Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Lučka od olja se prižiga

Napisal/-a fricko1 Pe sep 15, 2006 4:40 pm

Sami problemi, mam polota 1.4, pred tednom dni sem opazil da mi pušča olje pri pokrovu ventilov, ugotovil sem da je počen eden od tistih treh vijakov ki drži pokrov. No potem pa sm dau dol pokrov, vzel tisti kos dol ki drži gred, ker sem mogu povrtat in vzet navoj ven od tistega vijaka. Potem sem dal vse na mesto kot je bilo, novo tesnilo,...Dolil še malo olja. Sedaj pa se vozim in ko se motor fanj segreje se mi prižiga lučka od olja, opazil pa sm tudi nek mali ropot tam kjer sem vzemal ven vijak. No a mi lahko kdo pomaga kaj bi blo morda narobe oz. na kaj morem bit pozoren, nebi si delal kakih nepotrebnih stroškov.

Lp Matic

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe sep 15, 2006 4:49 pm

upam,da ti niso opilki, ko si vrtal leteli v motor! Za prižiganje lučke je pa lahko vzrok senzor pritiska olja. Si količino olja preveril?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe sep 15, 2006 4:52 pm

lučka za olje se ti prižge zato ker pade tlak olja!Zakaj ti pa pade tlak olja ko se motor segreje je pa dobro vprašanje!Ja če si dol snemal drsni ležaj od gredi je možno da nisi pravilno nazaj sestavu in olje pušča na ležaju kar pomeni padec tlaka in se lučka prižge!

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Sr sep 27, 2006 2:55 pm

Evo spet se vam javljam, z malo zamude. No rešil sem problem, pa za tiste ki boste imeli enak problem, vam povem kaj je bilo narobe. Peljal sem ga k mehaniku, ta pa je vzel dol karter in v olni pumpi je en filterček, in ta filterček je bil nenormalno zamazan in zato je bli tlak v motorju nižji in ni blo dovolj mazanja v motorju zato je tudi začelo ropotat. No zdej pa motor dela kot urca.

Lp Fricko
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 6 gostov