasta izjava...vsako olje kupljeno v trgovini z avto deli so za stare avte...un na servisih pa za bolj predpisane nove avte oz. po servisni tk pravjo drugi ne jest..

Jest pa mislm da ni kej dost pomembn kakšna olje daš not mora bit ustrezna viskoznost (obvezno) za proizvalace olja pa tk pravm dlih t najblj pocen ne ampak mal dražja olja so boljša več plačaš več maš koristi od tega.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če sep 14, 2006 10:27 pm

čare je napisal/-a:sonček olje po 1-2 tisoč km je dobro zamenjati če delaš generalno na motorju kr tko mal brezveze pa nimaš kej menjat edin če maš višek denarja pol pa kontaktiri mene pa bova šla kupit olje za moj avto pa še tankat greva lahko sprot sam prej povej da bom mel sigurno prazen tank :D

Tk je pravu en uporabnik !

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe sep 15, 2006 2:20 pm

sonček glede tistih olj iz trgovine si pa tud u temo brcnu ker vsa olja ki jih imajo servisi imajo tud trgovine z avtodeli res je da nima vsaka trg. vseh olj ampak najde pa se vse ker oplovo kao original olje je valvoline z drugo nalepko pižo ma esso,citroen ma total,fiat selenio... in to vse dobiš po trgovinah za manjši denar kot na servisu

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 15, 2006 3:35 pm

Sonček: A če potem v trgovini za avte kupim ultra RS je to slabše olje kot če mi enakega dajo noter na servisu? Kaj je v trgovini 20W30 namesto 10W60? :twisted:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe sep 15, 2006 3:59 pm

sonček je napisal/-a:
Miholl je napisal/-a:

lp

Nč ni butasta izjava...vsako olje kupljeno v trgovini z avto deli so za stare avte...un na servisih pa za bolj predpisane nove avte oz. po servisni tk pravjo drugi ne jest..

Jest pa mislm da ni kej dost pomembn kakšna olje daš not mora bit ustrezna viskoznost (obvezno) za proizvalace olja pa tk pravm dlih t najblj pocen ne ampak mal dražja olja so boljša več plačaš več maš koristi od tega.

lp

sonček....
a se ti sploh na kej spoznaš al si ti bl rekla-kazala?
če kupiš neko olje npr castrol txt v trgovini z avtodeli, na petrolu, na uradnem servisu al pa v lokalni mesnici je enako olje
konec

in v dobrih trgovinah z avtodeli ti lahko ponudjo katerokoli znamko olja, od a do ž
razlika med servisom in trgovino je samo v ceni
podpis

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe sep 15, 2006 4:13 pm

sonček.....ti si čist TEMN!!! :roll:

v toliko temah sodeluješ, pa v vsaki oz skoraj vsaki pišeš oz sprašuješ take bedarije da je joj :roll:
olje v trgovini je za stare avte :lol: naj ti povem da je večja možnost da dobiš na kakem servisu slabo olje (seveda ti napišejo neko drugo-kvalitetno olje) notri pa vlijejo čisto kaj drugega.....kot pa če kušiš eno olje v trgovini, za katerega veš da ustreza standardom tvojega avtomobila in da ni neka "žlj" firma , ker tudi na embalaže pišejo vsega hudiča, samo da se proda :!:
lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe sep 15, 2006 5:34 pm

Kolikor vem, je ženska spraševala, kaj ji je storiti. Torej ustavi na prvi pumpi, prosi enega od petrolovcev, da prekontrolira olje in ga po potrebi dolije, menda bo vedel katerega. Potem se spokaj na en servis in daj zamenjati olje, če je to res treba, poglej na listek, kdaj je naveden naslednji interval menjave ali vzdrževalnega servisa.
Olja so vseh vrst, tudi taka za solato, najboljše za solato je bučno. Solato opereš, dobro odcediš, da ostane čim manj vode, jo posoliš in pomešaš, dodaš začimbe za solato (Kotany v Sparu), malo natrtega česna in varčno naoljiš z bučnim oljem. Ko je dobro premešano, vzameš jabolčni kis z medom in okisaš po okusu. Takoj postrežeš ali sama poješ. Če pomešaš vrstni red, ki je napisan ali mešaš vse sestavine naenkrat, je solata za1K, preverjeno.
Tako je tudi z menjavo olja v motorjih, malo je treba prebrati in vedeti o vrstah olja, preden to kar zamenjaš. Obenem se menja zračni filter in oljni filter, pa klima filter ali še kaj. Vprašaj na servisu, ki ti bo z veseljem pomagal. Ni nujno, da je ravno uradni, običajno so 3x predragi.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe sep 15, 2006 5:36 pm

Sonček... OJEJ OJEJ...
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe sep 15, 2006 5:48 pm

sonček ojojojoj hehehhehehe kaj vam je morm mal vs zajebavat k noben nč ne zna povedat,napisat pametnga. blblblblbblbllblb :-P blblb :roll: :roll: :roll:

Zdej pa dovolj norčij !

To kar ste napisali vi tako drugi mislijo ne JEST. JZdej smo si na čistem tako, da brez veze ste po nepotrebnem me cetiral.

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe sep 15, 2006 5:59 pm

sonček je napisal/-a:sonček ojojojoj hehehhehehe kaj vam je morm mal vs
zajebavat k noben nč ne zna povedat,napisat pametnga. blblblblbblbllblb
:-P blblb :roll: :roll: :roll:

Zdej pa dovolj norčij !

To kar ste napisali vi tako drugi mislijo ne JEST. Zdej smo si na čistem
tako, da brez veze ste po nepotrebnem me cetiral.

lp

off: torej si namenoma govoril o svojem (ne)znanju oz. krivi veri?
in s tem povzorocil ene veliko citiranje...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Pe sep 15, 2006 6:04 pm

:jao: :jao: :jao: kakšne mate.Ženska ti pa pelji avto na servis.Tudi če ga boš sama menjala,kar močno dvomim :roll: ker če maš novejši avto ko boš zamenjala olje ti more nekdo resetirati računalnik.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 6 gostov