Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Del šipke manjka?Kako je to možno?

Napisal/-a CERES Ne sep 24, 2006 11:53 am

No upal sem da ne bo nikoli treba pisati v to temo sam kaže da morem ker se mi je naredilo nekaj zlo nenavadnega :?

Pišem zato ker sem v strahu za avto. Namreč naredilo se je to da je del šipke padla v olje. Oziroma šipke ni več tam kjer more biti da lahko pogledaš koliko olja je še v mašini. Na zadnje je bila še gor zdaj oz. danes pogledam pa ni več del šipke kjer lahko pogledaš koliko olja je. To je veliko približno kake 6 cm do 8 cm....pa me zanima možne zaplete oz. težave?A bi bilo velik narobe če bi se vozil naprej? Avto ima 11.700km servis pa ima 15.000km (menjava olje,itd.) Pa bi bilo kej narobe če bi do takrat počakal? Mislim da bi bilo bolje da peljem avto na servis. A je kakšna možnost da pride to vmes med bate? A mogoče obstaja kakšen filter da zadržuje del šipke da ne gre naprej? :oops: Res zanima me...avto pa je novi passat 2.0 tdi.....

Po moji logiki bojo mogli olje vzeti ven pa dobiti del šipke ven pa na novo notr dati olje

Hvala lepa za odgovore

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne sep 24, 2006 12:00 pm

zadnje case se uporablja zadnji del sipke iz plastike....tudi na mercedesih je ta bolezen da se tik pod zelezom zlomi.
za jo dobit ven bo skoraj sigurno potrebno vzet dol karter ,ce pa imas sreco jo dobis ven skozi cep ampak mora bit res sreca :)
ne sekiraj se za to !!!crpalka je ne bo morala potegnit noter ker ima sito ta zlomljen del se bo usedel na dno karterja in tam cakal...,tako da se ti kar mirno vozi naprej do servisa.
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne sep 24, 2006 12:13 pm

zcmr je napisal/-a:zadnje case se uporablja zadnji del sipke iz plastike....tudi na mercedesih je ta bolezen da se tik pod zelezom zlomi.
za jo dobit ven bo skoraj sigurno potrebno vzet dol karter ,ce pa imas sreco jo dobis ven skozi cep ampak mora bit res sreca :)
ne sekiraj se za to !!!crpalka je ne bo morala potegnit noter ker ima sito ta zlomljen del se bo usedel na dno karterja in tam cakal...,tako da se ti kar mirno vozi naprej do servisa.

Super potem ni velike bojazni da bi bilo kej narobe :) Sam da ne bo kakšnih problemov. Sam sila zanimiva reč da se to dogaja, res :roll: Hvala da si povedal ;)

Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne sep 24, 2006 12:26 pm

Probaj z kakšnim močnim magnetom ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Ne sep 24, 2006 12:29 pm

Ojej!
Pred dvema letoma sem imel enak problem. Del šipke (ki je cela kovinska) se je odlomil pri oznaki 'max'. Ravno tako sem se bal za motor (da ne bi tisti košček končal kje med ojnico in gredjo), zato sem avto peljal na servis. Olje so stočili ven in poskusili dobiti tisti košček skozi luknjo, vendar ni šlo. Na koncu so morali sneti pokrov karterja, pri tem pa še razdreti pol prednje preme, ker je avto 4x4. Manjkajoči del šipke so našli 'prilepljen' na sito cevi, ki vleče olje iz karterja v črpalko - torej ni ležal na dnu. In ko so vse skupaj sestavili, se je en vijak pokrova karterja zavrtel v prazno, potem so nekaj čarali z malo večjim in ga na koncu zlomili, tako da so morali ponoviti celotno vajo. V prvo sem plačač okrog 60.000 SIT (šipka se mi zdi, da stane okrog 6.000 SIT), v drugo so častili oni.
Zadnjič spremenil Sierrator, dne Ne sep 24, 2006 12:31 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Ne sep 24, 2006 12:31 pm

kako boš pa zdej olje čekiral?

pelji na servis.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne sep 24, 2006 12:36 pm

INFINITI je napisal/-a:Probaj z kakšnim močnim magnetom ;)

to vidš z močnim magnetom bo del plastike vn potegnu :lol:

pa še konc koncev niso vse kovine magnetne ;)

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Ne sep 24, 2006 1:14 pm

Če praviš da je novi pasat je pod garancijo in pelji tja pa bodo uredil se mi zdi. Za to si ji dobro plačal :con

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Ne sep 24, 2006 1:21 pm

Načeloma nima kaj bit. Zadeva gre na dno karterja in tam počiva. Mam u ladi že najmanj za 10 šipk ostankov drsnikov, ipd. :P

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne sep 24, 2006 1:27 pm

Sam če tako pogledam potem se tega ne bi smelo dogajati :roll: Sej ja kupiš ja novi avto da nimaš j**c kot pa pri večinah rabljenih avtomobilih.(nič nimam proti rabljenimi avtomobili ;) ).... Ja kaj moramo pač jutri gotovo na servis da pogledajo pa zamenjajo :? Ne rečem če bi bil sam kriv samo take stvari se ne bi smele dogajati, moje mnenje :roll: Upam da bom lahko dobil to vn ker ni fajn se voziti in imeti v mislih da je del šipke v olju oz. v motorju:?

Hvala za odgovore

Lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne sep 24, 2006 2:09 pm

Klopmanje olja, ki ga povzročajo ojnice, kaj lahko odbnesejo košček naprej pod bate. Če je avto nov, naj to takoj zrihtajo.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Ne sep 24, 2006 2:26 pm

SlaYeR je napisal/-a:Načeloma nima kaj bit. Zadeva gre na dno karterja in tam počiva. Mam u ladi že najmanj za 10 šipk ostankov drsnikov, ipd. :P

Kot sem že napisal: pri meni ni šlo na dno!
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 24, 2006 2:39 pm

dj_em je napisal/-a:

Ja in kje piše da je plastika in da ni magnetna kovina a pametnjakovič?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne sep 24, 2006 3:21 pm

Jest tudi dvomim da bi se del šipke usedel na dno. Prekleto dvomim :? Zato ker del šipke je iz plastike se mi zdi. Res pa je da temu nisem posvečal toliko pozornosti ali je tisti del šipke palastika ali kaj drugega. Meni je bilo vedno važno ali je dovolj olja notri....tako da dvomim da se glih usede na dno :roll: Bomo vidl kaj bojo jutri rekli sam prej je treba poklicati :x

Upam da ni kaj narobe ampak avto je itak 2 leti v garanciji tak da stroškov ne bi bilo glih veliko če pride do kašnih zapletov.....

Vam jutri sporočim kako se zadeva odvija

Lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne sep 24, 2006 4:50 pm

Ah to se je tud men na cordobi naredl pa sm tisto šipko sam z trakom zlimov tist k je pa not padl je pa zdrobil...pol itak k sem menjal olje je vretno tist vin padlo mah ne vem če je res sam težav nisem mel.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne sep 24, 2006 6:52 pm

CERES je napisal/-a:Jest tudi dvomim da bi se del šipke usedel na dno. Prekleto dvomim :? Zato ker del šipke je iz plastike se mi zdi. Res pa je da temu nisem posvečal toliko pozornosti ali je tisti del šipke palastika ali kaj drugega. Meni je bilo vedno važno ali je dovolj olja notri....tako da dvomim da se glih usede na dno :roll: Bomo vidl kaj bojo jutri rekli sam prej je treba poklicati :x

Upam da ni kaj narobe ampak avto je itak 2 leti v garanciji tak da stroškov ne bi bilo glih veliko če pride do kašnih zapletov.....

Vam jutri sporočim kako se zadeva odvija

Lp

ej js ti dam en nasvet...ce bos sel na pooblascen servis in ti bodo rekli da je vse oke in da ne rabi nic tikat ti js predlagam da ti on to napisejo crno na belo, tako da ce pol ne bo kej narobe in bos ti rekel....sej so mi rekli da je vse oke....tako pa bos lahko jim pokazal.....drugace pa srecno..
lp;)
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne sep 24, 2006 6:58 pm

INFINITI je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:

Ja in kje piše da je plastika in da ni magnetna kovina a pametnjakovič?

vidm da ne bereš dobr....

zcmr je napisal/-a:zadnje case se uporablja zadnji del sipke iz plastike....tudi na mercedesih je ta bolezen da se tik pod zelezom zlomi.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 24, 2006 9:17 pm

Ja in kaj pol klinac? Tega ni napisal ta ki se mu je odlomilo -Jaz naprimer nimam nobene plastike.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Ne sep 24, 2006 11:31 pm

INFINITI je napisal/-a:Ja in kaj pol klinac? Tega ni napisal ta ki se mu je odlomilo -Jaz naprimer nimam nobene plastike.

pa kdo kaj o tebi cju haha

na tem forumu še človek sploh ne sme nič napisat pa ga že napadate! pač se je zmotill al kaj omenjena je bila plastika :) pol pa kartone delite za bzw in benate uporabnike za bzw...

drugače pa pelji na servis, da boš ziher!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po sep 25, 2006 7:09 am

Kaj to pomeni, da v novem avtomobilu tolerirate košček plastike ali kovine? ALi je kakšna meja, do 10 dag tujkov je še v redu?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], zundapp in 7 gostov