Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Špricanje in klepanje vrat in blatnika.

Napisal/-a slobender Po sep 18, 2006 5:04 pm

Danes sem imel prvo nesrečo, v kateri sem krstil svojega ljubega Tipota. V blagem ovinku mi je na cesto skočo pes in jaz sem se mu refleksno seveda poskuso umaknit. No, psa na srečo nisem zadel, sem pa zaradi mokre ceste zdrsnil v grabn, potem malo po bregu grabna navzgor in kot da to ne bi bilo dovolj sem se še prevrno na levi bok.

P.S. Vozil sem le 40km/h, kar je očitno bilo dovolj za tole akrobatsko akcijo. Še posebej sem prilagodil hitrost mokri cesti, a očitno nisem načrtoval na njej še psa. :lol:

Škoda poleg skrampanega ponosa so vdarjene vrate (od ležanja na boku (niso porajsane le zvite)), malce zvit blatnik. Oboje bo potrebno sklepat in pošpricat. Mehanik mi je na hitro ocenil, da bo za špricanje in ostalo delo potrebno odšteti nekje 40-50k. Meni se zdi razumna cena za špricanje celih vrat in blatnika, klepanje itd. Kaj pravite vi na ceno?

Še slika vrat:

Slika[/img]

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Po sep 18, 2006 5:27 pm

Mogoče probi na kakšnem odpadu dobit cel kos, pa bo še ceneje. Cena pa je kr OK

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Po sep 18, 2006 5:54 pm

Problem je, ker trivratnih tipotov v sloveniji praktično ni oz. so zelo zelo redki. :(

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Po sep 18, 2006 7:13 pm

Pa ti bo vrata poklepal al zamenjal z drugimi? ker so kr dost vdrte, kokr vidm iz slike. Drugač je pa cena ugodna oziroma nekje standardna za tako popravilo. Lp ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 18, 2006 8:46 pm

vrata definitivno druga ce bos le kje dobo.
cena kar ok.
Sipo se gre normalno spustit dol?

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po sep 18, 2006 8:54 pm

Jaz bi preveril male oglase, mogoče se kje najde kak kos. Cene pa tudi niso pretirane, skoraj bi rekel, da je ceneje od klepanja - če pa ni nič za dobit, ti pa drugo kot kleparija niti ne ostane.
Cena je pa še kar zmerna. Seveda, če predvidevamo, da je narejeno kot je treba.
SlikaSlika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po sep 18, 2006 8:55 pm

Kakor je povedal (in strinjam se), da je zelo težko dobiti vrata 3-vratnega modela. Sicer so pa vrata zgolj "nežno" potolčena in ni zmečkanin, zato se da to tako poravnati, da se nič ne vidi, nato pa malo skita in bo kot novo. Se pa strinjam s ceno - delo pač nekaj stane... Cena je torej normalna...

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender To sep 19, 2006 6:45 am

Ne, šipe zdaj ne morem spuščat. Za vrate sem gledal po netu in sem našel samo za 5v tipota ... te najdeš na vsakem ovinku. :roll:

Glede dela bo 100% opravjeno kot mora bit. Sem že vido dost del od tega človeka in res naredi super. Zdaj me edino skrbi šajba, ki se ne spušča. :(

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To sep 19, 2006 7:23 am

Potrebno bo ven vzet avtomat za šipe in pogledati, če se da ravnati vodilo. Če ne boš moral najti kje rabljeno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 19, 2006 7:59 am

Prvo pišči lastnika psa. Če lastnik živi v hiši manj kot 300m oddaljeni od mesta nesreče in je hiša zavarovana, potem naj ti plača lastnik tole poškodbo iz njegovega zavarovanja hiše, ker je to povzročil njegov pes. Vse urediš na zavarovalnici.

Po naklučju sem zvedel, da če imaš zavarovano hišo potem imaš zavarovanega tudi psa zraven za primer poškodb ali povzročitve nevarnosti (pes koga napade, ogroža ali povzroči nesrečo). In to do cene 300.000 tolarjev, kar pa bo dovolj za popravilo tvojega avtomobila.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To sep 19, 2006 8:04 am

nebivedu je napisal/-a:Prvo pišči lastnika psa. Če lastnik živi v hiši manj kot 300m oddaljeni od mesta nesreče in je hiša zavarovana, potem naj ti plača lastnik tole poškodbo iz njegovega zavarovanja hiše, ker je to povzročil njegov pes. Vse urediš na zavarovalnici.

Po naklučju sem zvedel, da če imaš zavarovano hišo potem imaš zavarovanega tudi psa zraven za primer poškodb ali povzročitve nevarnosti (pes koga napade, ogroža ali povzroči nesrečo). In to do cene 300.000 tolarjev, kar pa bo dovolj za popravilo tvojega avtomobila.

Mi smo moral psa ektra zavarovat...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender To sep 19, 2006 8:18 am

Lastnik psa je neznan, ker mi domačini niso hotli povedat od koga je. Verjami, prvo sem šel iskat cucka, ki je po nesreči nekam izginil. V trenutko, ko sem plezal iz avto pa res nisem gledal, kam je šel pes - še sam ne vem par stvari npr. da sem avto ugasno, dal v ler ipd.

Popravek glede šip. Šipe se dajo not, ampak zelo težko (sem raje prenehal). Verjetno je na poti pleh od vrat, ki je kr precej potisnjen not. Vsaj upam, da je zgolj pleh.

Optiko sem šel za vsak slučaj na priporočilo mehanika delat (pa še popust sem mel, ker ga pozna :lol: + zdaj mam še 20% popusta na gume, ki jih bom nabavo naslednji mesec ... lol, moreš met rad mojega mehanika. :D )

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan To sep 19, 2006 10:48 am

Kolega se je zaletel v odbojno ograjo, ko se je umikal psu. Ker je mel kasko je poklical policijo. Ker policaj ni našel nobenih sledi, da bi zadel psa mu je napisal kazen. Tko, da ne verjamem, da tudi če bi dobil lastnika psa, da bi si lahko pomagal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], zundapp in 6 gostov