Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Montaža daljinsko zakl. na centralno zakl. Golf III

Napisal/-a Asprex Ne sep 17, 2006 2:36 pm

Če kterem ne paše da je pod to rubriko naj da pod splošno debato!

Imamo Golf III 1.9TD, letnik 94 z centralnim zaklepanjem. Kupli smo modul za daljinsko zaklepanje in bi ga radi zmontirali. Izogibam se avtoelektričarjem, ker nas vsak hoče opeharit, češ dela je za 2h čeprav vem da bo zmontiral v pol ure.

Prilagam načrt modula za DZ in pa sliko žic na air kompresorju. Najverjetneje pride v poštev shema (4), največji problem mi dela Common wire, nevem ktera barva žice je. Pa kam priklopim žico za vse štiri žmigace?

Če kter kaj ve bi mu bil zelo hvaležen. Pa kam bi bilo to najbolje montirat? Zravn air kompresorja ali pod volan? Hvala!

Slika
Slika

1 - rdeče-bela
2 - rumena
3 - rjava
4 - rdeče-črna
5 - rdeče-črna
6 - rdeče-rumena
7 - siva
8 - prazno
9 - rumeno-črna
10 - zelena
11 - rumeno-črna
12 - belo-črna

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne sep 17, 2006 3:03 pm

Sam sem zmontiral veliko takih modulov.
Moti pa me, da se najdejo pametnjakoviči, ki vse vejo, in znajo naredit v 5 minutah!
Takim, pa ne pomagam!

Znanje se plača!
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne sep 17, 2006 3:15 pm

Bric je napisal/-a:Sam sem zmontiral veliko takih modulov.
Moti pa me, da se najdejo pametnjakoviči, ki vse vejo, in znajo naredit v 5 minutah!
Takim, pa ne pomagam!

Znanje se plača!

Word.

Elektricar vabi.
Sprav se vezat, pa glej ce bos naredil v manj kot dveh urah. Ze tale post s to ostevilceno slikco te je kostal pol ure ali vec..

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne sep 17, 2006 4:39 pm

Glej meni je montiro en z tega foroma pa smo porabli tudi skoraj 2 uri tak da te nic nena nategujejo mogoce lahko ti to v pol ure naredis neem :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne sep 17, 2006 4:50 pm

Bric & Voith obraz tipične slovenske fovšije! Če bi napol mrtvega človeka najdla na cesti mu najverjetneje ne bi pomagala! Zaletita se nekam, bom že nekak!

marko01, lepo te prosim, avtoelektričar dnevno zmontira približno 3 takšne module in mi nebo pravil da rabi 2h! Pa daj no!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne sep 17, 2006 5:49 pm

ne me prijet za besedo, ampak mislim da je "common wire" žica za maso?

Je pa res da za tako stvar rabiš vsaj 2 uri, še posebaj za kak avto z "nenavadnimi fintami" ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne sep 17, 2006 8:19 pm

2 uri rabiš za nenavaden modul (made in china), drugač ti pa jaz mojga od mete zmontiram v golfa za stavo tudi v 15 min !!!!!
Če je škoda dnarja za nas štromarje, ga pač je, naredite sami kakor veste in znate, pa nekaj kolegov morte met, pa kakšen telefon za kerga poklicat.
Suma sumarum na koncu nekaj kofetkov, pirčkov ali pa sokcov za mlečne fantke pa se račun izide.
Ne kliči vraga da ne spusti belega dima .... :cry: , potem pa do električarja, pa v jok kuk bo koštal...

V tem času delo ni vredno (od njega je še vsak umrl), informacija se pa plača :twisted:

:idea: p.s. pa na kompresor ti ni treba priklaplat, ker imaš žice tudi na l.stebričku.

Bog odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :!:
mislim, da imaš zamašeno žico ............
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 6 gostov