Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

včasih se pregreva

Napisal/-a sonček Po sep 18, 2006 4:17 pm

Živjo vsem

Imam en problem pri mojmu golfu 2 D. Gre se za pregrevanje motorja včasih celo temperatura naraste na 3/4 polja (kazalec), po tem se vključi """zmeraj ventilator """"".............ventilator deluje in sej naj bi vklapljal pri temperaturi 84 C. Pregledal sem tudi vse cevke za kroženje vode. In sem ugotovil, da je ena cevka mrzal (to govorim k je motor vroč) ta se nahaja na spodnji strani točno pri vodni pumpi le ta pa gre v hladilnik. Vodna pumpa ne ščije ali pušča......termostat deluje saj se zjutraj avto ogreje kar precej hitro(cca 2km).
Fora pa je v tem, da včasih se avto pregreva zmeraj tudi med vožnjo kaže nekje od polovice 2/4 pa do 3/4 polja nekje vmes včasih celo več tudi 3/4.
Včasih pa se zgodi da se avto ne pregreva kazalec na polju se ustavi nekje malo čez sredino pa tud če ga ganjam. Vodna pumpa naj bi bila menjana z eno rabljeno vsaj tako mi je reku prejšnji lastnik.

Ali je možno tukaj da je vodna pumpa zanič ali pa je termostat na pol odprt.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po sep 18, 2006 4:23 pm

Jst sem pa mislil,da je VW golf II dobr avto,ampak sodeč po tvojih postih,vidim da je en velik j**c :lol:

Sonček,pelji avto k enemu mehaniku,ga mu pusti en dan ali dva,pa da ti vse porihta,bo še najboljš :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po sep 18, 2006 4:27 pm

P.S. a boste spet začel

edit:
pelji avto k enemu mehaniku,ga mu pusti en dan ali dva,pa da ti vse porihta,bo še najboljš
a ti ta stavek ne pove dovolj :roll:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po sep 18, 2006 4:34 pm

RedBull™ je napisal/-a:Jst sem pa mislil,da je VW golf II dobr avto,ampak sodeč po tvojih postih,vidim da je en velik j**c :lol:

Sonček,pelji avto k enemu mehaniku,ga mu pusti en dan ali dva,pa da ti vse porihta,bo še najboljš :)
:evil:

A zarad pregrevanja pa mislš, da je avto slab al kaj ...sej je lahko vodna pumpa slaba al pa šteka termostat.
P.S genralke ne bo treba delat k sm ga zrihtal sam zdej vžiga k hudiča tud k je topu vžge takoj.

Pač zdej me malo skrbi, ker se včasih pregreva.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 18, 2006 4:40 pm

Sonček ti si en tak paničar da po moje ne poznam večjega ( so vštete tud punce.....)

Si zmeru s termometrom kok ma dejansk voda stopinj ko je kazalc na 3/4? Verjem da boš presenečen...... prek 90 sigurn ni... kar pa je delovna temparatura.

Tista cev more bit hladna sej le tam se voda vrača iz hladilnika ( hladilnik vodo ohlaja a ne? )

Še kot podatek.... moj se segreje na 110 stopinj med priganjanjem ( AC in prva u hrib) Pa še ni mel blemov z motorjem in pregrevanjem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po sep 18, 2006 4:58 pm

lisko je napisal/-a:Sonček ti si en tak paničar da po moje ne poznam večjega ( so vštete tud punce.....)

Si zmeru s termometrom kok ma dejansk voda stopinj ko je kazalc na 3/4? Verjem da boš presenečen...... prek 90 sigurn ni... kar pa je delovna temparatura.

Tista cev more bit hladna sej le tam se voda vrača iz hladilnika ( hladilnik vodo ohlaja a ne? )

Še kot podatek.... moj se segreje na 110 stopinj med priganjanjem ( AC in prva u hrib) Pa še ni mel blemov z motorjem in pregrevanjem.

Hvala lisko se mi je zdel da mora bit hladna skoz. ostale pa so krožne sej so dve cevki oz tri če se ne motm pri pumpi vodni.
Generalka pa itak odpade, ker sem se lotil sam popravila manjšega seveda in sedaj dela tako kot po generalki.

lp

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po sep 18, 2006 9:01 pm

Menjaj termostat in termostikalo, mogoče bo kaj boljše. Strošek je itak par jurjev oz. nič. Pa preveri nivo hladilne, mogoče sistem ni bil dobro prezračen.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Po sep 18, 2006 9:53 pm

Kako pa kiler na mestu kar vodo cudezno ohladi. Vrjetno je tko kot je pred mano napisu, termostikalo pa termostat pa si zmagu.
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po sep 18, 2006 9:59 pm

BlažB je napisal/-a:Kako pa kiler na mestu kar vodo cudezno ohladi. Vrjetno je tko kot je pred mano napisu, termostikalo pa termostat pa si zmagu.
Lp

Itq da hladi! Voda ma 90 stopinj plus, okolica pa 30 al pa mn. A ni razlika v temperaturah ocitna? Je pa res, da je pri hitrosti ohlajanje intenzivnejse.

Drgac pa probej eno foro: dej gretje na ful, pa sajbe dol, pol pa opazuj cagar. mogu bi past, ker se hladilna voda ohlaja, v nasprotnem primeru je kej narobe

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz To sep 19, 2006 12:27 am

Ja je res samo ne tok da bo prisla noter voda 90C+ ven bo sla pa kar hladna, oz. je rekel da je cev hladna.
No sej nima veze, upam da si postimal...
Lp
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 19, 2006 1:08 am

jst sploh ne vidm problema pa sj se mu ventilator przge tko da use dela ok.napisau je da mu kazauc na zgornjo cetrtino gre po pa se ventilator przge.sj tko je normaln.dokler se ventilator prziga nj bi blo ok

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To sep 19, 2006 4:53 pm

LudiLimun je napisal/-a:
BlažB je napisal/-a:Kako pa kiler na mestu kar vodo cudezno ohladi. Vrjetno je tko kot je pred mano napisu, termostikalo pa termostat pa si zmagu.
Lp

Itq da hladi! Voda ma 90 stopinj plus, okolica pa 30 al pa mn. A ni razlika v temperaturah ocitna? Je pa res, da je pri hitrosti ohlajanje intenzivnejse.

Drgac pa probej eno foro: dej gretje na ful, pa sajbe dol, pol pa opazuj cagar. mogu bi past, ker se hladilna voda ohlaja, v nasprotnem primeru je kej narobe

evo dons sem to probal dal na ful ventilacijo takrat k sm mel zaprte okne je tem. narasla na 3/4 pol pa ko sm dal na 3 brzino on odpru da je pihal ...okna pa to je pa tem. padala .....
kaj bi bilo to.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr sep 20, 2006 5:22 pm

Le kej je bilo to da mi danes ni tel vžgat golf pustu sem ga v klancu kake 45 stp tm nek.....prej sem pa še natoču do vrha nafte in pol kr ni tel vžgat...pol sm ga pa pošlepal in je kresnu takrat pa ko kamion pokadu....je res da ma mal slabo kompresijo sam sem neki zrihral da avto boljše vžiga prej je pa zmer vžigal.

Pa ne me spet banat oz. napadat, ker sam prosim za NASVET in nič drugega.

lp

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Sr sep 20, 2006 5:32 pm

Kar se tiste temperature tiče, ki je padla. Sej more :D , od kje pa mislš da ti pozim toplo u kabino piha, če ne od drgje kukr toplega motorja (in podobnih virou toplote).
Da ni kresnu :shock: , lohk da ti je nafta u valj stekla, pa je bla, recimo, svečka morka. mogoče še kej druzga...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 20, 2006 9:39 pm

sonček,meni se zdi,da ti je vžigalne svečke zalil - mislim no :oops: :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr sep 20, 2006 9:49 pm

No se mi je zdel.
Pol sva pa z bratom golfa potegnila "(beri on ima istega golfa kot jest)" s štrikom pol je pa kresnu sam ko je kresnu pa to dizl ne morte vrjet kako je pokadu k svina pol je pa še plav kadu no po tem se je stabiliziral. Veš nikol ne veš kje se kej lahko tazga zgodi da maš prej probleme pa nej bo to na novem ali starmu avtu.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], zundapp in 7 gostov