Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dsmycek
Nov uporabnik

Servo volan POLO l.2002

Napisal/-a Dsmycek To sep 26, 2006 4:57 pm

Pozdravljeni!
Pred kratkim mi je crknil servo volan na Wolkswagen polotu letnik 2002. In sicer je stvar zvečer po ne preveč dolgi vožnji še delovala, nato pa po noči v garaži takoj zjutraj ne več! Svet lučka za okvaro servo volana in to je to! Volan je zeloo trd! Bil sem na pooblaščenem servisu vendar so me presenetili s ceno 140000 sit! Menda pa je kriva elektronika na volanu! Mogoče je imel kdo že podobno težavo in ve za cenejšo rešitev? Prosim za pomoč! 140 k sit je vseeno malo veliko! Kje se ta elektronika točno nahaja??

Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Dsmycek
Nov uporabnik

Napisal/-a Dsmycek To sep 26, 2006 6:42 pm

Mogoče kdo ve kako pri tem avtomobilu sneti volan? Na zadnji strani sta sicer dve slabo dostopni luknjici, ampak vsaj zaenkrat v njih nisem našel nobenih vijakov! :( Se volan sname čisto posebej, ali mogoče z delom gredi? :roll:

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To sep 26, 2006 8:37 pm

:atensn Glede na to da si amater za šraufanje, ti toplo priporočam obisk kakšnega mehanika ali servisa , ker boš s svojim delom naredil več škode kot koristi :vrum
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Dsmycek
Nov uporabnik

Napisal/-a Dsmycek Sr sep 27, 2006 10:27 am

No, ampak vseeno me zanima kako se sname volan! Je kdo ki to zna in je tudi pripravljen pomagati, ali ni pač nikogar? :roll:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr sep 27, 2006 12:04 pm

Sicer ne vem kako je pri polotu, ampak večino volanskih obročev se sname tako, da se odstrani sprednji sredinski del volana - masko - tisti del ki ga pritiskaš ko trobiš. Če imaš airbag, je ta vgrajen v njej. Na obeh straneh "jedra" volana sta dva pokrovčka, pod katerimi so nekakšne varovalke (zatiči ali vijaki), ki držijo ta sredinski del. Ko to odstraniš, gre sredinski del z airbagom stran. Pozor - tu je še inštalacija za airbag! Nato pa je na sredini matica, ki jo odviješ in odstraniš volan. Ponavadi gre težko dol, zato ga je treba mal migat in rukat od spodaj navzgor, da se sname. Ko volan nameščaš nazaj, pazi, da bodo kolesa in volan poravnana.

Ampak odstranjevanje volanskega obroča ne bo rešilo tvoje težave. Ta tiči nekje drugje. Morda v servo črpalki, morda je strgan pogonski jermen zanjo, morda je kaj narobe z oljem...morda kaka elektronika...

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Če sep 28, 2006 6:31 am

pri fiat punto je elektromotor za servo na levi strani pod volanom, tako da samo snameš oblogopod volanom. ;) za polota ne vem kako je možno da nekako podobno, ker imajo Škode fabie tudi VAG koncern elektro mototorček za servo in možno da ima polo enako ne vem pa ne natančno žal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 6 gostov